We bespreken alle verzorgingstrends en een bijzonder geurkaarsje

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

Het wordt door internationale trendwatch bureaus wederom getipt als een trend in beauty: wellness voor je vagina. Verzorgingsproducten om je intieme lichaamsdeel lekker te wassen en fris van look van look te houden, verwennerijtjes voor prettige orgasmes. Nu ja, verzin het maar. Als kers op de sexy taart bracht actrice en Queen of Vagina’s Gwyneth Paltrow zeer recent een geurkaars uit die ruikt naar…..juist ja;-)

Enlight1-4

Christiane Northrup, lees haar boeken!

Nu is het niet een gangbaar onderwerp op BeautyJournaal, als we er in de afgelopen tien jaar een dertigtal artikelen aan hebben gewijd is het veel, maar we hebben er wel oog voor gehad. Simpelweg om goede verzorging van je vagina je ook heel veel plezier oplevert, en denk dan aan de ontspanning, de hoormoonboost. Hoe meer je kan genieten, hoe beter het is! De Amerikaanse gynaecologe Christiane Northrup, en er zijn cosmetisch artsen die hyaluronzuur in het gebied van je G-spot spuiten om je nog meer pleasures te geven: de O shot.

Stoombadje

Aandacht voor verzorging van de vagina is ook behoorlijk gedemocatriseerd de afgelopen jaren. Ik weet nog dat de zogeheten vagina facial opkwam, het was zo’n vijf jaar geleden. Wat een hilariteit voor Westerse vrouwen. In Engeland verschreen het op tv en kwamen de video’s op You Tube. Maar wie een beetje thuis is in de antropologie weet natuurlijk dat de traditie van stoombaden bij oude stammen helemaal niet zo’n ongewoon gebruik was/is. Lees ook deze leuke column van journalist Mick Boskamp nog maar eens.

Schermafbeelding 2017-03-18 om 12.48.38

De ‘geur’ sprays

Zogeheten intiemproducten zijn er natuurlijk ook al vele decennia, maar de vrouwenbladen leerden ons in de jaren negentig al dat je die sprays eigenlijk niet moest gebruiken. Zo zouden de zuurgraad van je vagina aantasten, en ook leerden we dat je je ‘voorbips’ niet met zeep moest wassen. Ik weet dat ik er nog wel eens een artikel over heb geschreven voor het tijdschrift Top Sante;-)

wax angel aan het werk bij delete

Een gewaxte vagina

Krap een jaar later trok ik de stoute schoen aan en liet me fêteren door de waxketen Delete voor een heuse facial voor mijn onderkantje. Mijn hemel…..de mascara zat onder mijn ogen, en ik zat tegen het plafond gedrukt. Wat een hel, die pijn. En toch he….hield ik het een jaar trouw vol: dat fullblown waxen, omdat de zachte huid zo verslavend heerlijk aanvoelde. En ik kreeg een tas vol cremetjes mee naar huis om de huid zacht te houden, pigmentvlekken (ja heus) tegen te gaan, waxgels, en noem maar op…..Tot dat ik ibuprofen begon in te nemen voordat ik ging, en ik besloot dat het welletjes was.

Enlight307

Allemaal leuk, maar wel organic

Op was-gebied is er een grote verandering geweest. Uit internationaal onderzoek zou blijken dat 50% van de vrouwen geïnteresseerd is in vaginale verzorgingsproducten, als ze maar van plantaardige oorsprong zijn. In 2018 schreven we er een overzichtsartikel over.

Slapte en urineverlies

In dat jaar besteedden we ook voor het eerst aandacht aan ultrasound behandelingen om de vaginawand en de schaamplippen weer wat voller te maken, wat ook expliciet een positieve uitwerking kan hebben bij licht urineverlies en bekkenbodemverzakking. Ik ontmoette ook de Canadese vrouwen achter de eerste machine die hiervoor ontwikkeld was: de Geneveve.

uatightra

Odile stelt het taboe aan de kaak

En tot mijn verrassing hadden we gisteren onze eerste review met een at home tool bij vaginale verslappingsklachten. Onze Odile, hoe moedig, wil het taboe doorbreken en vertelt heel open en eerlijk over haar problemen en hoe zij de Silk’n Tightra heeft ingezet om de klachten stabiel te krijgen. Ze is heel positief, lees maar.

Sex sells ook op Goop

Maar nu toch even terug naar de vagina facial, want het was de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow die ermee kwam, en het was ook deze dame die al haar guilty pleasure spulletjes op een website begon te verkopen: Goop. Het maakte de tongen los, wereldwijd. Het gaf schandalen als ik een recent artikel in de Guardian mag geloven, maar het legde haar geen windeieren. Offcours, sex sells.

gwyneth

Ach die slimme donder, ze heeft nu een geurkaars uitgebracht met de veelzeggende naam ‘This smells like my vagina’. Yummie? Wellicht wel want het is een aangenaam boeket van geranium, bergamot, ceder, damascus roos en ambrette zaad. Interessant ook, leuk om na te maken.

Hoe het ruikt, daar kunnen we voorlopig alleen naar gissen want de geurkaars is reeds uitverkocht, en dat voor 75 dollar!

serge lutens musc koublai khan

Parfum met een drup van je eigen urine

Als je trouwens interesse hebt in de geurmoleculen van lichaamssappen, lees dan nog eens onze review over een parfum waar je een paar druppels van je eigen urine aan toevoegt. Ja echt, en het heet Peety! Een prachtig artikel waarin parfumkenner Maxim diverse geuren verkende waar omheen een zweem van seksuele geurmoleculen hangt. Je leest het hier.

Ben ik ’te’ nat? Een lezersvraag….

Mocht je trouwens willen weten welk artikel over seksualiteit op BeautyJournaal veel gelezen wordt, dan is het deze: een lezersvraag van een vrouw die een dermate vochtige vagina heeft, dat haar partner het maar niks vindt. De fantastische gynaecoloog Bram ter Harmsel beantwoordt het probleem als volgt: niet jouw vagina is te nat, wellicht is jouw partner niet opgewonden genoeg…..je leest het hier.

vagina

Schaamlipcorrecties en producttesten

Ach, en we hebben meer leuks hoor: interview over schaamlipcorrecties, een review van huidtherapeute Judith over intiemverzorging met probiotica, en we hebben zelfs een rubriek over seksualiteit waarin je hele boeiende, leerzame en leuke artikelen vindt!

Sex is better than Botox!

 

Lees ook