Mijn huid is gladder, egaler en onzuiverheden blijven uit

10:21 - 06:12
luistertijd 10:21 - leestijd 06:12

Als huidtherapeute met een passie voor huidverzorgingsproducten heb ik al heel wat producten mogen proberen. Ik ben kieskeurig, maar voor iets bijzonders maak ik graag een uitzondering! Met BiodrogaMD heb ik een prachtige facial ondergaan bij Jitske Hoefnagels van Aqua Mare in Rotterdam. Hoe leuk: een vakgenote die mij behandelt! Lees mijn reportage.

60 jaar focus op planten en biochemie

BiodrogaMD is Duits en bestaat dit jaar 60 jaar. De missie die oprichter Walter Friedmann ooit had, is (weer) heel actueel: stoffen uit de natuur tot haar best werkzame concentraties opwerken. Om iedere huid weer mooi te maken, en te houden. Ook bij huidproblemen!

De ‘medical’ lijn: Biodroga MD

Biodroga heeft twee lijnen: Biodroga Institut en de medische lijn Biodroga MD. Lees hier meer over Biodrogaop de website, en bekijk ook dit filmpje over het merk:

https://www.youtube.com/watch?v=6a235TmmlOY

Twee weken preppen

Om het effect van de behandeling op mijn huid zo optimaal mogelijk te maken, ben ik twee weken van tevoren gaan ‘preppen’, met producten voor thuisgebruik. Dat was geen straf, heerlijk! Ik ontving een reiniger voor het gezicht, make-up remover pads voor de oogleden en twee skin boosters met actieve ingrediënten om huidverbetering te stimuleren. Later vertel ik je hier meer over. Eerst de facial!

aqua mare

Huidtherapeute Jitske Hoefnagels van Aqua Mare, Rotterdam

Wat een ontvangst

Ik werd zeer vriendelijk ontvangen door eigenaren Ria en Peter Zee, huidtherapeute Jitske Hoefnagels en schoonheidsspecialiste Marja Verhey.

Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten

Ria Zee zit al jaren in het vak (bekijk hier een video met haar). Haar vader had een drogisterij met laboratorium. De wereld van huidverzorging kent ze van binnenuit. Ze werd schoonheidsspecialiste, en later ook huidtherapeute. Ria heeft ontzettend veel kennis die zij graag deelt. De passie voor de huid spat ervan af. Érg inspirerend om met haar in gesprek te zijn!

behandeling

Het behandelplan

Op de onderstaande foto staan de producten in volgorde die Jitske heeft gebruikt bij de BiodrogaMD behandeling.

biodroga

Salicylzuur

Vanzelfsprekend beginnen we met een goede reiniging. Jitske gebruikt de reinigingsmelk en lotion van de Clear+ lijn. Geschikt voor mijn onzuivere, gevoelige huid. Beiden producten bevatten salicylzuur om dode huidcelletjes te verwijderen.

huidcheck

Zorgvuldig inspecteert Jitske mijn huid om kleine onzuiverheden te verwijderen. Ze trekt mijn huid strak zodat zg. whiteheads ofwel talgophopingen beter zichtbaar zijn.

facial

Pre-peeling

De vervolgstap is het aanbrengen van de Skin Refining Peeling. Deze pre-peeling zorgt ervoor dat je huid wordt klaar gemaakt voor de daadwerkelijke peeling. Deze Refining peeling kun je thuis ook als dagelijks peeling gebruiken.

Peeling mix

Het doel is nog meer dode huidcellen te verwijderen en de keratinocyten, de bovenste huidlaag iets te verweken zodat de uiteindelijke peeling beter zijn werk kan doen. Het werkzame ingrediënt zijn verschillende alphahydroxyzuren, zoals citroenzuur, glycolzuur, wijnsteenzuur en melkzuur.

peeling

De huid is goed gereinigd en voorbehandeld. Op naar de daadwerkelijke peeling, de Booster Impure Skin pH3.0. Deze ‘oppervlakkige’ peeling is geschikt voor een vette tot gecombineerde huid met wat grovere poriën.

Multifunctioneel

De peeling bevat 2% salicylzuur, 5% glycolzuur en 10% melkzuur en heeft hierdoor een brede werking! Het verwijdert dode huidcellen, pakt overtollig talg aan, werkt antibacterieel, ontstekingsremmend én stimuleert de huidvernieuwing.

pH-waarde 3.0

Tijdens de behandeling prikt de peeling heel lichtjes maar dit is zeer goed te verdragen. Dit prikkelende gevoel komt door de zuren en de lage pH van 3.0 (normaal is de pH-waarde van de huid zo rond de pH5 – pH5.5).

Neutraliseren

Jitske laat de peeling een aantal minuten inwerken zodat deze goed kan doordringen in de opperhuid. Vervolgens wordt de peeling geneutraliseerd om de huid met een pH-waarde van 3.0 weer op een normaal pH niveau te krijgen.

Hiervoor gebruikt ze de Skinbooster Acid Neutralizer. Deze neutralizer bevat Panthenol en Allantoïne. Beide stoffen hebben een kalmerende en hydraterende werking waardoor de huid tot rust komt. Zeer welkom na een peeling.

reiniging

Werkzame stoffen trekken beter in

Na de peeling is het tijd voor het Pore Refining Serum. Door de peeling is de huid beter in staat ingrediënten op te nemen, dus dit is hét moment om een serum met werkstoffen aan te brengen.

