Super egaliserend en dekkend als make-up of voor dagelijks gebruik in de zon

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

Antizonnebrand foundation. Een gezonde zomergloed: drie weken zon in drie minuten. Wie wil dat nou niet. Deze zomer is er een nieuwe trend in het anti-zonnebrandgamma van de merken: gekleurde milks en crèmes, ofwel anti-zonnebrandproducten met een tintje, als een foundation.

I love it. Mijn huid wordt door het ouder wordt toch minder egaal, en dankzij de vaak BB-achtige effecten van deze producten ziet mijn huid er in een streek mooi uit, en goed beschermt tegen uv-straling.

In deze test bespreek ik Guerlain Terracotta Joli Teint spf 20 en Vichy BB Natural Tan Shade spf 50 uit de Capital Soleil serie.

Guerlain Joli Teint

Guerlain maakte in 1984 furore met haar Terracotta lijn, geïnspireerd op de kleuren van de woestijn. De poeders en selftanners zijn fenomenaal.

Voor het eerst komt er nu een foundationproduct uit, genaamd Joli Teint. Zoals Guerlain het zelf noemt: egaliserend als foundation, verzorgend als dagcrème en sunkissed als terracotta poeder, ofwel bronspoeder.

Volgens Guerlain bevat het weinig olie en traditioneel pigment. Des te meer bevat het een softfocus poederpigment dat ingekapseld is in een polymeer. Hierdoor ontstaat een snelle hechting aan de huid wat een onmiddellijk glad en egaal resultaat oplevert. De kleuren zijn dermate dat je ze het hele jaar door kunt gebruiken. Omdat het product niet plakkerig is zoals gangbare anti zonnebrandproducten, kun je het ook mooi afpoederen om je make-up te perfectioneren.

Wat vind ik ervan?

Het product zit in een mooie sierlijke tube met een goed werkend pompje dat zuinig doseert. Ik vind de maat wel klein: 30 ml.

De substantie heeft een heerlijke geur en zorgt voor een prachtige teint (ik test Clair): zacht-beige als een aardappeltje. Ik houd hier heel erg van. Het effect op mijn huid vind ik betoverend: echt sunkissed, alsof ik van het strand kom. Niet overdreven bruin, maar fris getint. Mijn complimenten voor dit fraaie effect.

Hij werkt ongelofelijk egaliserend, als een echte ouderwetse BB cream en de matterende dekking is zeer langdurig. De smeerbaarheid van het product is erg goed.

Nevertheless: je moet wel van het make-upeffect houden. Ik vind het een geweldig product om erbij te hebben tijdens de vakantie, maar niet voor alle dag. Vanwege de prachtige sunkissed kleur vind ik het ook echt een zomerproduct en zie ik mijzelf dit niet all year round smeren.

Shop deze prachtige sunkissed foundation hier online met korting.

Vichy BB Natural Tan Shade

Vichy BB Natural Tan Shade met spy 50 belooft waterresistent te zijn en communiceert duidelijk wel uv-filter gebruikt wordt: mexoryl. Het wordt gecommuniceerd als een getinte zonnecreme. Ook wordt het huidtype aangegeven: voor normale tot droog-gevoelige huid.

Ook de verpakking maakt duidelijk dat het hier echt om een anti-zonnebrandproduct gaat op de eerste plaats, en op de tweede plaats om een make-upachtig product. Waar dit bij Guerlain net anders om is.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het zeer prettig dat het een hoge beschermingsfactor heeft. Het zit in een handige tube met flipdop, 50 ml. De crèmesubstantie is heel luchtig, smeert makkelijk uit en is licht getint. Het is meer een metallic glansje dan een foundationeffect. Verfraaiend, en daardoor mooi, maar niet zo make-upperig als Joli Teint.

Het heeft een fijne geur. Het is iets plakkeriger op de huid.

Omdat de tint lichter is, is het ook makkelijker om na een paar uur weer een laagje aan te brengen. Dat is namelijk wel nodig als je het als zonproduct gebruikt.

Dit Vichy product vind ik ideaal voor alle dagen, in de zomermaanden, als je veel buiten bent.

Shop dit fijne Vichy product hier online met korting.

Let op!

Om goed beschermt in de zon te kunnen zijn heb je een theelepel aan creme nodig voor je gezicht en hals en evt. decollete. Je moet dus dik smeren om de gecommuniceerde uv-factor te kunnen halen. Koop een gekleurd antizonnebrandproduct daarom liever een tint lichter, zodat je het dikker durft aan te brengen. Je moet het ook elke twee uur opnieuw aanbrengen.

Een andere optie is om een echt make-upproduct zoals Guerlain Joli Teint over je antizonnebrandcreme heen aan te brengen. Werken in laagjes, werkt namelijk ook beschermend.

Lees ook