Gekleurde zonnecreme met spf 30, die ook nog matteert

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

Rona test van Neoderma Blue Blood Sun Cream SPF 30 twee kleurvarianten: White&Dark

Neoderma: veilig zonnen met deze productenAls echte zonaanbidder vind ik het heerlijk om een suncreme te mogen testen. Want, ook al ben ik graag buiten en in de zon, ik ken het belang van een goede bescherming maar al te goed. Ik test de Blue Blood Sun Cream SPF 30 van het van oorsprong Cypriotische merk Neoderma.

Dit merk heeft mijn grote belangstelling, enerzijds omdat ik een sterke binding voel met Cyprus, anderzijds omdat ik benieuwd ben hoe de filosofie van het merk zich vertaald heeft naar de producten. Hun slogan is: ‘Neoderma brengt schoonheid letterlijk terug naar de natuur’ en de producten zijn op basis van natuurlijke ingrediënten.

De naam Neo Derma, letterlijk ‘nieuwe huid’, is terug te vinden in het prachtige logo van een gezicht gevat in bloem, waarvan de ene helft wit en de andere zwart is. Als symbool van de bloemen en planten, de ‘nieuwe’ huid en (in mijn persoonlijke opvatting) als balans; yin& yang. Inmiddels heeft het merk 11 productlijnen en 10 gezichtsbehandelingen.

Gekleurde zonnecreme

Volgens Neoderma is de Blue Blood Sun Cream een (gekleurde) zonnecrème die de huid beschermt tegen o.a. UV lichtstralen en vrije radicalen. Het bevat Perfluorcarbon (synthetisch nagemaakte zuurstof), dit actieve bestanddeel verbetert de zuurstofopname van de huid, vitamine E en allantoïne werken ontstekingsremmend, kalmerend, vochtregulerend en verzachtend. Daarnaast vertraagt de crème photo-aging, activeert de celdeling, voorkomt overpigmentatie en ouderdomsvlekken, rimpels en huidverslapping en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

De gekleurde variant, verkrijgbaar in white, natural, beige en dark, kan ook als gekleurde dagcrème gebruikt worden. Het camoufleert lichte huidimperfecties en geeft direct een gezonde gloed. Zowel de ‘gewone’ witte, als de gekleurde bescherming aanbrengen een half uur voor blootstelling aan de zon en iedere 4 uur herhalen. Dat is best lang vind ik, wel relaxed dus.

Ik begin met de getinte crème in de kleur dark. Het brengt wat stugger aan dan ik gewend ben van een zonbescherming. De eerste keren voelt het wat strak maar het lijkt alsof mijn huid er aan gewend raakt. De geur is beschaafd lichtzoet en ruikt naar iets dat ik eens gegeten heb maar ik kan er niet opkomen wat het is.

Perfect mat

Zoals ik al vreesde matcht de kleur niet echt met mijn teint (dat is zeldzaam het geval, mijn huid heeft een rodere ondertoon en is iets meer gepigmenteerd) en zie je het –dus- zitten in mijn grove poriën. Maar goed, ik zit in de tuin en het is voor de test niet echt een probleem. Aangenaam verrast ben ik door het feit dat het perfect mat blijft, zelfs na een tijdje in de behoorlijk warme zon.

’s Avonds zie ik dat ik een mooi kleurtje heb opgedaan. De volgende keer breng ik het over mijn normale dagverzorging aan en iets minder dik. (Ja, ik weet dat je zonbescherming royaal aan moet brengen. Een theelepel vol zelfs voor je gezicht maar dan kom ik in de problemen met de kleur en mijn poriën dus, bovendien zit in mijn dagverzorging ook een SPF, dus het mag minder dik).

BB gevoel

Dunner aanbrengen voelt veel beter aan en het ziet er ook beter uit, omdat mijn dagverzorging als primer werkt. Hierdoor trekt de suncream minder in mijn poriën. Voor mij is dit een product dat ik anders ga gebruiken. Bijvoorbeeld voor een buitenactiviteit of een excursiedag op vakantie. Het blijft perfect mat, biedt voldoende bescherming en heeft een lichte dekking als een BB. Ideaal dus.

De kleur white brengt makkelijker aan dan de dark, soepeler. Deze geeft me ook niet dat strakke gevoel. Bij het aanbrengen ontstaat een lichte, witte waas, die –gelukkig- na korte tijd verdwijnt. Ook deze blijft heel mooi mat. Voor mij heel belangrijk, want ik ben allergisch voor zo’n glimhoofd, zelfs in de zon wil ik dat niet.

Voldoende voedend en ook kleurversnellend?

Sommige antizonnebrand crèmes (ook van gerenommeerde merken) zijn zo vet dat ik er na een paar keer gebruik ‘last’ van krijg. Deze voelt voldoende voedend en beschermend terwijl het er tegelijkertijd op lijkt alsof de tanning iets versneld. Nice, want tenslotte zit ik ook in de zon voor een lekker kleurtje, dan zie ik er toch net iets beter uit.

ronaRona concludeert:
Dit zijn blijvertjes! Ik zie aan mijn huid dat die voldoende bescherming en verzorging krijgt terwijl ik toch een mooie tint bruin krijg. Want is het jullie al eens opgevallen dat de ene zonnecrème net een iets andere kleur bruin lijkt te stimuleren dan een andere?

De white  gebruik voor als ik lekker zonder poespas wil zonnen. De dark voor buitenactiviteiten waarbij ik er toch nét iets verzorgder uit wil zien.

Check bij een van de vele salons de juiste kleur want er zijn er tenslotte drie, er is ook een beige kleur! Ik vind het erg fijn dat hij mat is. De verpakking vind ik ook prettig; de 50 ml tube is eerder breed dan hoog en daardoor makkelijk mee te nemen. Na opening 12 maanden houdbaar. Tip: schrijf de datum van ingebruikname aan de binnenkant van de doos want met je zonbescherming neem je beter geen risico. Na jaar loopt de werking van uv-filters sterk terug, en dat geldt voor alle merken. Geniet van de zomer en van de zon!

Bekijk ook het merkdossier van Neoderma op BeautyJournaal, met uitleg over nog veel meer producten van dit merk.

Lees ook