Zeker weten: jouw huid DNA liegt niet, en bij die persoonlijke eigenschappen krijg je de juiste serums

06:18 - 03:47
luistertijd 06:18 - leestijd 03:47

Beauty ondernemer en innovator Mardge Pascaud introduceerde onlangs een gloednieuw gepersonaliseerd skincareconcept waarvoor gebruik gemaakt wordt van jouw eigen DNA. Het heet My SkinCaud. Het was haar grote wens om een heel uniek product te maken, echt maatwerk, want geen DNA is hetzelfde, er zijn wel 720 varianten in de huidcode.

Denken en doen, voor zinvolle concepten

Mardge zit al dertig jaar in het vak en door de tijd heen heeft ze hele mooie behandelroutines ontwikkeld. Mardge noemt zichzelf geen prater, maar een denker. Alleen zo komt ze tot innovatieve inzichten waar schoonheidsspecialisten graag mee werken. Vergeet oneliners en snelle praat. Luister als ze spreekt. Haar schoonheidsbeleving gaat in drie stappen.

mardge pascaud

 

‘Ja, ik ben van nature een introverte persoon’, vertelt ze. Voor wie het kent, in Myers Briggs typering ben ik een INTJ-persoonlijkheid. Toevallig het meest zeldzame persoonlijkheidstype voor vrouwen 😉

Shop hier Pascaud producten

 

Geen marketing blabla….

‘Een denker dus, die graag haar gedachten ordent en haar woorden kiest. Het verbaast mensen weleens. Ze denken dat je als ondernemer een extraverte persoonlijkheid moet zijn, een haantje de voorste. Maar ik kan dat niet.

De serieuze gelaagdheid van beauty

We zijn het volstrekt met Mardge eens: beauty lijkt een oppervlakkig vak, maar het is verre van dat. Het is juist heel gelaagd. Je hebt te maken met psychologie, maar ook met chemie, met gezondheid. Ze vertelt: ‘Achter alles wat ik ooit ontwikkelde zit echt een verhaal. Elk onderdeel, elke stap is honderden keren door mijn brein gegaan om te analyseren, te wikken en te wegen voordat er een keuze werd gemaakt.

Het gaat om de details

‘Ik kan die verhalen over mijn producten en behandelingen ook niet versimpelen. Er zullen al snel stukjes informatie ontbreken, terwijl die details zo belangrijk kunnen zijn om de essentie van mijn werk weer te geven.’

pascaud

Een mooie huid, en in je kracht staan

De kijk van Mardge op schoonheid is heel breed, en ze heeft dat enkele jaren geleden vertaald naar een behapbaar en begrijpelijk concept. Ze noemt het de schoonheidsdriehoek en het omvat drie pijlers:

Die drie moeten altijd in evenwicht zijn, zegt ze. Lees ook hier meer achtergronden over haar filosofie.

Uniek

‘Schoonheid is zoveel meer dan dat wat je kunt uitleggen. Ik streef ernaar om elke vrouw, elke man haar of zijn eigen individuele schoonheid te geven. Ik ga dan ook nooit uit van een standaard ideaalbeeld. Door de driehoek van pijlers richt ik me juist op de unieke mens.

my skincaud

De DNA testkit van Pascaud, My Skincaud

Omarm diversiteit

Het is een mooie kijk op de mens in het beauty vak. Een benadering die de laatste paar jaar ook echt meer indaalt in onze beleving. Alles draait om uniciteit, om individualiteit, om inclusiviteit – elk mens is anders, en die diversiteit moeten we vieren.

Shop hier Pascaud producten

 

Elke huidbehoefte is anders

‘Elke persoon is uniek, echt uniek. Want er is geen DNA gelijk (behalve van een eeneiige tweeling) Jouw DNA maakt jou tot wie je bent. Of je krul of steil haar hebt, blauwe of bruine ogen, stevig gebouwd of eerder mager. En in het DNA kunnen we ook kenmerken en aanleg met betrekking tot je huid terugvinden.

My Skincaud

Haar allernieuwste ontwikkeling is dan ook een DNA-test die jouw persoonlijke beautycode ontrafelt. Samen met Maurice Zeegers, hoogleraar complexe genetica en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht, heeft ze 2 jaar gewerkt aan een concept waarbij persoonlijke en individuele schoonheid voorop staat.

Mardge: ‘Het concept is nu helemaal klaar en heet My Skincaud. ’Het geeft informatie prijs over de aanleg van jouw huidkenmerken en op welke punten je je moet richten voor de toekomst.

Er zijn wel 720 huidcodes

‘Het is dus een DNA test die jouw persoonlijke huidcode ontrafelt. De code kent 720 varianten. Jouw unieke code vertelt je welke van onze 7 gespecialiseerde serums je het beste kunt toevoegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine én hoe vaak je ze het beste kunt gebruiken. De serums kunnen met ieder ander huidverzorgingsmerk worden gecombineerd.

my skincaud anti oxidant serum

Ook voedingsadvies

Maar er is meer, want naast de huidanalyse is er ook persoonlijk advies over voeding en lifestyle. En Mardge zou Mardge niet zijn, als ze ook niet heel goed had uitgedokterd hoe ze de privacy over jouw DNA-informatie veilig kan toepassen. Alles verloopt via een volledig anonieme app waarbij er geen enkel gegeven van jou nodig is.

Monique's persoonlijke code

Monique’s persoonlijke code

Monique doet de test

My Skincaud gaat in mei in de schoonheidsinstituten uitgerold worden en BeautyJournaal’s Monique vertelt binnenkort ook over haar eigen test en de ervaringen met de producten. Stay tuned!

Ben jij geïnteresseerd om met dit boeiende concept te werken als huidprofessional? Neem dan contact op met Daisy van Oers, Pascaud brandmanager bij Care Cosmetics, telefoonnummer 088-996 6200 Email : daisy@carecosmetics.nl

pascaud logo

Mardge Pascaud maakt deel uit van het expertteam op BeautyJournaal. Heb jij huidzorgen en wil je haar iets vragen? Stuur je mail via ons contactformulier, we zorgen dat je persoonlijk antwoord krijgt.

Lees ook