Drie keer puffen en dan uitblazen….

09:34 - 05:44
luistertijd 09:34 - leestijd 05:44

Delete store amsterdamToen even na Sinterklaas in 2015 het persbericht over de Vajacial in mijn mailboxje viel, was ik meteen enthousiast. Ik hou wel van een beetje gekkigheid: een facial voor de schaamstreek.

We hadden er in juni van dat jaar al twee twee filmpjes over laten zien, waarbij je dan ook echt met stoom en daarna een maskertje je huid op je venusheuvel en van de schaamlippen een lekkere conditionele boost geeft.

Zelf doen of laten doen?

Of dat echt zo is, weten we natuurlijk niet. We plaatsten er ook een recept bij, maar to be honest, wie heeft het uitgeprobeerd? Ik in ieder geval niet. Ik ben niet zo van het kokkerellen met voedingsstoffen voor mijn huid. Nee, dan maar naar de salon, voor een profi treat door een echte waxangel, bij Delete Professionals in Waxing in Amsterdam!

Angst voor de pijn

Ja, ik was nerveus. Ten eerste al omdat ik mijn schaamstreek nog nooit heb laten waxen, en de verhalen van collega’s die het wel lieten doen, boezemden mij angst in voor de pijn. Een paar jaar geleden heb ik journalist Hans Blommaert er op uit gestuurd. Dat lees je hier nog eens. En ik herinner me eens een reportage te hebben gemaakt in de Velthuis Kliniek waar een vrouw werd gelaserd, om haar schaamstreek haarvrij te houden. Dat verhaal lees je hier.

Type ‘ scheermes’

Nee, ik ben het type van het scheermes en hup alles eraf, helemaal. Nou richt ik hiermee Wax angel doet brazilian waxregelmatig een slachtveld aan omdat ik niet in de gaten houd of de mesjes wel scherp zijn. En zo toog ik ook naar Delete aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. In mijn achterhoofd houdende dat ik er nog wel eens ernstiger gehavend uit zou kunnen komen. Maar mij was verzekerd dat de ‘ facial’ die je na de wax krijgt er juist voor zorgt dat de huid zich weer heel snel herstelt.

Beentjes wijd

Mijn waxangel was adorable, een lieve meid die ook echt super professioneel te werk ging. Omdat het nogal warm was in het kamertje besloot ik wel mijn jurk uit te doen, en natuurlijk mijn legging en string. Op de behandelbank lag naast een handdoekje, ook een knijpbal (oh hemel) en een verfrissingsdoekje. Liggen maar en beentjes wijd.

De lengte van haartjes

Toen de Angel binnenkwam werd er een gezellig afleidend muziekje aangezet en deed ze eerst een uitgebreide inspectie van de schaamstreek. Waren de haartjes wel lang genoeg? Ze moeten namelijk min 1,5 mm lang zijn en dat was ik even vergeten. De gehele zone werd zorgvuldig met wat talkpoeder ingewassen. De Angel legde uit dat ze met harde was werkt, die vloeibaar wordt aangebracht en bijna uitgehard van de huid wordt gehaald.

wax angel aan het werk bij deleteTot drie tellen en uitblazen….

We zijn geamuseerd in gesprek, ze weet me goed af te leiden. Ze werkt van buiten naar binnen toe. Ze brengt de wax aan met een plat stokje. Ze legt me uit dat ik moet uitblazen als ze de was eraf trekt. Omdat ik scheer, heb ik erg stugge haartjes en dan voelt het pijnlijker aan. En terwijl ze wax eraf trekt en wij vrolijk doorpraten moet ik me af en toe al flink schrap zetten.

Waar voel je de meeste pijn?

Vooral aan de bovenkant van de schaamlippen, daar waar ze samenkomen is het rete pijnlijk, maar gek genoeg ook op de schaamheuvel. En echt tussen de benen veel minder. Ik moet af en toe lachen van ellende, van de pijn, terwijl ik maar doorklets tegen haar. En dan hoor ik mezelf de eerste au’s en godver’s uitkramen….duh….

Flink door kletsen

Waar begin ik aan!! Maar ik bijt door en ratel over  vaginabehandelingen zoals de Mona Lisa waarmee vrouwen die kampen met een te droge vagina huid van binnen heel goed geholpen kunnen worden. Wat een topics….gelukkig krijg ik de complimenten van mijn Angel dat ik rustig blijf liggen en niet mijn benen wegtrap. Of erger: van de behandeltafel vlucht.

Facial voor de schaamstreek

En ze vertelt me over de zes producten die ik straks meekrijg om de huid van de schaamstreek te perfectioneren. En hup, uitblazen, tel tot drie……woaaahhhh. Je denkt minstens dat je aan het bevallen gaat. En ze vertelt dat ik de komende 24 uur katoenen ondergoed moet dragen. Oef, laat ik dat nou niet hebben. Alleen maar strings, en van kant. Ik heb als herinnering uit het grijze verleden nog een katoenen onderbroek, met nadruk op dat laatste, stammend uit mijn wax angel aan het werk bij delete 1zwangerschap. Maar gut…nee, die gaat echt niet aan.

