Geeft natuurlijk en gekleurd haar een color boost..

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Voor deze review testte ik de Magica CC Hair Care & Color Multi-tone shine mask. Juist, een CC cream voor je haren. De spoeling is in meerdere kleuren verkrijgbaar: Vanilla Blond, Honey Blond, light Brown, Paprika Red, Chesnut Brown, Chocolate Brown en Black Licorice. Ik koos voor Honey Blond.

De claim:

De Magica CC is een multi-tone haarmasker welke claimt gekleurd en/of natuurlijk haar een oppepper te geven, grijs haar en uitgroei te camoufleren én je haardos een stralende glans te geven. Daarnaast verfrist en versterkt de crème je haar en geeft het z’n gezonde glans weer terug.

De CC cream biedt verder bescherming tegen UV-straling, luchtvervuiling, chemische behandelingen en de warmte van haardroger, geeft gekleurde of ton sur ton lichtreflecties in je haar en belooft ook grijs haar te camoufleren.

Dit product biedt Care & Color in één behandeling. Verder is het is gebruiksklaar. Moringa Oleifera extract beschermt tegen luchtvervuiling, vitamina E bestrijdt vrije radicalen. Het resultaat volgens Collistar: het haar glanst, is superzacht, makkelijker kambaar en klaar om perfect gestyled te worden.

Hoe werkt het op gekleurd haar?

De CC cream geeft gekleurd haar de verloren glans weer terug en geeft de haarkleur weer een oppepper. Het werkt kleurverfrissend en verbetert de lichtreflectie van het haar, camoufleert uitgroei, zodat je de tijd tussen de haarkleuringen kunt verlengen. Daarnaast voorkomt het vervagen van de haarkleur door wassen en zonlicht. De Magica CC cream bevat geen ammoniak, peroxide of p-phenylenediamine.

Aan de slag!

In de bijsluiter is gelukkig een Nederlandse uitleg, iets wat bij veel bijsluiters niet het geval is. Alleen jammer dat ik alleen bij de Italiaanse gebruiksaanwijzing lees dat het ongeveer vijf behandelingen bevat, want je hebt anders geen idee hoe vaak je het kunt gebruiken.

Geadviseerd wordt om de bijgesloten handschoenen af te spoelen. Iets waar ik geen zin in heb, want echt schoon worden ze niet. Ze blijven een beetje glibberig: ik heb ze dus ook weggegooid. De haarcrème zit in een grote tube met een flipdop. Je moet wel oppassen bij het dichtklappen, want hij spettert een beetje.

Na het wassen heb ik mijn haar handdoekdroog gemaakt. Hierna heb ik de haarcrème aangebracht met de bijgesloten handschoenen. Ik heb het de maximale tijd laten intrekken, zo’n 15 minuten.

De geur – vanille – is opvallend. De emulsie is zacht en romig en makkelijk over het haar te verdelen. Hierna heb ik het uitgespoeld en met de föhn gedroogd. Wat mij opvalt na het gebruik is dat het mijn highlights egaler maakt, iets wat ik jammer vind. Ik heb de Honey Blond gebruikt en de lichte hightlights zijn nu meer honey dan blond. Misschien had ik beter de Vanilla Blond kunnen gebruiken;  die is voor ultra lichtblond, grijs haar en voor haar met highlights.

Yvonne concludeert:

De uitgroei is nog steeds zichtbaar, evenals de enkele grijze haar die in mijn haardos zit. Deze worden dus niet mee gekleurd. Het is een haarspoeling en dus géén haarkleuring. Ik begrijp dan ook niet dat ze kunnen zeggen dat het je uitgroei ook meeneemt.

Het haar is na het föhnen iets pluiziger dan normaal, over de gehele lengte steken nu de ‘dode’ punten naar buiten. Dit is normaal gladder bij mij. Het haar voelt wel zacht aan en is makkelijk kambaar, ook als het nat is.

SHOP! deze producten hier direct online.

SHOP hier online de mooiste haarverzorgingsproducten van andere merken voor gekleurd haar.

Tip: bekijk de laatste haartrends in het BeautyJournaal Inspire 4 trendmagazine.

Lees ook