Donker herfstfruit, orientaals warm, toch lichtvoetig

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Terwijl de herfst zijn intrede doet, komt Clinique met een nieuw parfum speciaal voor de donkere dagen: Clinique Aromatics in Black.

Van wit naar zwart

Inderdaad… een nieuwe versie van de op-en-top klassieker Clinique Aromatics Elixir. Twee jaar geleden was er al een witte en meer transparantere versie genaamd Aromatics In White, die ik al eerder reviewde en nu – perfect op tijd voor de feestdagen – komt deze donkerdere versie.

Clinique Aromatics SfeerbeeldRetro touch

Aromatics in Black komt in dezelfde elegante flacon als Elixir en In White, maar dan in een ondoorzichtige zwarte uitvoering met gouden accenten. Niet teveel poespas, zoals het merk Clinique zelf ook wil uitdragen. Op de doos staat het klassieke bloemenmotief van Elixir in een gouden opdruk, wat het een beetje retro maakt. Een leuk detail, de Aromatics in White had dit niet, maar dit geeft net wat meer cachet.

Donker, oriëntaals, fruitig en warm

Aromatics in Black is een donkere oriëntaalse fruitige geur, lekker warm. Als ik er een kleur bij zou zien dan was het niet zwart, maar donkerpaars. De geur draait om pruim (vandaar die paarse associatie waarschijnlijk…) met jasmijn en mirre; en dat dekt ook precies de lading. De geur is fruitig maar niet kinderachtig, juist vanwege de toevoeging van volwassen geurnoten als mirre en een sensuele jasmijn.

Opvallende opening met herfstfruit

De opening is het meest opvallend en spreekt mij daardoor meteen aan. Het is een flinke walm van zwoel herfstfruit en de kruidige mirre komt meteen naar boven. Samen met de bergamot is het lekker pittig. Maar daarna verzacht de geur tot een zwoele en zoete jasmijn, met
daaronder hout en een vleugje mirre. Mirre geeft de geur iets droppigs, een vleugje kruidigheid tegenover de zoete fruitige jasmijn. De ‘aromatische’ kant van deze Aromatics komt dus zeker naar voren.

Verder zit er nog osmanthus in de geur, een zoete bloem die je ook in thee tegenkomt, en poederige en vanille-achtige tonkaboon. Die maakt de geur wat zachter en heel comfortabel.

Homepage Clinique Aromatics in Black

Minder drama maar net zo elegant

De geur is niet zo dramatisch als het origineel. Eigenlijk ruik ik helemaal geen overeenkomsten met de klassieke Elixir. Aromatics in Black is modern, met herfstfruit, zwoele jasmijn en een kruidige basis met een knuffelig randje. Het is een warme winter- of avondgeur die niet in de weg zit, maar wel iets aparts heeft. Dat zit ‘m in de kruidigheid en de warmte. Zeker bij het aanbrengen zal je dit opvallen, het is zeker geen doorsnee oriëntaals parfum.

Kortom… Een fijne lichte ‘zware’ geur

Wanneer je houdt van Estee Lauder Sensuous Noir, Dior Addict of Tom Ford Black Orchid dan zou je Aromatics in Black eens moeten testen. Het eau de parfum is een stuk lichter van toon en dus wat makkelijker te dragen dan bovengenoemde geuren. Hierdoor zal het daardoor ook goed doen als instapgeur voor jongedames die wat maar richting de volwassen parfums willen gaan. Voor meerdere personen en gelegenheden geschikt dus, deze Aromatics in Black.

Lees ook