Balmt, Blemisht én Bronst!

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

De drie B’s hoef je tegenwoordig niet meer te associëren met Buik, Billen en Benen om in de sportschool te trainen. Welnee, de drie B’s staan vanaf nu voor Balm, Blemish en Bronze.

M.A.C komt als een van de eersten met een BB cream die niet alleen je huid egaliseert, imperfecties vervaagt en de teint verheldert maar je huid ook een door de zon gekust tintje geeft.

BB cream = cashcow!

Daar willen we natuurlijk meer van weten want BB creams zijn sinds de introductie in 2011 hotter dan hot. In de V.S zorgde de BB Cream zelfs voor een enorme marktboost.

Sinds 2012 zijn er in Amerika 50 procent meer productintroducties geweest, mede door de Bijzondere & Briljante (we verzinnen er zelf maar een term voor) wondercrème, en nam het gebruik van de BB cream met 5 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is zeker niet niks voor een trend die is overgewaaid uit Azië.

Naast de BB voor je gezicht, bestaan er ook BB oogcrèmes – de HydraLife BB eye cream van Dior bijvoorbeeld – zonnecrèmes als de BB Sun Cream van Garnier en kwam L’Oréal vorig jaar met de BB nagellak voor vlekkeloze nagels. Lees hier een column van Monique over de overkill aan BB creams want waar houd de hype op?! Dan te bedenken dat het alfabet tot en met de letter Z gaat..

Van B tot E, a never ending story..

Maar zelfs de BB cream moves on in het alfabet met de CC (Colour & Correct) en DD creams (Daily Defense) als spin offs. Clinique blijkt, nog voor de hype begon, al jarenlang een DD cream in het assortiment te hebben, de Superdefense SPF25.

En de allereerste EE cream (Extra Exfoliating) werd al gespot op een Europese beautybeurs. Er bestaat zelfs een CC cream voor je haardos! Onze eigen Yvonne testte die van Collistar, lees hier haar verslag.

Nog zo’n nieuwe hype, is de Air Cushion foundation van Iope uit Zuid-Korea (er bestaat ook een versie voor mannen), een sponsje welke je drenkt in vloeibare foundation. Volgens onze eigen Monique ’the next best thing’ omdat de dekking perfect is en het geheel luchtig aanvoelt op de huid, alsof je niets op hebt. En dat is fijn want een maskereffect willen we natuurlijk niet.

Mogen we je verwelkomen: de Prep + Prime BB Beauty Balm

Toch blijft M.A.C trouw aan de Balm & Blemish crème. Het merk voegt er zelfs een vleugje zomer aan toe met een gebronsd tintje. Drie vleugjes welteverstaan; de Prep + Prime BB Beauty Balm is verkrijgbaar in drie bronstinten als Refined Golden, Golden en Amber. Voor elk zongekust huidje vind je er dus wel één.

Anders dan andere BB’s komt M.A.C met de keuze tussen een vloeibare BB crème met SPF35 en een BB compact poeder met SPF 30. Beide producten beschermen je huid tegen de zon en bevatten verzorgende ingrediënten om de vochtbalans van je huid in evenwicht te houden. Kortom: als we M.A.C moeten geloven een must voor in je strandtas.

De Prep + Prime BB Beauty Balm is hier online te koop.

Monique heeft trouwens de afgelopen maand ook diverse foundationproducten voor in de zon getest. Lees hier haar verslag over de items van Shiseido en Lancome, en hier van Vichy en Guerlain.

Lees ook