Antizonnebrandcreme en poeder met een tintje.

05:20 - 03:12
luistertijd 05:20 - leestijd 03:12

Antizonnebrand foundation voor een gezonde zomergloed: 3 weken zon in drie minuten. Wie wil dat nou niet. Deze zomer is er een nieuwe trend in het anti-zonnebrandgamma van de merken: gekleurde milks en crèmes, ofwel anti-zonnebrandproducten met een tintje, als een foundation, of, you name it: sun bb cream. I love it. Mijn huid wordt door het ouder wordt toch minder egaal, en dankzij de vaak BB-achtige effecten van deze producten ziet mijn huid er in een streek mooi uit, en goed beschermt tegen uv-straling.

In deze test bespreek ik Shiseido spf 30 UV protective compact foundation en Lancôme BB Suncream.

Shiseido compact powder

Shiseido belooft dat deze compact beschermt tegen uv-straling maar ook tegen uitdroging van de huid (dankzij hyaluronzuur). En het is bestand tegen water en talg. Een zijdezacht huidgevoel en een gematteerd effect.

Ik test deze compact in de kleur medium beige. Dat lijkt iets te donker voor mijn huidtype II, maar ondanks dat ben ik verbaasd over het prachtige effect op mijn huid. In een streek ervaar ik een totaal geëgaliseerd effect. Het lijkt wel fotoshop!

Het effect is zeer gematteerd. Mijn gezichtshuid is glad, mijn nek helaas al wat meer verslapt en daar zie ik dat ik het effect niet zo mooi vind. Het poeder gaat in de verslapte huidlijntjes zitten. Ik vrees dus dat als jouw gezichtshuid ook al wat verslapt is, dit poeder geen juiste keuze is.

Lastig te beoordelen vind ik ook hoe dik je dit poeder moet aanbrengen om die spf 30 te behalen. Met een fluid weet ik dat wel: een theelepel voor mijn gezicht. Je kunt het ook met een vochtig sponsje aanbrengen. Er wordt geen nadruk in de communicatie gelegd welke soorten filters gebruikt worden.

Shiseido spreekt van een Superveil-uv-360 technologie (tradenaam) waarbij de poederdeeltjes omgeven zijn door een beschermlaagje en zo een echte buffer vormen op de huid tegen externe agressoren. Het zorgt daarmee ook gelijk voor een gelijkmatige teint.

Ook zit er Profense Cel in (tradenaam), een cocktail van stofjes uit planten die overmatige pigmentvorming tegengaan, en afbraak van elastine en beschadiging van de fibroblasten, door uv-straling.

Ik vind het een prachtig poeder. Het zit in een mooie hardblauwe verpakking met een aparte lade voor het sponsje. Ik had het graag nog in een lichtere variant getest en dan zou ik benieuwd zijn of ik het dan regelmatig zou gebruiken. Nu was hij toch iets te nadrukkelijk aanwezig, wat zichtbaar werd in mijn hals.

note: ik heb hem inmiddels in de kleur medium ivory en ik ben er helemaal verliefd op!!

Er is ook een fluïde verkrijgbaar, met een prachtige substantie, maar helaas was deze ook te donker, om daar een eerlijk oordeel over te kunnen geven. Daarom zou ik zeggen: test het zelf eens uit in de winkel, want ik geloof absoluut dat het de moeite waard is als je van een gematteerde make-up in de zon houdt. Als Shiseido staat garant voor kwaliteit, altijd.

Shiseido beveelt dit product overigens aan voor de late middaguren, als het partytime is, en de zon al minder krachtig schijnt.

Shop dit product van Shiseido hier online.

Lancôme BB suncream

Lancôme heeft dit jaar een BB cream voor in de zon uitgebracht met spf 50. Het wordt een smoothing protective cream genoemd. Lancôme heeft onderzocht wat nu eigenlijk het geheim van een mooie sunkissed teint is. Hij glanst en weerkaatst een prachtig licht, zo lees ik.

Lancôme noemt haar product een hoogwaardige bescherming, hydraterend en uitstekend in het camoufleren van huidimperfecties.

De fluïde komt in een handige tube met flipflop dop en geeft een fijne snelle hechting aan de huid en een satijnen glans.

Ik vind de geur erg fijn, hetzij wel nadrukkelijk, hij is licht gourmand.

Het product komt in 1 kleur en ik moet zeggen dat deze kleur dan ook wel meteen redelijk gebruind is. Voor mij in het voorjaar nog te bruin, ik vind het een echte mid-zomer kleur, voor vrouwen (en mannen) met minimaal huidtype II.

Ik heb al eerder een BB cream getest, van Guerlain en was duidelijk meer dekkend en egaliserend. Deze BB cream is subtieler, meer in de range van de Vichy BB cream.

Shop deze BB suncream hier online.

Let op!

Om goed beschermt in de zon te kunnen zijn heb je een theelepel aan creme nodig voor je gezicht en hals en evt. decollete. Je moet dus dik smeren om de gecommuniceerde uv-factor te kunnen halen. Koop een gekleurd antizonnebrandproduct daarom liever een tint lichter, zodat je het dikker durft aan te brengen. Je moet het ook elke twee uur opnieuw aanbrengen.

Een andere optie is om een echt make-upproduct zoals Shiseido over je antizonnebrandcreme heen aan te brengen. Werken in laagjes, werkt namelijk ook beschermend.

Lees ook mijn review over de zonnefoundations van Guerlain en Vichy.

Lees ook