Welke artikelen maakten indruk op deze communicatie specialisten?

05:06 - 03:04
luistertijd 05:06 - leestijd 03:04

Waar hebben deze communicatiemanager en retailconsultant van genoten?

Welke artikelen uit 2018 favoriet waren bij onze lezers, dat heb je al in dit artikel kunnen lezen. Net zo leuk vonden wij het om te vragen aan de vrouwen en man uit ons testteam. Wat waren hun favoriete artikelen en waarom? Lees hier van welke items communicatiespecialist Corine en retailconsultant Sabine onder de indruk waren;-) En….wat hun favoriete review was!

Catrice foundationSabine

Monique’s artikel over Invisalign om haar tanden te laten corrigeren vond ik inspirerend maar ook zorgelijk. 24 jaar nadat mijn slotjesbeugel er uit is gegaan, is het gebit van mijn onderkaak weer vrolijk aan de wandel gegaan. Niks geen spalk om dat te voorkomen. Dat kenden ze toen niet, of ik had een slechte orthodontist. Ik was dan ook mega nieuwsgierig naar de Invisalign behandeling van Monique. De beugel is namelijk bijna onzichtbaar en dat voelt toch minder “genant” dan een normale slotjes.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel shocked was door de ervaringen van Monique – lees ze hier. Ik ben dan ook mega nieuwsgierig naar het beter begeleide vervolg dat ze binnenkort publiceert.

Voor mijn bedrijf (we ontwerpen verpakkingen voor Private labels en Private brands voor retailers) doe ik regelmatig storechecks en verdiep ik me in de diverse segmenten. Zo ook in de duitse personal care retailers DM, Rossman, en Mueller. De Duitsers lopen flink voorop op het gebied van personal care. De lifestyle concepten klappen je om de oren, ondersteund door Instagram profielen en pagina’s. Ik wist niet wat ik hoorde toen ik hoorde dat vegan de voorwaarde is op deze markt.

De millenials worden en masse aangesproken, met kekke verpakkingen, goed doen voor het milieu en oh ja ook nog troepvrij. Maar wat doet het nou allemaal? Ik vond het artikel van Monique verfrissend en zetten me ook weer op scherp.

De invloed van stress op je huid, van dermatoloog Francis Wu was ook zo’n eye opener. Mijn werk zorgt voor de nodige stress. Het afgelopen jaar ben ik door een bezoek aan een dietist , door een televisieprogramma over de invloed van voedselpatronen op de gezondheid en het artikel van Francis Wu wakker geworden. Ik besef me dat mijn strijd met mijn gewicht en een droge huid het gevolg van stress kunnen zijn.

Een holistische aanpak van schoonheid, waarbij smeren met de juiste werkzame stoffen, voldoende beweging, stressvrij(er) leven en het binnen krijgen van gezonde voedingstoffen, is dan ook voor mij de uitdaging van 2019.

Wella Corine NaCorine

Het meest indrukwekkende verhaal was dat van permanente make-up bij alopecia. Door mijn melasma weet ik wat het verschil is tussen een maskergezicht en een mooie egale teint. En dus het verschil tussen onzekerheid en zelfverzekerdheid.

Mijn interview met PMU expert Ahmet Turkkani over permanente make-up bij de haarziekte alopecia was een eyeopener. De vreugdetranen door de impact van het tekenen van vakkundig geplaatste lijntjes. Ik vind het ontroerend en ben dankbaar dat er professionals zoals Ahmet bestaan. Beauty is zoveel meer is dan luxe en verwennerij.

Esther’s cellulitebehandeling met Cellfina vond ik de meest indrukwekkende review. Toen ze mij het filmpje van de behandeling liet zien en vertelde over ‘een zaagje dat onderhuids weefsel doorzaagt’ werd ik toch wel ietwat weeïg in mijn maag. Esther zette haar woorden nog wat extra kracht bij door mij de blauwe plekken te laten zien. Niet te zuinig… en ook mijn liefhebbende wederhelft liet zich ontvallen: “Dat komt toch nooit meer goed?!” Maar wat zaten we ernaast en wat is het eindresultaat schitterend geworden.

De leukste herinnering heb ik aan de Wella Professionals make-overs die ons testteam heeft ondergaan in 2018. Wella ProfessionalsHet was zo’n dag waarop alles op z’n plek viel. Alle testers bij elkaar in één ruimte (wat een zeldzaamheid is op de redactie) en in de vakkundige handen van de Wella hairstylists.

Met een fantastische sfeer, leuke gesprekken, ruimte voor elkaar en voor het uitwisselen van kennis. En nog wel het allerleukste was dat ik iedereen gedurende dag (nog) mooier zag worden. Het adagium ‘als je haar maar goed zit’ bleek wederom niet uit de lucht te vallen. De resultaten vind je op BeautyJournaal. Where else?!

 

Lees ook:

Lees ook