Fitte celmembraantjes houden celcommunicatie op gang

07:02 - 04:13
luistertijd 07:02 - leestijd 04:13

Clarins Double Serum

In 1985 bracht Clarins voor het eerst Double Serum uit. Een innovatie in die tijd omdat twee emulsies apart van elkaar in 1 container werden samengebracht en pas bij het oppompen ook letterlijk samenkwamen voor gebruik.

Geen concessies doen aan werkzaamheid van stoffen: hou ze apart!

Zo kon er gewerkt worden met in olie- en in water oplosbare stoffen zonder concessies te doen aan een van de twee, en ook in de beste concentraties. Inmiddels is dit unieke concept al aan de achtste generatie begonnen.

Nieuwe focus in 2017: Energie en voeding voor de celomgeving

Double Serum anno 2017 staat voor 5 functies om de huidcellen vitaal te houden: vernieuwen, energie geven, voedingen, hydrateren en beschermen.

Clarins Double Serum

Shop hier online met korting

 

Contact maken met de poortwachtertjes

Het betekent eigenlijk dat je alle celfuncties optimaal wilt houden, en hoe kun je dat beter doen, dan door direct door te stomen naar de kern – daar waar het eigenlijk allemaal gebeurt? In een speciaal laagje rond de cellen – het celmembraan, waar zogenaamde poortwachters (receptoren) wonen en voedingsdeskundigen (stofjes waarvan de celkern gebruik maakt om goed te kunnen functioneren). Ze wonen in wat microdomeinen worden genoemd.

De tuin (het celmembraan), het huis (het microdomein) en de celkern….

Vergelijk het maar met een mooie groene tuin (het membraan rond de cel, de buitenste schil die de cel ook stevigheid en vorm geeft), waarin huisjes (het microdomein) staan met raampjes en deurtjes (de receptoren die als sleuteltjes op de ramen en deuren toegang geeft tot het binnenste van de cel). Elk huisje geeft toegang tot de ware bewoner: de celkern. Die bewoners moeten gevoed en in beweging gehouden worden.

Shop hier online met korting

 

Het is druk in het microdomein

In het microdomein is het klimaat optimaal om chemische boodschapjes door te geven aan de receptoren. Ook worden via het microdomein elektrische signalen ontvangen en verstuurd via zg. ionenkanaaltjes. Allemaal om de celkern, de bewoner van het huis, actief te houden.

Je begrijpt het al: de kwaliteit van dat microdomein is van levensbelang voor een gezonde celkern.

Het vettige domeintje valt uit elkaar door uv-straling en veroudering, wat nu?

Clarins heeft nu de kwaliteit van één van de microdomeinen als speerpunt genomen in haar nieuwste generatie Double Serum: het lipide microdomein.

Deze lipide domeintjes, opgebouwd uit cholesterol en sphingomeyline, blijken namelijk behoorlijk kwetsbaar. Ze schrompelen ineen en verdwijnen door veroudering, maar ook uv-straling tast ze aan. Hierdoor neemt de kwaliteit van de celcommunicatie ook af, juist dat waar de harde werkers in het microdomein zo goed in zijn! En dit heeft een zichtbare weerslag op de huidconditie.

Shop Clarins Double Serum hier online

 

Niet voor niets een Nobelprijs

De ontdekking van de lipide-microdomeinen, en hun rol voor je gezondheid, heeft in 1985 zelfs geleid tot een Nobelprijs voor de wetenschappers Goldstein en Brown, voor hun onderzoek naar te hoog cholesterol in het bloed en de relatie tot hartklachten. Lipide microdomeinen zijn in talloze celtypen in het lichaam terug te vinden, en dus ook rond de huidcellen.

Wat Turmerone doet voor planten….

Clarins heeft extracten van 18 planten geselecteerd om de afbraak van de vettige microdomeinen in het membraan tegen te gaan. Turmerone (Clarins haalde het uit kurkuma) speelt een belangrijke rol. Het is een vluchtig aromatisch en in olie oplosbaar stofje. Vele planten bevatten de stof, die vanwege de specifieke geur insecten kan aantrekken en afstoten voor bevruchting en/of bescherming.

……kan dat ook voor de huid?

Het schijnt dus heel goed te zijn als communicatie-bemiddelaar, en dat is nu net wat Clarins wil bereiken in de strijd tegen afbraak van het lipide microdomein. Ze onderzocht de stof turmerone ook voor de huidcel communicatie en wonderbaarlijk heeft het voor de huidcel ook een krachtige betekenis. Zo blijkt de stof in staat te zijn de omgeving (het celmembraan met haar microdomeinen) waarin de cellen zijn ingebed beter in tact te laten, waardoor de celfuncties optimaal kunnen blijven functioneren.

Wat betekent dit voor je huid? Dit zijn de claims van Clarins Double Serum:

Shop Clarins nieuwe Double Serum hier online

 

En wat zie je ervan terug op de huid?

Vrouwen die het nieuwe serum gebruikten, gaven aan na zeven dagen een vermindering van zichtbare poriën te zien en minder diepe lijntjes. Na een maand oogt de huid zichtbaar gladder en steviger en heeft de huid een mooie teint.

Twee standen voor koude en warmere klimaten

Het mooie van het efficiënt gedoseerde serum is dat er twee standen zijn. Stand 1 kan je combineren met je foundation en geeft een dosis af die voldoende is voor de gecombineerde huid en in warmere klimaten, stand 2 is geschikt voor de drogere huid en geeft een grotere dosis.

Clarins Double serum is te gebruiken vanaf 25 jaar en wordt ook door de gevoelige huid goed verdragen.

Wist je dat…

Shop hier online met korting

Lees ook