Speciale BB cream voor in de menopauze

02:47 - 01:40
luistertijd 02:47 - leestijd 01:40

Onlangs schreven we over de introductie van Garnier’s BB cream. Dat woordje BB is een beetje vreemd, het betekent eigenlijk Blemish Balm. Dat heeft niets met de origine te maken. De echte BB cream is ooit bedacht door de Duitse dermatologe Christine Schrammek als een product dat littekens en roodheid na een laserbehandeling in toom moest houden. Het had kalmerende effecten en ook kleurtje voor wat camouflage. Wat erin toen in zat: geen idee. Inmiddels is het product BB een begrip, er is zelfs op Wikipedia een heus item over: wikipedia!

De hybride hype

Op nog niet duidelijke wijze is het fenomeen BB cream in het Verre Oosten een enorme hit geworden, met name in Korea, waar het vrouwen wordt aangeboden als  een anti-blemisch crème. En waarom, omdat vrouwen in dat werelddeel gemiddeld zeven producten gebruiken en de cultuuromslag naar 1 allesomvattend (ofwel een hybride-)product insloeg als een bom.

Dat is ook de truc van de moderne BB cream: het doet alles waar je normaal gesproken een moisturizer en een foundation voor nodig hebt. Eigenlijk is de BB cream in onze optiek een gekleurde dagcrème, waar nog extra functionaliteiten aan toegevoegd zijn. Over Maybelline’s BB cream meldde het merk zelf: ‘Het egaliseert, maakt stralend, hydrateert 24 uur lang, corrigeert fijne lijntjes en roodheid en heeft uv-protectie. Het is anders dag een dagcrème omdat het teintverhelderende kleurpigmenten heeft en het is anders dan een foundation omdat het ook een dagverzorging is.’

BB voor de menopauze

Maar nu Vichy’s Neovadiol Lumiere, dichtheids- en teintverbeterende verzorging. Het product is speciaal uitgebracht voor vrouwen in de menopauze, die zich zorgen maken om de toenemende huidverslapping, zien dat hun huid niet meer straalt, maar ook geen liefhebber van foundation meer zijn, omdat de gemiddelde foundation rimpels alleen maar versterkt, aldus onderzoek van Vichy.

Vichy’s BB crème heeft de volgende eigenschappen toegeschreven gekregen: dichtheidsverbeterend, herstructurerend, voedend, gladmakend, egaliserend, stralend. Het is niet voor niets in de Neovadiol serie uitgebracht, omdat die lijn er al speciaal voor deze leeftijdsgroep is. De aanvullende Lumiere bevat pigmenten en roze parelmoer dat zorgt voor egalisatie van de teint en een natuurlijke rozige gloed en glans geeft. Het product is heel subtiel geparfumeerd.  Volgens Vichy is het voor alle huidtypen geschikt, en voor lichte tot licht getinte huidkleuren.

Lekker voor de winter, om de bleekheid een beetje weg te poetsen. Je shopt de BB creme hier online met korting.

Lees ook:

Lees ook