Antioxidanten, lekkere vetten en uv-filters. Maar welke?

10:22 - 06:13
luistertijd 10:22 - leestijd 06:13

Ik ben aan het opruimen thuis, en dat is een goed teken: goed humeur! Ik ben net een wild dier dat zijn prooi mee naar huis sleept (haha, wat zeg ik nu weer!), maar echt…mijn prooi is, nee niet wat je denkt hihi…skincare! Ik ben zo dol op huidverzorgingsproducten! Ik moest ook nodig het richeltje onder de badkamerspiegel even reorganiseren en kwam tot de conclusie dat dit momenteel de producten zijn die ik het liefst gebruik. Mind you, want over een paar weken kan het weer anders zijn hoor! Hier komen ze:

Derma-Zest-100mlRegima Derma Zest Cleansing + Toning Gel

Wat een heerlijke reiniger. Een gel die je in de handen laat opschuimen en na een reiniging is je gezicht echt schoon, ook alle make-up is er af. En dat zonder uitdroging. Mijn huid voelt fijn glad aan en ziet er zacht en stralend uit. Het is ook niet voor niets een van de signatuurproducten van Regima, lees maar hier.

Het product zit ook in een heel fijne pompverpakking, die een beetje meeveert en dat vind ik een heerlijk gevoel. De gel komt er goed gedoseerd uit en zoals het bij een eerlijke pomp hoort: je kan zien hoeveel er nog in zit. Hebben!

SHOP HIER ONLINE!

 

Novexpert Brume MagnesiumNOVEXPERT MAGNESIUM MIST 150 ML

Een fijne toner-mist om na de reiniging over je huid te sprayen. Het magnesium in de spray zorgt voor een anti-vervuilingsschild en heeft een antioxidante werking. Je huid is dus bewapend tegen de grootstedelijke vervuiling – ik woon in Amsterdam en ga altijd per fiets, dus ga maar na – geen overbodige luxe!

De mist is geschikt voor zeer gevoelige huidjes. Verzacht en hydrateert ook. Shoppen voor nog geen tien euro!

SHOP HIER ONLINE

 

Combray antioxidant serum

Ik ben dol op serums en wissel mijn palet dan ook regelmatig af. Combray is een van mijn favorieten. Het is een heel bijzondere vrije-radicaal vanger, die vooral op de vettere delen van mijn huid wonderen doet. Er zitten vrije-radicaalopzuigende koolstof atoompjes in, in een basisolie van druivenpit. Verder niets.

Het maakt mijn huid zacht, soepel, gehydrateerd en verfijnd de porien ongelofelijk goed: op mijn neus en voorhoofd. Mijn huid wordt weer huid, klinkt dat gek? Geen laagjes artificiele stoffen er meer op die afsluiten om vochtverlies tegen te gaan en laten glanzen. Mijn huid wordt er matter van. Echt super vind ik dat ik dankzij Combray de porien heel makkelijk schoon kan maken, zachtjes drukken en voila. Met andere skincare lukt mij dat echt niet zo. Het lijkt wel of de huid meer open gaat staan. Apart, en verslavend!

Shop hier fijne mini’s van dit topproduct

 

Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide boosterPC Niacinamide Booster

Sinds ik vele jaren geleden leerde hoe heilzaam de stof niacinamide is voor de huid – het is zo huidherstellend dat elke huidconditie ervan opknapt! – zorg ik altijd dat er een niacinamide product met een goede concentratie in mijn stash zit.

Paula is mijn favoriet, omdat ze een booster heeft gemaakt met zeer hoge, want 10%, concentratie. Je kunt hem puur gebruiken maar ook mixen met je skincare. Lees hier ook nog een review en meer achtergronden over het product.

SHOP HIER ONLINE

 

Afbeeldingsresultaat voor skinceuticals CE ferulicSkinceuticals CE Ferulic

Hier ben ik altijd zuinig op. Dit vind ik een van de mooist geformuleerde serums ooit. Op oliebasis met concentraties C en E en ferulisch zuur. Een door en door bewezen antioxidant cocktail. Licht vettig, niet te dik op doen, goed inmasseren na de ochtendreiniging, en dan je dagverzorging erover heen, of alleen een uv-filter.

Een nadeel is de prijs, het zou toch echt wel eens wat goedkoper mogen worden, maar het is niet wijdverbreid te koop en dat wordt ingecalculeerd in de prijs, zo werkt dat nou eenmaal. Tester Gerti schreef er ook al eens een verhaal over, lees hier.

Het serum werd in 2005 ontwikkeld en is nog altijd een van de favorieten binnen het assortiment. Lees hier meer in een brochure op de site van cosmetisch arts Frodo Gaymans. In zijn kliniek is het ondermeer te koop.

