Ze heeft drie favorieten, en dit zijn ze!

07:08 - 04:17
luistertijd 07:08 - leestijd 04:17

Gerti test Neoderma huidverzorgingsproducten

gerti neoderma bio peeling bio lifting behandeling

Na mijn uitgebreide behandeling bij Neoderma kreeg ik een complete huidverzorgingsset mee naar huis. Het hydrating serum werd zelfs nagestuurd omdat mijn huid na de bio-peeling extra voeding nodig had. Ik heb de producten ongeveer zes weken gebruikt, het serum een maand.

Cleansing Milk
neoderma cleansing milkDe cleansing milk is een zachte reiniger die de huid niet uitdroogt. Ik breng de milk op een droge huid aan en masseer mijn gezicht zachtjes zodat vuil loskomt. Vervolgens spoel ik de milk af met lauw water of met een warme doek. De milk reinigt de huid goed als je geen make up gebruikt. Als ik een langhoudbare foundation gebruikt, merk ik dat niet alle restjes make up verwijderd worden. Ik gebruik er een aparte oog make up reiniger bij omdat alle mascara te verwijderen. Als ik de milk met een warme doek afneem, haal ik ook de laatste restjes make up eraf. Het resultaat blijft zacht, mijn huid voelt niet droog. Ik gebruik hem ook ‘s ochtends onder de douche. Hij laat een beschermlaagje op mijn gezicht achter, waardoor ik niet met zo’n door en door strakke huid onder de douche vandaan kom.

De milk is licht geparfumeerd, maar niet opdringerig. De belangrijkste ingrediënten zijn komkommerextract en druivenpitolie.

Tonic Lotionneoderma tonic lotion
Deze lotion gebruik je als nareiniger op een watje, maar ik vind het prettiger om hem op mijn gezicht te sprayen en licht in te masseren. De lotion werkt verzachtend en verfrissend. De belangrijkste ingrediënten zijn toverhazelaarextract (verfrissend) en sorbitol (hydraterend). Er zit ook alcohol in, maar daar heb ik geen last van. De lotion prikt niet. Ook trekt mijn huid niet na gebruik, maar voelt lekker ontspannen.

De geur is een beetje zoet, ik ruik een lichte perzikgeur.

Blue Blood Gel
Blue Blood Gel is een gelachtige crème. De gel bevordert het metabolisme van de huidcellen en activeert de productie van elastine en collageen. Het belangrijkste ingrediënt is neoderma blue blood gelzuurstof in de vorm van perfluorcarbon. Blue Blood Gel zorgt ervoor dat producten die je erna gebruikt, sneller en dieper in de huid opgenomen kunnen worden.

De gel heeft een verkoelende werking op mijn huid. Hij trekt snel in en voelt niet vet. Ik heb maar een klein beetje nodig. Zoveel ter grootte van een erwt. Het is een prima basis voor de producten die ik erna gebruik.

De geur is aanwezig, je moet ervan houden, en dat doen veel mensen ook. Neoderma heeft zelfs een room spray met deze perzikgeur uitgebracht.

Van dit soort producten is het moeilijk te bepalen of ze hun belofte waarmaken. Toch heb ik er vertrouwen. Waar normaal na een verkoudheid mijn neus rood en schilferig wordt, had ik daar dit keer nauwelijks last van. Blue Blood gel wordt ook na een peeling geadviseerd en zou dus heel goed preventief hebben kunnen werken.

Hydration serumneoderma hydration serum
Het hydration serum is een mooi dun maar niet waterig serum. Het trekt snel in en geeft een gehydrateerd gevoel. Droogheid trekt direct weg. Het serum zit in een mooie matglazen flacon. Twee pompjes zijn genoeg voor gezicht en hals.
De geur is compleet tegenovergesteld aan de geur van Blue Blood Gel. Het hydration serum ruikt wat medicinaal. De belangrijkste ingrediënten zijn korenbloem, heemst en melisse.

Moist & Lift wrinkle corrector serum
neoderma moist & liftDit serum gebruik je plaatselijk, rond de ogen, de frons en op de neuslippenplooi. Overal waar je de eerste rimpeltjes ziet verschijnen. Het serum zit in een tube met een metalen bolletje op de opening. Hiermee masseer je de huid. Roller is heerlijk koel en werkt verfrissend. Zeker ’s ochtends is dit een prettige manier van wakker worden en je ogen te openen. Bij mijn frons en mijn neuslippenplooi merk ik niet direct effect. Ondanks de claim zou dat te veel gevraagd zijn. Mijn frons is daarvoor te sterk, met mijn vinger voel ik duidelijk verschil in dikte van de huid. Een crème kan daar niet tegenop boksen.

De belangrijkste ingrediënten zijn de peptiden eyeliss, matrixyl synthe’6.

Rejuvinate Wrinkle Smoothing Serum
Deze crème is voor alle huidtypen en speciaal voor de 40+ huid. De crème smeert lekker en geeft geen irritatie. Mijn huid ziet er mooi en glad uit. Maar ik moet hem wel in combinatie met het hydration serum gebruiken, anders voelt mijn huid na een paar uur droog aan en blijft ook foundation minder mooi zitten.

De crème claimt rimpels aanzienlijk te verminderen. Dit zou te danken zijn aan edelweiss, argania spinosa en heemst. Ik kan dit niet direct waarnemen. Maar door de combinatie met het serum, ziet mijn huid er wel goed gehydrateerd uit. Hierdoor zijn rimpels oppervlakkig minder zichtbaar.
De geur is medicinaal, vergelijkbaar met het hydration serum. De crème zit in een mooie matglazen pot, die niet misstaat op je toilettafel. Maar in de verpakking zit tevens het nadeel van deze crème. De bodem is breder dan de opening, je hebt het spateltje nodig om de laatste restjes crème eruit te krijgen. En dat moet je zeker doen, want het is een heel mooie crème.

neoderma blue blood sun creamBlue Blood Sun Cream
De Rejuvinate wrinkle smoothing cream bevat geen zonnefilter, dus een aparte zonnecrème is noodzakelijk. Daarvoor heeft Neoderma de Blue Blood Sun Cream met spf 30. Ook deze crème bevat perfluorcarbon. De crème is vrij stug van substantie, bijna pasteus. Je moet hem dan ook op een speciale manier aanbrengen. Niet smeren, maar in de huid drukken. Dat is even wennen.

De crème is verkrijgbaar in drie kleuren en in een kleurloze variant. Ik test de kleur beige. Helaas blijkt deze iets te licht te zijn voor mijn huid waardoor je hem op mijn huid ziet liggen. De poriën worden hierdoor extra geaccentueerd. Rona ervaarde dit ook. De finish is wel mooi mat. In de juiste kleur zou dit een mooie zonnecrème kunnen zijn. Ik breng hem niet rond mijn ogen aan, omdat ze ervan gaan tranen.

Gerti concludeert:
gertiBlue Blood Gel, het Hydration Serum en de Rejuvinate Cream zijn erg mooie producten die mijn huid een mooie uitstraling geven.

Ik kan niet zeggen dat mijn rimpels minder worden, maar door de goede hydratatie ogen ze wel minder en zie ik er uitgerust uit.

Voor de lichte make up gebruikers is de reinigingsmilk voldoende. Gebruik je een zwaardere make up, neem de milk dan af met een warme doek of gebruik na de milk een extra (schuim)cleanser.

Lees ook