En toch..wij lachen erom, andere culturen vinden het normaal

03:43 - 02:13
luistertijd 03:43 - leestijd 02:13

Mijn grootvader zaliger zei altijd: ‘Een goeie poes ruik je.’ En ik ben het niet altijd met hem eens geweest, maar daarin geef ik hem volkomen gelijk.

Twee weken geleden stond mijn column in het teken van soixante-neuf. Ik eindigde toen met de woorden: ‘Als ze gedraaid op me komt liggen, begint het al met het mooiste uitzicht ter wereld. Op een plekje waar de zon altijd schijnt en alles in bloei staat.’

En eigenlijk is die laatste zin niet compleet. Zo wel: ‘Op een plekje waar de zon altijd schijnt, alles in bloei staat en waar het naar de lente, zomer, herfst en winter tegelijk ruikt.’

Soms schrik ik mezelf het apenzuur

Er gaat niets boven de geur en de smaak van een vagina. En ik begrijp de vrouw, dat ze daar als rechtmatige eigenaresse van het juweel tussen haar benen anders over denkt. Tenslotte schrik ik mezelf soms ook het apenzuur als ik na een dag noeste arbeid naast mijn lief kruip en ik tot de ontdekking kom dat het danig riekt in het vooronder. Dan weet ik niet hoe snel ik naar de badkamer moet schieten om mijn lid onder de vaak veel te warme kraan van de wasbak te houden.


Om je schaamhaar fluweelzacht te maken

Maar van wat ik dan lees over vaginale hygiëne gaan mijn schaamharen toch echt recht overeind staan. People Magazine had laatst een artikel met als kop Everything Celebs Said About Taking Care Down There . Zo vertelt Emma Watson dat ze zweert bij Fur Oil, een volgens de berichten zalige en fijn geurende olie die bestemd is om je schaamhaar fluweelzacht te maken en ingegroeide haartjes tegen te gaan, maar die volgens mij smaakt alsof je aan een lekkende batterij likt.

Angstvallig de geurtjes verbloemen

Want dat is dus wat me zo tegen staat. Ik ben gek op vrouwenparfums, maar je moet er toch niet aan denken dat je een geur van Byredo in je mond spuit. Want dat is wat er gebeurt als je een vrouw likt, die vreselijk haar best heeft gedaan om zo schoon mogelijk voor de dag te komen en angstvallig heeft geprobeerd om de geurtjes letterlijk en figuurlijk te verbloemen.

Het stomen van je vagina

En het wordt steeds gekker. Neem Gwyneth Paltrow in hetzelfde People-artikel, waarin ze een lans breekt voor het stomen van je vagina, dat in de beauty-salons van L.A. je van het schijnt te zijn. Paltrow legt uit: You sit on what is essentially a mini-throne, and a combination of infared and mugwort steam cleanses your uterus, et al. It is an energetic release – not just a steam douche – that balances female hormone levels. If you’re in L.A., you have to do it.’

Op pussystore.nl vind je alle ins and outs

Ik durf het haast niet te zeggen, maar je hoeft er als vrouw niet voor naar L.A. Op pussystore.nl vind je alle ins and outs om zelf vaginaal te stomen, tot aan het gebruik van kutkruiden aan toe (geen grap). Misschien moet je het als vrouw maar eens proberen. Tip: je kunt voor nog geen tientje op google.nl een verscheidenheid aan opzet-bidets kopen.

Maar ik blijf erbij. Van een overdaad aan hygiëne van wat Gwyneth Paltow liefkozend de ‘Vajayjay’ noemt, gaat mijn stampertje heel droevig hangen.

Lees ook