Ze krijgt vooral een mooiere egale glow

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

Wie kent de advertenties van het kippenei met bruine vlekjes niet? Over het product dat de Prix d’ Excellence de la Beauté 2011 mocht winnen: Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector. Wat een uitdaging om dit te mogen testen!

Clinique werd in 1968 geïntroduceerd als het eerste merk dat producten bracht die door dermatologen ontwikkeld waren. Hun missie van vandaag is hetzelfde als toen: efficiënte producten van hoge kwaliteit, op allergie getest en 100% parfumvrij.

Je kon de afgelopen maanden geen glossy openslaan of je kwam wel de advertenties tegen van Clinique. De strijd tegen hyperpigmentatie is HOT. Ik mocht de Dark Spot Corrector van BeautyJournaal testen, mits ik een goede zonbescherming gebruikte en niet ging bakken. Dit voor het beste testresultaat. Welnu, dat heb ik gedaan en het kostte mij ook geen moeite. Ik hou van de zon, maar zweten en bakken in die zon is niets voor mij. Zon geeft mij energie en vitamine D heeft iedereen nodig. Lees ook dit artikel van voedingssuppletie expert Anne Andela op BeautyJournaal er nog maar eens over.

Clinique beloofd binnen 12 weken een zichtbare vermindering van pigmentvlekken, dus een egalere teint….. Ja, ik wil!

De trend van skin brightening is in Azië als heel wat jaren aan de gang en de grote merken in Europa krijgen ook een groter assortiment. In Amerika is brightning skincare “leading”, het wordt meer verkocht dan anti-aging producten. Waarom? Omdat hyperpigmentatie niet aan leeftijd gebonden is en anti-aging producten wel. Brightening skincare wordt vaak gezien als skincare waardoor je huid lichter en witter wordt, maar dat is echt een misverstand. Het heeft niets te maken met de huid bleken. Door dit product te gebruiken wordt je huid juist naar haar eigen, natuurlijke staat gebracht.

De informatie van Clinique:

Clinique Dark Spot Corrector is speciaal ontwikkeld om hyperpigmentatie tegen te gaan. Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overschot aan melanine, de stof die verantwoordelijk is voor onze huidskleur. Als je gaat zonnen wordt er meer melanine aangemaakt waardoor je dat bruine kleurtje krijgt. Helaas kan melanine zich ook centreren tot ongewenste pigmentvlekken, donkere (acne) littekens of een chronisch kleurverschil. Clinique belooft het teveel aan opgehoopte melanine af te breken door het zogenoemd CL-302 complex, dat bestaat uit:

Na mijn review over Kiehl’s Highly Efficiënt Skin Tone Corrector was ik zeer benieuwd hoe Clinique zou bevallen. Ik was namelijk erg onder de indruk van het resultaat van Kiehl’s. Spannend dus!

De Dark Spot Corrector is een heerlijk fris en een lichtgewicht serum, in een handige maar niet doorzichtige pompflacon, die ik 2 maal daags, ‘s morgens en ‘s avonds, aanbreng. Mijn huid voelt direct daarna satijnzacht aan. De structuur van het serum is vloeibaar en gel-achtig, het smeert “silky-smooth” uit en trekt snel in. Het serum is moisturizing, want mijn huid is de hele dag door soepel en gevoed en heerlijk zacht.

Babs concludeert:

Ik gebruik het serum nu al 8 weken en zie zeker resultaat. Het lijkt alsof mijn gezicht echt van die grauwsluier af is met een duidelijk egalere teint. Mijn huid oogt weer fris, helder en stralend! Mijn sproeten zijn er nog wel, maar minder storend.

Op zich is het jammer voor deze test dat ik de inhoud van het flesje niet kan zien, maar het serum is nog steeds niet op. En je hebt maar 2 pompjes per keer nodig voor het hele gezicht.

Het verbaasd mij niets dat Clinique in de prijzen is gevallen, het is een prachtig product. Als ik het verschil tussen Kiehl’s Skin Tone corrector en Clinique dark spot corrector zou moeten vergelijken, is er geen directe “winnaar”. Hoewel ik bij Kiehl iets meer resultaat zag bij mijn sproetjes, heeft Clinique meer een all-over effect, een mooie egalere teint. Ik ben zeer tevreden en heeft mij ook aan het denken gezet om deze zomer mijn huid te blijven beschermen met een hoge SPF, om in ieder geval zonschade en pigmentvlekken te voorkomen. Bleek is Beautifull! En mijn witte  benen en armen, ach, daar hebben we weer fijne zelfbruiners voor!

 

Lees ook