Gehavend onderkantje

Als ze na een half uur klaar is, de eerste keer duurt het langst (en in dit geval mag het heus andersom zijn), zit ik tegen een behoorlijk gehavend onderkantje aan te kijken. Een volledig gezwollen huid, redelijk gevoelloos, roze en rood en warm. Wat ziet je vagina er dan raar uit zeg, hahahaha.

Hoe ‘ droogt’ dit op?

Kan ik straks wel op de fiets zitten? En hoe ‘ droogt’  dit op? De gedachte dat ik straks minder snel en minder harde stoppels terugkrijg, troost me. Met waxen worden de haartjes immers met wortel en al eruit getrokken. Grappig genoeg gaan bij mij de haartjes op de venusheuvel makkelijker weg dan die op de schaamlippen. Zouden die een andere structuur hebben? Volgens mij zijn ze daar ook al redelijk gemêleerd grijs…..ja heus.

Nalopen met pincet

De nachtmerrie is over. Het is tijd voor de nabehandeling. En dat betekent nu vooral kalmeren en de huid nog nalopen op ingegroeide haartjes, die er dan ook door de Angel vakkundig en snel met een pincet uit worden gehaald. Uit ervaring hiermee in Amerika is gebleken dat de huid sneller en beter herstelt als er nog een nabehandeling is. Het geeft klanten ook een ontevreden gevoel als je huid er na het waxen niet mooi uitziet. Je haalt immers niet voor niets het haar eraf, zo vertelt mijn Angel mij.Monique na de vajacial

Bovenkantje ook in de war

Als ik na afloop in de spiegel kijk, schrik ik me rot. Mijn gezicht ziet er even gehavend uit. Door de grimassen van pijn die ik trok. Mijn wenkbrauwen hangen merkwaardig scheef en de mascara zit in een keurige ronde boog onder mijn ogen. Hoe krijg ik het voor elkaar! Hahahaha…

delete cool sense creamSprayen, smeren, masseren….

De hoeveelheid producten duizelt me, maar ik krijg er zes mee omdat ik nou eenmaal van de pers ben, en men mij met alles kennis wil laten maken. Gelukkig gaat het in de eerste 24 uur maar om drie producten, dat kan ik nog wel onthouden: de Cool Sense crème die roodheid laat afnemen en verkoelt, de Smooth Touch spray die ingroei van haartjes tegengaat en de Spot Light, een product dat verkleuringen van de huid tegengaat.

Haargroei afremmen

Denk aan donkere plekjes waar ingegroeide haartjes zaten en zo. Wie haar schaamstreek waxt wil ook een zo egaal mogelijke huid behalen. Ik had er nooit bij stil gestaan, maar het blijkt zo. Aan de slag dus maar!

In de fik….

De verkoelende creme is een geschenk uit de hemel. Als ik de volgende ochtend wakker wordt, stemt het aanzicht van mijn rode huid vol puntjes me niet vrolijk. Hoe lang gaat dit duren? 24 Uur maximaal is mij beloofd. Ik smeer drie keer per dag met de koelcreme en spray braaf in. De eerste dag na de wax besluit ik geheel slipjesloos in een zachte legging onder mijn jurkje de dag door te gaan. Geen knellende randjes. De huid is behoorlijk gevoelig. Het moet netjes helen.

Wow, keurig zeg….na 48 uur

Na 48 uur ziet het er al heel keurig uit en na drie dagen is er niets meer te zien. Ik heb absoluut het gevoel dat de producten hier aan bijgedragen hebben. Normaal blijven rode puntje bij mij echt wel de Delete verzorgingsproductenbijna vijf dagen zichtbaar na scheren. Of zou het feit dat er nu niet geschoren maar gewaxed is ook van invloed zijn?

Over drie weken weer, I am done….met het scheermesjes gehannes

Ik ben heel tevreden. De behandeling was keurig, de producten zijn fijn. Sterker nog, ik blijk het hartstikke leuk te vinden om de huid van mijn schaamstreek te verzorgen. Weer eens wat anders, en ik zie dat het werkt. Tot nu toe was het altijd gedoe na het scheren en nam ik de schade voor lief.

Over drie weken ga ik weer en dan laat ik ook meteen mijn benen en oksels meenemen. Ik ben er klaar mee. Dat gehannes met scheermesjes, botte zooi, stoppels en rode plekken. Book me in, Delete!

Lees- en kooptip! Dit nieuwe Nederlandse product, Gentl, verzorgt de schaamstreek ook geheel na een scheer- of waxsessie. Makkelijk online te bestellen.

Lees ook