Het haar glanst weer en is vol van kleur

09:26 - 05:39
luistertijd 09:26 - leestijd 05:39

Wella Professionals make-over: Judiths haar was beschadigd door henna, opnieuw kleuren was lastig en het haar was dof geworden. Maar kijk nu eens wat een eindresultaat.

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet erg precies en veeleisend wanneer het om mijn kapsel gaat. De meeste tijd draag ik mijn haar vast vanwege mijn werk als huidtherapeut.

Trouw elke 6 weken naar de kapper om uitgroei bij te werken is aan mij ook niet besteed. Toch wil ook ik wel eens iets anders. En hoé leuk is het dan een haar make-over aangeboden te krijgen en wel door topmerk Wella Professionals!

In de eerdere reportage van medetester Esther heb je al kunnen lezen over de presentatie die we in de ochtend kregen over het belang van een goed en gedegen consult. Nogmaals nalezen? Klik dan hier.

Wella Professionals presentatie testteam

Mijn eigen consult, een beleving op zich

Haarstyliste Wendy stelt mij allereerst vele vragen om een beeld te krijgen van mijn haarwensen, maar ook om er achter te komen welk type kapsel bij me past. En wat vooral niet. Aan de hand van de verschillende elementen die tijdens het consult naar voren komen, stelt Wendy een advies voor mij op.

Wella Professionals consult

 

Mijn haarwensen

Tijdens het consult vertel ik Wendy dat ik zo’n 4 maanden eerder mijn haar heb behandeld met henna. Verschrikt kijkt Wendy mij aan, want wanneer en nog henna in het haar aanwezig is, kan dit grote gevolgen hebben voor een kleurbehandeling. En meteen wordt me het belang van een goed consult duidelijk, want als de henna niet aan bod was gekomen dan had mijn make-over nog lelijk kunnen uitpakken. Letterlijk en figuurlijk.

Wella Professionals haarkleuring kiezen

 

Henna legt namelijk een laagje om de haarschacht heen, in tegenstelling tot (semi-)permanente kleuring die zicht tússen de haarschubben hecht. Wanneer henna met gebruikelijke kleuring gecombineerd wordt, kan dit een vreemde chemische reactie geven, waardoor je haar groen of oranje kan worden.

Daarom eerst een proefpluk

Wendy verft een proefpluk van mijn haar om te bekijken wat de reactie op de haarkleuring is. De proefpluk geeft geen gekke uitkomst en we wagen de kans om diverse plukken te kleuren.

Ik was altijd in de veronderstelling dat henna juist goed was voor de conditie van het haar, maar helaas blijkt dit niet altijd zo te zijn. Mijn haar is droog, futloos en matig elastisch.

Wendy legt in het volgende filmpje uit hoe zij de elasticiteit en de kwaliteit van mijn haar test, maar ook hoe je de conditie van het haar kunt verbeteren met de juiste verzorgingsproducten.

Kleurtype bepalen

Om de gewenste haarkleur te bepalen, wordt niet alleen gekeken naar de wensen van de klant, maar ook naar de huidteint, kleur ogen en natuurlijke haarkleur.

Ben je meer een koel of warm type? Wendy gebruikt zilverkleurige en goudkleurige lappen om de kleur te bepalen en het wordt snel duidelijk dat ik meer een warm type ben.

Wella Professionals kleurenkaart

Wendy brengt de gekozen haarkleuring aan. Bij het uitspoelen is er, door eerder gebruik van henna, helaas toch een groene waas over mijn haar te zien op de lichter gekleurde lokken.

Wendy brengt daarom opnieuw een donkerder kleurnuance aan en gelukkig is hiermee de groene waas verholpen.

De schaar er in

Er mag een flink stuk van mijn haar af. Ik heb maar één voorwaarde voor de haarlengte… dat ik het met een elastiekje vast moet kunnen maken in verband met mijn werk.

Wendy kiest er voor mijn haar ‘in te knippen’ zodat de onderzijde wat speelser valt. En het resultaat mag er zijn.

Voorkant: vóór de Wella Professionals make-over

Voorkant: vóór de Wella Professionals make-over

Voorkant: na de Wella Professionals make-over

Voorkant: na de Wella Professionals make-over

Achterkant: vóór de Wella Professionals make-over

Achterkant: vóór de Wella Professionals make-over

Achterkant: na de Wella Professionals make-over

Achterkant: na de Wella Professionals make-over

Huiswerk

Allemaal leuk en aardig, zo’n make-over, maar hoe houd ik mijn haar in topconditie en hoe style ik het zoals de professionals? Wella Professionals heeft hiervoor een heerlijke care-lijn, genaamd Invigo. Deze bestaat uit maar liefst 6 varianten:

– Color Brilliance
– Nutri-Enrich
– Volume Boost
– Balance
– Blonde Recharge
– Color Recharge

Ik ben benieuwd welke variant voor mij geschikt is.

