Cindy vindt het perfecte kerstgeschenk voor mannen

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

De bijzondere parfums van Cartier

Wanneer Cartier met een nieuwe geur komt, ben ik altijd geïnteresseerd. Al jaren brengt zij bijzondere parfums uit: Must de Cartier was baanbrekend als kruidig parfum voor dames, La Panthère was en is nog steeds een hele bijzondere chypregeur, Baiser Volé is een prachtig bloemig parfum en Déclaration (voor de heren) is ook al een geweldige geur.

Honing, hout en musk

Nu is daar dan L’Envol de Cartier, wat zoiets betekent als “De vlucht van Cartier”. Het is een stoere herengeur op basis van honing, hout en musk. De commercial is in ieder geval een lust voor het oog… Geldt dat ook voor het parfum?

Een sieraad voor het oog en de neus

Als sieradenhuis heeft Cartier deze keer ook weer veel aandacht voor de verpakking, want wat is de (navulbare) fles een juweeltje. Alleen daarom zou je deze geur al kopen. In de vorm van een laboratoriumfles zit een glazen ovaal met daarin de ‘nectar’, als een ‘levenscapsule’. Deze capsule is verwisselbaar en zo kun je dus heel lang genieten van dit ontwerp, en de bijbehorende geur. Aandachtspuntje is de kwetsbaarheid van de fles. Net als een kostbaar juweel, moet je hier voorzichtig mee omgaan.

Als romige scheercreme van de Barbershop

De samenstelling van de geur verbaast mij, want ondanks geurnoten als honing, patchouli en musk is L’Envol de Cartier totaal geen zware geur te noemen. De geur opent met veel (guaiac) hout en daaronder ruik je een poederige noot die afkomstig is van iris. Iris kan soms heel vrouwelijk en bloemig overkomen, maar in dit parfum versterkt de iris het barbershop-effect. L’Envol doet denken aan een romige scheercrème, zeker in combinatie met houtnoten en patchouli. Hierdoor is de geur lekker robuust maar ruik je ook verzorgd. De honing geeft de geur iets warms en een minimaal vleugje zoet, waardoor de ruwe bonk ook nog iets knuffelbaars behoudt.

Parfumista CIndy

Parfumista Cindy heeft haar perfecte kerstgeschenk voor mannen gevonden!

Fris, stoer en vriendelijk

L’Envol de Cartier is de perfecte balans tussen fris, stoer en vriendelijk en heeft een heel aangenaam karakter.  Omdat het een eau de parfum is, blijft de geur lekker lang hangen. Deze geur is dan ook een echte complimentenvanger.

Een cadeautje

Voor mij is het dit jaar niet moeilijk met de feestdagen. De verpakking van L’Envol, de inhoud, de kwaliteit, het complete plaatje is top! Als ik een herengeur cadeau ga doen, wordt dat zeker dit parfum. En misschien leen ik ‘m stiekem ook eens voor mezelf.

Lees ook