… of is de markt voor BB, CC en DD soms verzadigd?

06:28 - 03:53
luistertijd 06:28 - leestijd 03:53

BB en CC Creams: niet meer weg te denken voor een stralende huid in no-time

Daar waar je vroeger alleen je teint kon verfraaien met foundation, zijn inmiddels de BB en CC creams niet meer weg te denken uit de schappen van de parfumerie. We hebben op de redactie bij BeautyJournaal de afgelopen jaren natuurlijk al vele varianten voorbij zien komen; van BB Creams die grauwheid te lijf gaan tot een speciale BB cream voor in de menopauze. Soms zou je denken dat de markt verzadigd begint te raken met BB, CC en zelfs DD (Monique had dit gevoel in 2013 al: je leest haar overpeinzingen in dit artikel), maar dan toch weten fabrikanten ons weer te verrassen met nieuwe varianten die net iets anders doen of een ander probleem aanpakken. We zetten in dit artikel vijf nieuwkomers voor je op een rijtje en geven uiteraard shoptips.

Chanel CC Cream: vijfvoudige werking in een enkele stap

Chanel heeft onlangs haar vertrouwde CC Cream opnieuw uitgebracht met een verbeterde formule voor meer comfort, een betere bestrijding van huidveroudering en meer bescherming tegen vervuiling en zonschade. En ook niet onbelangrijk… met een nog betere dekking!

Belangrijke toevoegingen zijn hyaluronzuur voor een optimale hydratatie (1) van de huid en SPF50/PA++++ dat beschermt (2) tegen huidverouderende UVA- en UVB-stralen. ‘Marine’ extracten kalmeren (3) de huid en laten roodheid afnemen, anti-aging ingrediënten corrigeren (4) tekenen van huidveroudering en speciaal geselecteerde kleurpigmenten perfectioneren (5) de teint. Kortom: 5 acties in één enkele stap van je beauty regiem!

De CC Cream heeft een soepele textuur die zich eenvoudig in laagjes laat opbouwen voor de gewenste dekking. Afpoederen is niet nodig, maar mag natuurlijk wel.

Beste shopdeal!

Juliette Armand Color Control Cream: bomvol werkzame stoffen

Dit hightech cosmeceuticals merk werd afgelopen maart door Hannah in Nederland geïntroduceerd. BeautyJournaal besteedde hier natuurlijk uitgebreid aandacht aan: je leest het nieuwsbericht hier.

En ook Juliette Armand heeft een fantastische CC Cream die op een natuurlijke manier voor een egale teint zorgt. Door het combineren van zeven verschillende kleurpigmenten biedt dit product een dekking, die zich automatisch aanpast aan je natuurlijke huidskleur, mits deze niet te licht is. Geen huidtype I maar wel een II of zelfs een III.

Deze CC Cream zit bomvol hoogwaardige werkzame stoffen: Hyaluronzuur hydrateert de huid en voorkomt waterverlies. Vitamine PP – een vorm van vitamine, ook wel niacine genoemd, zorgt voor een verhoogde productie van huideigen ceramiden en vetzuren, verbetert de huidelasticiteit en bestrijdt verkleuringen, waarmee het de huid een gezonde textuur en teint geeft. Matrixyl 3000 stimuleert de collageen- en fibronectinesynthese, waardoor rimpels en fijne lijntjes verzacht worden. Om huidirritaties te voorkomen of verminderen is de crème verrijkt met aloë vera. Tot slot zijn er zonnefilters aan toegevoegd met een SPF10.

De fijne textuur voelt niet vet aan, is makkelijk aan te brengen en wordt snel opgenomen door de huid.

Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt.

Vichy Normaderm BB Clear: weg met onzuiverheden

 Dit nieuwe product van Vichy richt zich specifiek op het bestrijden en voorkomen van onzuiverheden en imperfecties, en is daarmee heel geschikt voor dames met een vette, onzuivere huid. Voor deze groep vrouwen is het vinden van een foundation vaak een hele uitdaging, aangezien veel foundations de onzuiverheden vaak verergeren. Deze BB Cream van Vichy is dan een goed alternatief.

Normaderm BB Clear is verrijkt met 2% salicylzuur dat onzuiverheden vermindert en daarmee zorgt voor een egale(re) teint. Kaolin en silica absorberen overtollig talg en helpen een glimmende huid te voorkomen.

Het resultaat is een fluwelen finish, zonder hinderlijke glans.

Beste shopdeal

Biodermal CC Fluide met PC-L-E: verzorging voor de probleemhuid

De beroemde P-CL-E crème van Biodermal heeft er een zusje bij: een luchtige CC-fluïde met dezelfde verzorgende eigenschappen als de crème, plus licht-reflecterende pigmenten die de teint egaliseren en de huid laten stralen.

Ceratonia-extract, afkomstig uit de Johannesbroodboom, dat ook in de P-CL-E crème is verwerkt, spant een beschermend laagje over de huid dat de natuurlijke hydratatie helpt te verbeteren en de huid ondersteunt zichzelf beter te beschermen tegen externe invloeden. Natuurlijke glycoprotëinen, ook wel bekend als bindweefselproteïnen, ondersteunen de vorming van collageen, versterken de huidweerstand en stimuleren het herstellend vermogen van de huid. Vitamine E zorgt tot slot voor het behoud van een gezonde, sterke huidconditie.

De CC-fluïde voelt luchtig aan, trekt snel in en is geschikt voor alle huidtypen – van de rijpere tot een (zeer) droge huid of de probleemhuid.

Beste shopdeal! 

MAC Lightful C 2-in-1 Tint and Serum with Radiance Booster

Dit innovatieve 2-in-1 product van MAC combineert de wetenschap van skincare met de schoonheid van make-up en is de nieuwste aanwinst in de Lightful lijn. Het flesje bevat twee afzonderlijke gedeelten die van elkaar los te koppelen zijn; een deel met een doorzichtig gelserum dat hyperpigmentatie aanpakt terwijl je slaap (’s avonds aanbrengen) en een deel met een getint serum dat een instant verhelderend en egaliserend effect heeft en bovendien een gezonde glow geeft (’s ochtends aanbrengen).

MAC Lightful C 2-in-1 Tint and Serum bevat, net als alle andere producten uit de Lightful lijn, het zogenaamde Lightful Radiance Booster, waarin voor vitamine C een belangrijke hoofdrol is weggelegd. Dat is een Ascorbyl Glucoside, dat we ook terugvinden in de Dark Spot serums van Clinique (lees een test) en in Filorga (lees een test). Er wordt niet vrijgegeven in welke concentratie het is.

Het is een interessant product en mooi verpakt, maar waarom deze twee serums niet gewoon via een doordruksysteem tussen de flaconnetjes met elkaar gemengd kunnen worden tot een tinted serum, blijft onduidelijk. Er is nu een duidelijke onderverdeling gemaakt naar day and night. De serums bevatten veel siliconen, van dat specifieke huidgevoel moet je houden. De getinte versie is heel subtiel van kleur, voor een huidtype I tot een huidtype II dat niet teveel in de zon heeft gezeten.

Beste shopdeal!

Lees ook