Wek je clitoris en G-spot weer tot leven!

05:53 - 03:31
luistertijd 05:53 - leestijd 03:31

‘O’ Shot: een nieuwe methode voor vaginale verjonging én meer plezier in seks

Vaginale verjonging roept bij veel vrouwen nog steeds angstige beelden op van operaties, scalpels en vele hechtingen. Gelukkig hoeft dat niet meer zo te zijn. BeautyJournaal berichtte eerder over de Geneveve behandeling van Vivive Medical, waarbij vaginale droogheid, urineverlies en minder plezier in seks wordt behandeld met radiofrequente geluidsgolven. Maar inmiddels zijn er meer opties, zoals ‘O’ Shot.

Dokter Jason Emer, een dermatoloog in het Amerikaanse Beverly Hills (waar anders?) ontwikkelde al eerder een non-operatieve methode om de vaginawand strakker te maken. Zijn nieuwste wapenfeit is het ‘O’ Shot, een revolutionaire manier die vooral is bedoeld om de clitoris en de G-spot weer te stimuleren en tot leven te wekken en zo het plezier in seks weer terug te brengen.

De ‘O’ van orgasme

De ‘O’ in ‘O’ Shot staat letterlijk voor orgasme. Emer ontwikkelde deze methode om vrouwen die door de jaren heen steeds minder plezier in seks kregen het gevoel in de clitoris en de G-spot terug te geven. Het is geen geheim: als je ouder wordt verandert je lichaam. Je krijgt rimpels, door de zwaartekracht gaan overal op je lijf dingen hangen en zakken en de gevoeligheid in je kruis gaat langzaam maar zeker achteruit.

Dat geldt overigens voor zowel vrouwen als mannen. Het ‘O’ Shot is dan ook uniseks; Emer behandelt regelmatig koppels die hun seksleven op een natuurlijke, effectieve en non-operatieve manier willen verbeteren. We gaan het nu echter niet hebben over het stimuleren en tot leven wekken van de penis (het ‘P’ Shot, jawel) maar over het ‘O’ Shot voor vrouwen.

Wat is het… ‘O’ Shot?

Om te beginnen krijg de patiënt een plaatselijke verdoving. Vervolgens neemt Emer wat bloed af en plaats dit in een centrifuge. Het bloed wordt gecentrifugeerd en gefilterd. Het resultaat is PRP, gefilterd plasma van het eigen bloed van de patiënt. In dit plasma zit een zeer hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Bloedplaatjes zorgen ervoor dat het bloed stolt maar bevorderen ook het helen van bijvoorbeeld spieren, pezen en gewrichtsbanden. Chirurgen gebruiken PRP bijvoorbeeld bij het behandelen van artritis en gescheurde spieren van de schoudergordel.

Emer gebruikt PRP al langer in het gezicht om huidschade door bijvoorbeeld de zon, laser of micro needling te behandelen. PRP stimuleert de aanmaak van collageen. Een behandeling met PRP werkt direct en langdurig. Omdat het van het eigen bloed wordt gemaakt is de kans op ongewenste bijwerkingen minimaal.

Waar helpt het ‘O’ Shot bij?

Droogheid

Vaginale droogheid kan op iedere leeftijd voorkomen maar ontstaat meestal tijdens de menopauze, omdat de hoeveelheid oestrogeen dan afnemen. Deze hormonale veranderingen kunnen de vochthuishouding van het lichaam veranderen waardoor de vagina droger kan worden. Zo’n veertig tot zestig procent van de vrouwen heeft hier tijdens de menopauze last van. PRP injecties stimuleren de productie van collageen en verhogen zo de hoeveelheid vocht in de vagina. Dit verbetert het plezier in seks omdat er minder sprake is van wrijving en irritatie, iets waar veel vrouwen et een drogere vagina last van hebben tijdens het vrijen.

Incontinentie

Zowel mannen als vrouwen kunnen, als ze ouder worden, last krijgen van ongewenst urineverlies, maar bij vrouwen komt het vaker voor. Het komt zelfs veel vaker voor dan je zou denken. Injecties met PRP verhogen niet alleen de gevoeligheid in de vagina maar zorgen er ook voor dat je meer controle krijgt over de sluitspieren waardoor het makkelijker is om de urine op te houden tot je op het toilet bent.

Seksuele problemen

Als vrouwen ouder worden merken ze vaak dat de clitoris minder gevoelig wordt. Tijdens seks voelen ze dan niet veel meer, ook niet als de clitoris wordt gestimuleerd. Dit heeft veel invloed op het libido en de zin in seks. Een PRP injectie is zeer effectief in het verbeteren van het gevoel in de clitoris en de G-spot.

Is ‘O’ Shot te combineren met andere behandelingen?

Emer heeft een aantal non-operatieve behandelingen die hij combineert het het ‘O’ shot. Zoals:

  1. Fillers. Emer gebruikt PRP injecties of Sculptra om de aanmaak van collageen te stimuleren en zo de vagina ‘voller’ te maken. Fillers met hyaluronzuur, zoals bijvoorbeeld Juvederm of Restylane geven direct resultaat. Ze zorgen ervoor dat de vagina er beter uitziet omdat ze rimpels, verloren volume en verzakkingen aanpakken.
  2. Radiofrequentie. Dit zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en de aanmaak van vocht en collageen wordt gestimuleerd.
  3. Laserbehandelingen. Met laser wordt de huid aan de binnenkant van de vagina gecontroleerd beschadigd. Als dit eenmaal is hersteld is de huid nieuw en strakker.
  4. Liposuctie. Door liposuctie van de venusheuvel verdwijnen ontsierende bobbels onder de kleding of lingerie.
  5. Botox. Een behandeling met Botox zorgt ervoor dat je minder last hebt van overmatig zweten in en rond de vagina. Daardoor heb je minder last van jeuk en irritatie.

Wat zijn de nadelen? En hoe vaak moet de behandeling herhaald worden?

Volgens Emer zijn er totaal geen nadelen. De behandeling is poliklinisch en er is geen napijn. Seks kan meteen na de behandeling, al adviseert Emer om 24 uur te wachten. Voor optimaal resultaat moet de behandeling elke maand herhaald worden, maar veel vrouwen in de praktijk van Emer doen in eerste instantie twee tot drie behandelingen in evenzoveel maanden en herhalen de behandeling vervolgens iedere drie tot zes maanden.

Lees ook