SHOP DE PRODUCTEN HIER ONLINE

 

Alissi Bronte White Perfect Whitening Serum

Ik heb ineens behoorlijke pigmentvlekken in mijn hals, daar kwam ik vorige zomer achter. Echt niet normaal, een soort landkaart! Er is me verteld dat het door jarenlang parfumgebruik komt, maar het lijkt de laatste twee jaar wel erger te zijn geworden. Menopauze, toegenomen gebruik van actieve werkzame stoffen, minder goede bescherming met filters? Ik weet het niet. Afgelopen maanden heb ik de grootste vlek een stuk lichter kunnen maken met Universkin. Dat is nu op, en heb ik mij op het Whitenening Serum van het Spaanse Alissi Bronte gestort.

Naast goede antioxidant stoffen uit planten zit er ook zoethoutwortel in dat een depigmenterend effect heeft in een bepaalde dosering. Vitamine C werkt mee aan een verhelderend effect. Ik ben zeer benieuwd. Het gelserum voelt heerlijk aan op mijn huid, mijn halshuid ziet er goed gehydrateerd uit. Ik gebruik het in combinatie met de heerlijke Polivitamine creme van Alissi Bronte, met eveneens veel vitamine C.

SHOP HIER ONLINE

 

O Moi

Ja, totaal onbekend vooralsnog in Nederland, maar ik adviseer distributeurs om hier serieus naar te kijken! Ik kwam dit product op het spoor via het Allergy Certified Award programma. Een keurmerk dat merken voor hun producten kunnen krijgen als ze voldoen aan strenge eisen voor hun formuleringen: geen gebruik van stoffen die ook maar de geringste allergische reacties kunnen oproepen. I love this movement!

Creme de Camelia bevat dus heerlijke camelia olie, voedend. Verder abrikozenolie, vitamine A derivaat, zoete amandelolie, aloe vera. Wel geconserveerd met phenoxyethanol. Trekt mooi in, is absoluut niet geparfumeerd, en mixt zalig met andere producten in mijn routines.

O Moi is een Deens merk met een heerlijke Franse sfeer.

SHOP HIER ONLINE

 

Derma gezichtscreme spf 30 + uva

Eveneens een Deens merk, supervriendelijk geprijsd, maar helaas ziet het er wel heel drogisterijachtig uit. Laat je daar als verwende beauty-bitch niet door in verwarring brengen, want dit is echt een heel fijn product. Goed doseerbaar in een pompje, prima over je serum en dagcreme heen te doen als uv-bescherming en onder je foundation, maar ook als stand alone goed te gebruiken. Het voedt heerlijk zonder vettigheid. Volgens het merk is Derma het best verkochte zonnemerk in Denemarken. Fijn om te weten: het heeft een Allergy Certified keurmerk! 100% parfumvrij.

SHOP HIER ONLINE

 

Valmont Just Time Perfection Complexion Enhancer

Mijn grote vriendin op bleke dagen. Deze getinte dagcreme breng ik over mijn dagverzorging aan en geeft een heerlijke glow en zongekuste teint, alsof ik een paar dagen in het warme Zuiden ben geweest. Tikkie bruin, en I love it! Zon!! En…ik ben al vele jaren dol op het merk Valmont, vanwege haar sterke hydratatiekrach en kalmerend effect op de huid. Deze vriendin biedt hydratie, comfort, bescherming en anti-aging potentiein een hybride formule. Het product geeft een natuurlijke dekking en zorgt voor een satijnzachte, egale teint die licht en fris aanvoelt op de huid. De hele dag blijft de zon op je huid zichtbaar. Lekker! Spf 30, en uva PA +++. Je kunt hem solo gebruiken of onder je foundation.

SHOP ONLINE

 

Medik8 r-RETINOATE

Ook al jaren fan van Medik8 vanwege de krachtige formuleringen met hoge werkzaamheid. Deze r-Retinoate creme (lees de achtergronden) is een zachtere variant van Retinol: milder in effect op huid qua prikkeling maar zeker zo effectief. We hebben er al de afgelopen twee jaar al over geschreven, en het is een blijvertje voor mij. In tijden dat ik niet kuur, gebruik ik dit om de dag of twee dagen als nachtverzorging, voor een extra boost. Meestal doe ik er nog een lichte neutrale creme overheen om wat droogte prikkel te vermijden. Must have in your stash!

SHOP ONLINE

 

Bye Girls! 😉

Meer lezen van Monique? Dat doe je hier…(klik)

 

 

Wil jij voor je bedrijf meer weten over cosmeticatrends? Heb je hulp nodig je communicatiestrategie te bepalen? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom is al 24 jaar journalist en kan als consultant het verschil maken voor je propositie. Mail haar op info@beautyjournaal.nl

Lees ook