Het zware gevoel door de verzakking is gestabiliseerd

08:23 - 05:02
luistertijd 08:23 - leestijd 05:02

Test Silk’n Tightra bij klachten door verzakking na bevalling

Sommige vrouwen hebben last van verminderde gevoeligheid of een veranderd uiterlijk van hun intieme delen. Dit kan komen door een bevalling, ouderdom of om andere redenen. Odile heeft een verzakking, die het gevolg is van een spierscheuring tijdens de bevalling van haar eerste kind. Deze verzakking kwam pas goed aan het licht, toen tijdens de overgang haar hormoonhuishouding veranderde.

Bekijk hier Odile’s video over de Tightra:

Inmiddels draagt Odile al enkele jaren een kubusvormig pessarium. Je brengt hem ’s ochtends in en je haalt hem er ’s avonds weer uit. Je kan hiermee een verzakking op zijn plaats houden. Odile heeft gelukkig geen last van urineverlies.

Shop Silk’n Tightra hier direct bij BeautyJournaal!

De heilige graal nog niet gevonden

Odile is in behandeling bij een bekkenbodemfysiotherapeut, maar heeft de heilige graal op behandelgebied nog niet gevonden. Odile vertelt: ‘Ik wil nog best lang mee en het zou mooi zijn als de klachten minder worden. Omdat er in de gebruiksaanwijzing van het product wordt aangegeven dat je je arts moet raadplegen als je o.a. een verzakking hebt, heb ik eerst goedkeuring voor gebruik gevraagd aan mijn bekkenbodemfysiotherapeut.

silkn tightra

Odile: ‘Er zijn genoeg vrouwen die hier last van hebben en bang zijn het bespreekbaar te maken. Daarom deel ik mijn verhaal, ik wil het graag uit de taboesfeer halen. En als ik dan ook nog een apparaat ontdek dat het verschil maakt, dan zou dat helemaal fantastisch zijn.’

Is een operatie de enige oplossing? Silk’n denkt van niet!

Radiofrequentie

De Tightra werkt op basis van bipolaire radiofrequentietechnologie. Deze techniek wordt al door artsen gebruikt om vrouwen te behandelen voor o.a. vaginaverjonging en ter vervanging van een operatie. Tijdens deze behandeling door artsen met bipolaire radiofrequentie wordt het vaginale weefsel vernieuwd, de bloedstroom vergroot, nieuwe elastine- en collageenvezels gevormd, de bekkenbodemspieren versterkt en de schaamlippen worden verstrakt en verstevigd.

silkn tightra

Tightra voor thuisgebruik

Silk’n is erin geslaagd deze technologie te vertalen naar Silk’n Tightra, een apparaat voor thuisgebruik. Daarmee wordt een behandeling in de privacy van je eigen huis ook mogelijk. Veilig en vertrouwd. Zonder pottenkijkers en wanneer het jou uitkomt.

Shop Silk’n Tightra hier direct bij BeautyJournaal!

Veiligheid voorop

Veiligheid staat bij Silk’n voorop en daarom biedt de Tightra een aantal belangrijke beveiligingsveiligheidsmechanismen. De 16 ingebouwde warmtesensoren meten de temperatuur van de huid tijdens gebruik, zodat deze nooit boven de 42-43 °C uitkomt. Door dit mechanisme raakt de huid nooit oververhit.

Bovendien is Tightra uitgerust met een Touch Sensor, waardoor het apparaat alleen werkt als het goed contact maakt met de huid. De Movement Sensor (bewegingssensor) zorgt ervoor dat het apparaat bij uitwendig gebruik alleen energie uitzendt wanneer je het over de huid beweegt.

Tenslotte is er de functie Auto Shut-Off (automatisch uitschakelen), waardoor het apparaat na het aanbevolen gebruik van 20 minuten vanzelf uitschakelt.

silkn tightra in mooie koffer

Aan de slag met de Tightra

Het ziet er allemaal heel professioneel uit. De verpakking, de Tightra, de gebruiksaanwijzing… het is helemaal af. Eerst alles goed doorlezen en dan aan de slag, met de gebruiksaanwijzing erbij. Het eerste gebruik is toch best wel spannend. Ik gebruik het apparaat inwendig (je kunt het ook uitwendig gebruiken om je schaamlippen te verstrakken) en ben benieuwd of dat gevoelig of zelfs pijnlijk zal zijn.

