Zo heerlijk! Echt volumegevend en niet verzwarend

08:23 - 05:01
luistertijd 08:23 - leestijd 05:01

Na mijn vorige review over Mádara waarbij ik anti-zonnebrandcrème en de zelfbruinende milk mocht testen is het nu tijd voor de haarproducten van dit mooie merk.

Ik ontving de GROW Volume Shampoo, de GROW Volume Conditioner, het FEED Repair & Dry Rescue Hair Mask en het 3 min Growth-Boost SCALP Treatment.

madara

Natuurcosmetica uit Letland

Mádara is natuurcosmetica afkomstig uit Letland. De producten van Mádara bevatten allen het Ecocert keurmerk wat betekent dat de producten ten minste uit 95% van natuurlijke oorsprong moeten zijn en minimaal 10% daarvan afkomstig is van biologische landbouw, ook is Mádara dierproefvrij. Mádara heeft er voor gekozen om géén nanomaterialen in de producten te verwerken. Érg eco dus!

Leuk weetje! Mádara is zelfs bekroond met de “Green Dot” award, een prijs voor groenste bedrijf van Letland.

Shop hier online

 

De Cantharel

Voor deze haarproducten heeft Mádara gekozen om gebruik te maken van de cantharel. Ik kende deze eetbare paddenstoel voornamelijk vanuit de keuken, heerlijk door de risotto ;-).

De cantharel bevat hoge concentraties aan B-vitamines. Niacine stimuleert de aanmaak van keratine (daar waar ons haar uit bestaat). Het verbetert de elasticiteit van het haar en de haargroei vanuit de haarwortel. Cantharellen hebben antibacteriële eigenschappen zijn rijk aan vitamine C, D en kalium. Daarnaast bevatten de cantharellen diverse antioxidanten.

cantharel

Celgroei stimulatie

Een ander belangrijke eigenschap van paddestoelen is dat zij polysacharidetypen bevatten zoals alfa-glucanen en bèta-glucanen. Deze stoffen stimuleren celgroei, bevorderen weefselherstel en hebben een positieve invloed op het remmen van ontstekingen. Al met al zorgen deze ingrediënten volgens Mádara voor een gezonde hoofdhuid. Veel shampoos en conditioners bevatten siliconen om het haar zachter te maken. Bèta-glucanen hebben een siliconen-achtige substantie wat een laagje om het haar legt zonder het haar te verzwaren, iets wat synthetische siliconen wel doen.

Overige ingrediënten

Naast de Cantharel bevatten de producten cafeïne. Dit gaat haaruitval tegen, stimuleert de haargroei door de doorbloeding te stimuleren en zorgt voor een vitale hoofdhuid en gezonde haarfollikels.

Zink gaat overmatig haaruitval tegen en neemt talg op waardoor het haar minder vet wordt.

Micro keratine geeft stevigheid aan het haar waardoor deze minder snel zal breken en elastischer wordt. Het legt een laagje om de haarschacht waardoor deze extra wordt beschermd.

Shop hier online

 

Glanzend haar

Doordat talgklieren met de haarfollikels verbonden zijn heeft de haar een natuurlijk vettig laagje. De toegevoegde fosfolipiden gaat het verlies van de natuurlijke haarvetten (lipiden) tegen. Dit ingrediënt geeft het haar glans.

Een van de hippere ingrediënten van het afgelopen jaar in huidverzorginsproducten zijn de probiotica. Nu ook terug te vinden in deze haarproducten. Het houdt het huidmicrobioom van de behaarde hoofdhuid in balans en werkt ontstekingsremmend.

Shop hier online

 

De winterse geur van naaldbos

naaldbos

In alle vier de producten staat het ingrediënt Cantharellus Cibarius (extract) na water helemaal bovenaan in de INCI lijst. Positief! Dat betekent dat cantharel extract het meest gebruikte ingrediënt is in deze producten. De shampoo, conditioner en de 3 min growth-boost scalp treatment ruiken heerlijk naar een naaldbos. Een winterse geur wat erg aanwezig ik, gelukkig houd ik er van! Het haarmasker is een stuk romiger, de geur doet mij denken aan shea butter.

GROW Volume Shampoo, 250ml

shampoo

Deze shampoo bevat cantharellen extract, zink en cafeïne. Het maakt het haar goed schoon en het geeft volume zonder het haar te verzwaren. Breng de shampoo aan op nat haar en laat deze 2 minuten inwerken. Spoel het daarna goed uit. Deze shampoo is geschikt voor alle haartypen en kan ook bij gekleurd haar gebruikt worden.

Shop de shampoo hier online

 

GROW Volume Conditioner, 175ml

conditioner

Na het gebruik van de shampoo kun je op (niet al te nat haar) deze conditioner aanbrengen. Het bevat fosfolipiden wat de glans aan het haar geeft zónder het te verzwaren. Deze conditioner geeft een zachte laag om het haar, ontklit en maakt het haar sterker. Leuk weetje, deze tube is gemaakt van plant-based “plastic”. Wil je daar meer van weten, lees er dan op het blog van Mádara alles over.

Shop de conditioner hier online

 

3 Min Grow-boost SCALP Treatment, 100ml

scalp gel

Deze lotion wordt aangebracht vóór het haren wassen, op droog haar bij de haaraanzet (op de scalp). Door de handige verpakking kan het product heel precies op de juiste plek aangebracht worden. Zelf trek ik banen in mijn haar om het gelijkmatig te verdelen.

Deze boost stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval door de niacine , cafeïne en maakt het haar dikker door het panthoteenzuur uit de cantharel. Het verzwaart het haar niet waardoor volume gecreëerd wordt bij de haaraanzet. Laat de lotion 3 minuten inwerken alvorens het uit te spoelen. Dit product kan 2-3 keer per week herhaald worden.

Shop de scalp treatment hier online

 

FEED Repair & Dry Rescue Hair Mask, 180ml

haarmasker

Dit masker, op basis van cantharellen (natuurlijk) bevat voedende oliën, fosfolipiden en micro keratine. Het is gericht op voeding geven aan het haar en daarmee een rijke glans zonder het haar te verzwaren. De oliën in dit masker is een mix van kokosolie, avocado olie, shea butter (há deze geur haalde ik er al uit), teunisbloemolie, amandelolie en zonnebloemolie.

Gebruik dit masker op handdoekdroog haar en laat het 5-10 minuten inwerken op de lange haarlengten en in de punten.

Shop hier online

 

Mijn conclusie

Heerlijke producten, echt een aanrader! Ik houd van de bossige geur wat waarschijnlijk de geur van cantharel zal zijn. De producten bevallen mij stuk voor stuk. Het grootste pluspunt wat mij betreft: de producten geven volume en verzwaren het haar niet. Ik was mijn haar twee keer per week en met deze producten red ik dat met gemak, het maakt het haar niet snel vet wat te danken is aan het ingrediënt zink.

Lees ook