Chanel, Cartier, Clinique, Creed en Narciso

05:20 - 03:12
luistertijd 05:20 - leestijd 03:12

Cindy’s top-5 geteste parfums uit 2016

BeautyJournaal vroeg parfumista en tester Cindy om terug te blikken op 2016 in termen van geuren. Welke geur heft haar aangenaam verrast tijdens het testen van nieuwe geuren voor BeautyJournaal en waarom? Deze vraag leverde een mooie top-5 geteste parfums op, die we in dit artikel graag met je delen:

Leestip: Klik op de tekstkoppen hieronder om naar de oorspronkelijke reviews van Cindy te gaan.

Homepage Creed Royal Princess

Creed Royal Princess

Geïnspireerd door het rijke coutureverleden van voorvader Henry Creed II,  creëerde Olivier een parfum dat zich laat dragen als een ‘little red dress’. De rode kleding uit de archiefstukken van de oude Creed straalde zoveel empowerment en elegantie voor alle vrouwen uit, dat Olivier dit wilde vertalen naar een parfum met oudh in de basis.

Royal Princess Oud heeft een top van rozen, Siciliaanse bergamot en zoete viooltjes. Hierdoor krijg je meteen dat vintage bloemige gevoel waarin Creed doorgaans heel goed is. Klassiek en draagbaar. Een parfum voor een prinses.

Beste shopdeal

 

Chanel No 5 L'EAU

Chanel No 5 l’ Eau

Zonder al teveel poespas opent L’EAU met sinaasappelschilletjes en een subtiel vleugje aldehyden. De aldehyden maakten het origineel zo zepig en gaven die ouderwetse vibe. Dat is bij deze hippere versie zeker niet het geval. De aldehyden geven de sinaasappeltjes net wat meer  bite, maar zijn zeker niet scherp metalig of te zepig.

Voor liefhebbers van het origineel is dit een hele fijne luchtige variant, met de elegantie van een echt Chanelparfum maar dan wat speelser en moderner. Ik vind het ook een dikke aanrader voor vrouwen die zich net op het parfumpad begeven, want vanwege het luchtige karakter en de citrus is het aangenaam gezelschap.

Beste shopdeal

 

Homepage L'Envol de Cartier

Cartier l’Envol herenparfum

Wanneer Cartier met een nieuwe geur komt, ben ik altijd geïnteresseerd. Al jaren brengt zij bijzondere parfums uit: Must de Cartier was baanbrekend als kruidig parfum voor dames, La Panthère was en is nog steeds een hele bijzondere chypregeur, Baiser Volé is een prachtig bloemig parfum en Déclaration (voor de heren) is ook al een geweldige geur.

L’Envol de Cartier is de perfecte balans tussen fris, stoer en vriendelijk en heeft een heel aangenaam karakter.  Omdat het een eau de parfum is, blijft de geur lekker lang hangen. Deze geur is dan ook een echte complimentenvanger.

Beste shopdeal

 

Homepage Clinique Aromatics in Black

Clinique Aromatics in Black

Inderdaad… een nieuwe versie van de op-en-top klassieker Clinique Aromatics Elixir. Twee jaar geleden was er al een witte en meer transparantere versie genaamd Aromatics In White, die ik al eerder reviewde.

Aromatics in Black is een donkere oriëntaalse fruitige geur, lekker warm. De opening is het meest opvallend en spreekt mij daardoor meteen aan. Het is een flinke walm van zwoel herfstfruit en de kruidige mirre komt meteen naar boven. Samen met de bergamot is het lekker pittig. Maar daarna verzacht de geur tot een zwoele en zoete jasmijn, met daaronder hout en een vleugje mirre. Mirre geeft de geur iets droppigs, een vleugje kruidigheid tegenover de zoete fruitige jasmijn. De ‘aromatische’ kant van deze Aromatics komt dus zeker naar voren.

Wanneer je houdt van Estee Lauder Sensuous Noir, Dior Addict of Tom Ford Black Orchid dan zou je Aromatics in Black eens moeten testen. Het eau de parfum is een stuk lichter van toon en dus wat makkelijker te dragen dan bovengenoemde geuren. Hierdoor zal het daardoor ook goed doen als instapgeur voor jongedames die wat maar richting de volwassen parfums willen gaan. Voor meerdere personen en gelegenheden geschikt dus, deze Aromatics in Black.

Shop online bij Douglas

NARCISO image9.inddNarciso Poudree

NARCISO Poudree is de nieuwste eau de parfum in de NARCISO-lijn van Narciso Rodriguez. De Poudree heeft als centrale bloemen de roos en oranjebloesem in plaats van de gardenia uit het origineel. Daardoor is ze wat minder zoet en weelderig, wat transparanter te noemen. Een poederige musk en houtnoten maken het af. Deze poederige variant op het zwoele origineel is verrassend zacht. Het eau de parfum blijft de hele dag hangen, maar is subtiel en goed draagbaar op warmere dagen. Voor een poedergeur vrij bescheiden, met een vleugje van de romigheid uit het origineel. Alsof ik me heb ingesmeerd met een heerlijk geurende bodycreme.

Shop hier online

Lees ook