Een prettige warmte

Een behandeling met de Tightra duurt 20 minuten. Je kunt daarbij kiezen uit drie sterktes, die voer je op naar behoefte. Ik begin op de lichtste stand. Voor het inbrengen gebruik ik de meegeleverde Silk’n Intimate Gel; deze breng je aan op de Tightra. De gel zorgt voor een betere geleiding van de radiofrequentie-energie die door de 16 gouden en chroomelektroden aan de vaginawand wordt afgestaan.

Vier weken, tweemaal per week 20 minuten

De behandeling voelt warm aan, op een prettige manier. Iedere minuut voel ik een lichte trilling van het apparaat, waarmee het apparaat aangeeft dat de behandeling voortduurt. Na 20 minuten slaat de Tightra vanzelf af. Dit ga ik 4 weken doen, 2 behandelingen van 20 minuten per week.

silkn tightra bij vaginale verslapping

Oplaadbaar en discreet op te bergen

Na één behandeling moet je de Tightra opnieuw opladen. Dat kan via de computer met USB, of ‘gewoon’ aan het stopcontact. Silk’n Tightra wordt geleverd in een mooie opbergdoos, waarin je het apparaat en de bijgeleverde hulpstukken gemakkelijk kunt opbergen. Het ziet er allemaal erg chic uit en ook niet onbelangrijk… heel discreet.

En… is Tightra de heilige graal?

Ik moest in het begin even wennen hoe het apparaat werkte. Vooral qua instelling van de sterkte. Ik kreeg na gebruik van de Tightra op een hoge sterkte hoog energieniveau last van mijn zwakke plek, de avulsie van de levatorplaat. Oftewel de afscheuring (door de bevalling) van de spier van de levatorplaat, die dient voor de stevigheid van de bekkenbodem.

Shop Silk’n Tightra hier direct bij BeautyJournaal!

Ik wachtte een paar dagen tot de gevoeligheid over was en ben toen verder gegaan met de laagste sterkte het laagste energieniveau en het heb dit langzaam opgebouwd tot de hoogste sterkte stand. Dat ging prima. Ik moet eerlijk bekennen dat dit eigenlijk ook is hoe het hoort, want de gebruiksaanwijzing geeft aan dat je op het laagste energieniveau moet beginnen en wanneer dat comfortabel aanvoelt je naar een hoger energieniveau kunt gaan.

Na vier weken consequent testen merkte ik het volgende:

Ik schrijf deze review nu drie maanden later, en ik heb het idee dat mijn verzakking écht wat minder is geworden, en anders wel stabiel is gebleven.

Ik voel én zie het.  Mijn zwakke plek voel ik niet meer. Voor mij een bewijs dat het weefsel daar steviger is geworden. Binnenkort ga ik naar mijn bekkenbodemfysiotherapeut om te vragen of zij ook verbetering ziet.

Odile heeft positieve ervaringen met de Tightra

Positieve uitwerking op onze intimiteit

Je zou kunnen zeggen dat mijn vagina er beter uitziet, doordat de verzakking steeds minder zichtbaar wordt. Dat heeft een positieve uitwerking op onze intimiteit. En mijn man Lucas merkt ook zeker verschil. Niet alleen merkt hij dat ik me zekerder voel, maar hij merkt zelfs een fysiek verschil!

De behandeling is een ontspanningsmoment geworden

Ik vind het geen probleem om de behandeling te ondergaan. Inmiddels gebruik ik de hoogste stand en ook dat is nog steeds prettig. Het is een ontspanningsmoment geworden met een leesboek erbij, waar ik normaal mezelf de tijd niet voor gun. Silk’n adviseert om het aantal behandelingen te verminderen, nadat het hoofdbehandelingsprotocol is voltooid. Om het bereikte te effect te behouden, gebruik ik Tightra één keer per week.

Ik ben heel blij met de Silk’n Tightra!

Naar de toekomst kijkend, hoop ik door de ondersteuning van de Tightra dat ik geen operatie hoef te ondergaan.

Een geweldige uitkomst bij bekkenbodemproblemen

In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn klacht ben ik niks tegengekomen dat betaalbaar is en dat je thuis in je eigen omgeving kunt gebruiken. En dat ook nog kan bijdragen aan het stabiliseren van mijn klachten. Tot de Silk’n Tightra op mijn pad kwam…

Het grootste bewijs voor mij is hoe gezond het weefsel er nu uitziet en dat het iets minder zwaar aanvoelt, en dat ik mijn pessarium moeilijk in kan brengen (en dat na 4 jaar….).

Shop Silk’n Tightra hier direct bij BeautyJournaal!

Lees ook