Slaat in als een bom bij Aziatische vrouwen

02:21 - 01:24
luistertijd 02:21 - leestijd 01:24

Ha, eat your heart out….als er een land is ter wereld waar het momenteel gebeurt, dan is het Zuid-Korea wel. Wij, Europeanen stellen nog nauwelijks wat voor op het innovatieve cosmetische toneel.

Kwam de superfamous BB cream er al vandaan, nu ja, van origine was het een Duitse uitvinding, ok ok…hold your breath, want the next big thing, zo verwacht de industrie is de Air Cushion foundation. Simpelgesteld een spons gedrenkt in vloeibare foundation incluis uv filters (spf 50 + PA+++) waarmee je je lekker kunt deppen met foundation en uv bescherming.

De coverage schijnt prachtig te zijn, het gevoel heerlijk luchtig. Ik kan me er iets bij voorstellen. Denk maar aan make-upartists die foundation aanbrengen met sponsjes. De gig is natuurlijk dat je nu geen tubes, flesje en vingers en kwasten nodig hebt om je vloeibare foundation te verwerken.

Het idee was ontstaan bij het Zuidkoreaanse merk Iope (onderdeel van AmorePacific), maar omdat dit een kleine speler is met weinig naamsbekendheid kwam de trein niet echt in beweging. Toen besloten werd reclame te gaan maken op een homeshoppingchannel brak de gekte los. De ondernemer werd zo enthousiast dat hij besloot de sponsfoundation ook bij de andere merken van het moederbedrijf, Hera en Lirikos uit te brengen.

Lokale spelers als LG Household en Health Care zagen er ook heil in en introduceerden eveneens sponsfoundations. Met deze nieuwkomers was de honger van Koreaanse vrouwen helemaal niet meer te stoppen. Dit moest wel het nieuwe IT product zijn.

Iope heeft inmiddels ook een mannenversie uitgebracht. Nu is het natuurlijk wachten op de eerste introducties door grote merken in Europa en de USA.

Bekijk hier een film van trendbureau Euromonitor over de Air Cushion grave:

Bekijk ook deze tutorial van een meisje die het gebruikt voor haar cyste-acne en het vergelijkt met haar favoriete dekkende foundations:

http://youtu.be/bx8gu6DUXcU

De alfabet trend is overigens nog niet afgelopen. Na BB en CC komen er mondjesmaat DD creams uit (daily defense) en de eerste EE creams zijn al gespot op een Europese beautybeurs. Jaja, ze groeien met je cupmaat mee!

Lees ook