Reken af met een vale teint!

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

BB (Blemish Balm) creams kennen we natuurlijk allemaal en het lijkt wel alsof er elke week weer nieuwe bijkomen. Waar houdt de trend op? Niet dus. Deze gaat gewoon verder. Zo menen L’Oréal Paris en Vichy niet zomaar met een BB cream te komen. De Idealia BB cream van Vichy meent de enige BB crème te zijn die de grauwheid uit alle huidlagen laat verdwijnen. L’Oréal Paris meent op zijn beurt dat deze BB cream verdergaat waar andere BB creams stoppen. Dat zijn natuurlijk niet de minste beloftes..

Hoe ontstaat grauwheid van de huid?

Een vale teint wordt veroorzaakt door glycatie (versuikering) die zorgt voor een verharding van proteïnen als collageen en elastine. De huid wordt zodoende minder soepel, krijgt een doffe uitstraling en het huidweefsel vernieuwt zich minder makkelijk. Plaatselijk ontstaan er dan zogenaamde microspanningen en microbreuken die de homogeniteit van het huidoppervlak onderbreken. Het lichtweerkaatsende vermogen van de huid vermindert, de oppervlakkige verkleuring van de teint wordt duidelijker, de huidlagen worden troebel en de huid verliest zijn glans. Glycatie veroorzaakt ook een aanzienlijke kleurverandering van de leder- en opperhuid die dan donkerder, grijs en dof wordt.

Lees ook: snellere veroudering door verhoogde bloedsuikerspiegels.

1. Vichy Idealia BB Cream, €23,95 (40ml)

Deze crème werkt met de zogenaamde antigrijs-technologie die je huid verzorgt, mooier maakt en beschermt tegen UV-straling met behulp van minerale pigmenten, Kombucha en UVA/UVB-filters. Roze mineralen laten daarnaast de grauwheid verdwijnen en camoufleren huidvlekken. Kombucha is een huidverhelderend bestandsdeel dat de grauwheid in alle lagen van de huid laat verdwijnen.

De claims:

***SHOP! Bestel het product hier direct online.

2. L’Oréal Paris Luminizer Code BB Cream, €13,99

Deze BB cream is speciaal voor dertigplussers die een stralende huid, een makkelijk aan te brengen product dat licht aanvoelt en ook nog eens een natuurlijk resultaat geeft, prefereren. Deze crème is een samenvoeging van een BB cream met de Youth Code Luminizer formule van L’Oréal. De crème bevat vitamine B3 die bekende staat om de anti-ontsteking eigenschappen, sterke anti-oxidanten als Procysteine en vitamine C en Cell-KLT, een krachtige werkstof die het proces van celdifferentiatie reguleert.

De claims:

***SHOP! Bestel het product hier direct online.

Lees ook:

Lees ook