Gladder en egaler

Op mijn wangen en neus heb ik wat grovere poriën die aangepakt mogen worden. Dit serum maakt de huid wat gladder en egaler door de huidstructuur te verfijnen. Tevens stimuleert het de collageen aanmaak en helpt het om het ontstaan van mee-eters te voorkomen.

Tijd voor LED

Maar hiermee zijn we nog niet aan het eind van de behandeling gekomen! Wat volgt is een 20 minuten durende belichting met de Dermalux Triwave.

LED

Deze led-licht koepel met drie verschillende golflengten uit het lichtspectrum (blauw, rood en nabij-infrarood) wordt over het gezicht geplaatst. Ik mag 20 minuten wegdoezelen onder het gezoem van deze lamp.

De ledlampen geven geen warmte af maar energie, die elk een specifieke werking op de cellen in de huid hebben. De led-therapie is ideaal om het effect van een behandeling te versnellen, maar ook na behandeling om eventuele kleine bijwerkingen te voorkomen.

LED behandeling

Heilzaam bij wondgenezing

Eigenaresse Ria Zee vertelt dat de led-licht zelfs de wondgenezing kan bespoedigen. Dit is ideaal in de dermatologische praktijk. Ik las zelf ook in medische literatuur dat het verlichting geeft bij eczeem en psoriasis. Led-licht wordt nog niet grootschalig ingezet in de (medisch) cosmetische praktijk, maar ik heb het gevoel dat hier zeker verandering in gaat komen.

Mijn heerlijke facial met Jitske werd afgesloten met de Clear+ BB balm SPF15. De huid moet tenslotte goed beschermd worden tegen de Uv-straling van buiten. Nu regende het, dus vond ik een spf15 voldoende, maar als het zonnig is, raad ik je toch een spf 30 aan na behandeling.

facial biodroga

Hoe heb ik mijn behandeling ervaren?

De dagen na de behandeling voelt mijn huid mega zacht aan. Thuis gebruik ik nog steeds dagelijks de producten van BiodrogaMD waardoor mijn huid in goede conditie blijft.

Gladder, egaler, geen onzuiverheden

Mijn huid is gladder, egaler en sinds het gebruik van de producten heb ik geen acné uitbraak meer gehad doordat de producten daadwerkelijk voorkomen dat er nieuwe verstoppingen in de huid ontstaan. De peeling is een ontzettend fijne opfrisser voor mijn huid geweest en gaf een fantastische glow.  Ik kan de behandelingen met BiodrogaMD bij Aqua Mare echt aanbevelen!

gezichtsbehandeling

Ik vertel hieronder nog even welke producten ik in de weken voorafgaand aan de facial gebruikt heb:

BiodrogaMD Cleansing foamcleansing foam

Een milde schuimende reiniger die zowel huidvuil als oogmake-up verwijdert. Hij droogt je huid niet uit, de huid blijft zacht en gehydrateerd. Een erg fijn product.

 

Shop de Cleansing Foam hier online

 

Cleansing make-up remover pads

Deze geweven, met reiniger (geen olie) doordrenkte remover pads verwijderen gemakkelijk oogmake-up. Het was voor mij een beetje dubbel op, omdat de schuimreiniger al zo goed werkte. Ik vond het geweven katoen ook wat ruw aanvoelen. Wél erg handig bij waterproofmascara of zware oogmake-up.

cleansing pads

Shop de make-up remover pads hier online

 

Skin boosters

De skin boosters van BiodrogaMD zijn de echte aanpakkers. Er zijn 15 varianten, variërend van masker, serum tot gel, met elk een andere aanpak voor verschillende huidproblemen zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove poriën, grauwe huid en de aanpak van AGE’s. Ik testte deze twee:

Skin booster;  Anti-ox Anti-Glycation serumserum

Ben je bekend met Advance Glycation End products (AGE’s)? AGE’s zijn vervormde moleculen in de huid, ontstaan door glycatie (de verbinding van suikermoleculen in het bindweefsel oftewel versuikering) en oxidatieve stress. Suikers (glucose) hebben we nodig voor onze cellen maar te veel aan suikers in combinatie met lichaamseigen eiwit kan voor AGE’s zorgen.

Deze AGE’s tasten omliggende weefsels en het collageen in de huid aan. Gevolgen kunnen zijn de typische tekenen van huidveroudering zoals dehydratatie, fijne lijntjes, pigmentvlekken maar voornamelijk verslapping van de huid door aantasting van het collageenweefsel.

Deze skin booster bevat het antioxidant glutathion mimetic peptide. Het kopieert het lichaamseigen glutathion en voorkomt huidschade door AGE’s. De toegevoegde vitamine E acetate stimuleert de regeneratie van de huidcellen en houdt de huid gehydrateerd. Vitamine C (de gestabiliseerde variant) beschermt nog eens extra tegen vrije radicalen.

Glutathion mimetic peptide (anti-oxidant)

vrije radicalen

Skin Booster; Anti-pigmentvlek serumskin booster pigment

Dit serum bevat glycolic acid (fruitzuren) waardoor oppervlakkig pigment langzaam vervaagt. De palmitoyl tripeptide-5 (een keten van aminozuren) stimuleert de collageensynthese in de huid.

Mijn meest favoriete ingrediënt zit ook in dit serum: vitamine B3, ofwel niacinamide. Multifunctioneel! Als antioxidant, ontstekingsremmer, talgproductie verminderaar, afremmer van pigment, en goed verdraagzaam voor de huid!

Shop het serum hier online

 

Tot slot voeg ik hierbij een filmpje toe van Ria Zee, eigenaresse van Aqua Mare:

Lees ook