Wella Professionals Invigo Nutri Enrich

Terug naar de basis

Wanneer ik in de winkel voor het schap gestaan zou hebben, zou ik absoluut voor Volume Boost gekozen hebben. Hoe meer volume hoe beter, wat mij betreft. Wendy leert mij om eerst terug naar de basis te gaan. Zorg er voor dat je haar gezond is, voordat je het mooi kunt stylen. Logisch natuurlijk.

Omdat mijn haar niet in allerbeste conditie is vanwege het gebruik van henna, kiest Wendy voor de Nutri-Enrich lijn om mijn haarlokken te herstellen.

Wat maakt de Nutri-Enrich lijn zo bijzonder?

“Oliezuur en panthenol zorgen voor hydratatie en voeding, terwijl Vitamine E het haar beschermt tegen stress. De gojibes staat erom bekend extreem rijk aan vitaminen, mineralen en peptiden te zijn,” aldus Wella Professionals.

De volgende producten heb ik mee naar huis gekregen en hieronder kan je mijn ervaring met de producten lezen.

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Shampoo

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Shampoo

Deze shampoo is prettig in gebruik, ruikt heerlijk en maakt mijn haar schoon. Geen poespas shampoo, maar het product zorgt er wel voor dat mijn haar zonder klitten en knopen schoon wordt.

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Mask

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Deep Nourishing Mask

Dit masker zit in een pot, wat om hygiënische redenen niet mijn grootste voorkeur geniet. Je moet toch met natte vingers na het wassen van je haren het product uit de pot nemen (en zeg eens eerlijk… wie van jullie maakt écht gebruik van een spatel of lepel?). Desondanks is het een heerlijk masker wat mijn haren klitvrij maakt en megazacht en glanzend.

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Warming Express Mask

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Warming Express Mask

Ik was benieuwd of ik een verschil zou merken tussen bovenstaand Deep Nourishing Mask en dit Warming Express Mask. Qua werking en eindresultaat merk ik geen verschil, maar tijdens het gebruik zéker wel. Dit crèmemasker wordt heerlijk warm, wanneer het in aanraking komt met water. Het is een hele bijzondere sensatie, wanneer ik het masker op mijn handen aanbreng en vervolgens verdeel over het haar, want naast warme handen worden ook mijn hals en rug erg warm.

Van beide maskers heeft deze mijn voorkeur. Vanwege de sensatie en vanwege de tube, en daarmee hygiëne en langere houdbaarheid van het product.

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Anti-Static Spray

Wella Professionals Invigo Nutri-Enrich Anti-Static Spray

Wat een verschrikking is het om statisch haar te hebben. Gelukkig heb ik daar in de zomerperiode nooit last van, maar wanneer de winter zijn intrede doet, kan het zo weer raak zijn.

Door deze anti-static spray blijft de heerlijke geur van de productlijn in ieder geval extra lang in mijn haar, want de spray hoeft niet uitgespoeld te worden en ruikt heerlijk. Of deze spray doet wat hij belooft, zal ik komende winter moeten ondervinden.

Wella Professionals Color Fresh

Wella Professionals Color Fresh, kleur 8/03

Zoals eerder beschreven, is henna in combinatie met haarkleuring dus niet ideaal. Om de blonde plukken mooi van kleur te houden, heb ik de Color Fresh meegekregen.

Een semi-permanente haarkleuring met verzorgende ingrediënten om de haarkleur na enige tijd opnieuw op te kunnen frissen en te laten glanzen.

Man-o-man… wat ruikt deze productlijn uitzonderlijk lekker. Wella Professionals, is het mogelijk om deze geur te vangen in wasmiddel, geurzakjes of huisparfum? Gelukkig blijft de geur na gebruik een aardige tijd hangen, zeker in combinatie met het gebruik van de anti-static spray.

Wella Professionals event Judith

Mijn eindoordeel over de behandeling en de producten

Nog nooit heb ik zo’n uitgebreid gesprek gehad voordat mijn haar werd geknipt en gekleurd. Wat mij betreft is een consult voorafgaand aan een make-over essentieel.

Met mijn eerdere henna kleuring is goed rekening gehouden. Zowel om een groenig resultaat te voorkomen, als met de producten voor thuisgebruik om mijn haar te herstellen.

En inderdaad, mijn haar is flink opgeknapt. De producten maken mijn haar niet zwaar en geven het een zachte glans. Door de techniek van inknippen valt het nu ook al lange tijd heel mooi.

En da’s natuurlijk perfect voor iemand die niet regelmatig bij de kapper is te vinden.

Ik wil Wendy en het Wella Professionals team bedanken voor deze goed verzorgde make-over.

Wella Professionals Salon Finder

Bekijk ook de make-overs van onze andere testteam vrouwen:

Lees ook