Geef een ‘boost’ aan je skin care routine

06:54 - 04:08
luistertijd 06:54 - leestijd 04:08

Getest Paula’s Choice Resist Anti-Aging 10% Niacinamide Booster

Claims:

Ditmaal mag ik een booster van Paula’s Choice voor BeautyJournaal testen. Een product dat je kunt merken met je gezichtsverzorging om het een extra ‘boost’ te geven. What’s in a name… zou je bijna zeggen. Het product dat ik test geeft een boost Niacinamide, een ingrediënt dat je vaak voorbij ziet komen de laatste tijd. Ik ben dan ook erg benieuwd. Op YouTube kom ik om te beginnen het volgende filmpje tegen:

 

Shop hier online

 

Wat is Niacinamide eigenlijk?

Niacinamide, ook wel B3 genoemd, zorgt voor de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren in de huid. Deze stoffen versterken de barrièrefunctie van de huid, waardoor deze minder vocht verliest. Niacinamide is tevens licht exfoliërend, waardoor de huid minder kans heeft op schilferen. Ideaal voor een droge vochtarme huid. Bij regelmatig gebruik zal de huid gladder aanvoelen en minder droogtelijntjes vertonen. Ook een fijn ingrediënt voor de wintermaanden dus.

Niacinamide en acne

Niacinamide heeft bovendien een ontstekingsremmende werking. Hierdoor is het een mooi ingrediënt voor mensen die last hebben van acne, rosacea of een geïrriteerde en rode huid. Buiten dat het ontstekingsremmend werkt, remt Niacinamide hook de aanmaak van talg. Dus heel goed te gebruiken bij acne.

Shop hier online

 

Pigmentatie en zon

Niacinamide helpt ook bij de natuurlijke bescherming van je huid tegen de zon. Tevens hebben onderzoeken aangetoond dat Niacinamide oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen.

Shop hier online

 

Is het dan een wondermiddel?

Wanneer je bovenstaand leest, zou je bijna willen dat je Niacinamide ook zou kunnen drinken… het lijkt zoveel voordelen te hebben. Belangrijk om te weten is dat de werking van Niacinamide alleen is aangetoond, wanneer je een concentratie gebruikt van 4% of hoger. Let er dus op of het ingrediënt in het eerste gedeelte van de INCI-lijst vermeld staat. Het hoogste aandeel ingrediënt staat ook altijd als hoogste op de INCI.

Staat Niacinamide ergens onderaan de INCI, dan weet je bijna zeker dat het percentage wat gebruikt is te laag is om echt effect te zien. De booster van Paula’s Choice bevat gelukkig 10%.

Wat zit er nog meer in deze Niacinamide Booster?

Voor nu even genoeg over Niacinamide. Ik kom namelijk nog meer mooie ingrediënten tegen op de INCI lijst. Paula’s Choice staat bekend om haar eerlijke, transparante en bewezen effectieve ingrediënten. En dat heeft een reden. De producten zijn het resultaat van Paula’s jarenlange zoektocht naar ingrediënten en producten voor verschillende huidtypes en huidproblemen als oplossing voor haar eigen huidproblemen. Noem Paula dus gerust een ervaringsdeskundige.

Shop hier online

 

Er zitten in de Paula’s Choice Resist Anti-Aging 10% Niacinamide Booster een aantal ingrediënten die me opvallen:

Shop hier online

 

Verpakking en gebruik

De Paula’s Choice Resist Anti-Aging 10% Niacinamide Booster is verpakt in een luxe zilverkleurig flesje met een pipetdop. De substantie is waterig en heeft nagenoeg geen geur. Dat geurloze is een voordeel, want daardoor ‘botst’ het product niet met de geur van je eigen huidverzorging, waarmee je het mengt.

De dosering gaat makkelijk via de pipet. Dat is ook wel nodig want voordat je het weet, glipt het serum tussen je vingers door. En dat is zonde.

Makkelijker is het om een klein beetje van je dag/nachtcrème in de palm van je hand aan te brengen. Een paar druppeltjes serum er bovenop en even mengen.

Zo breng je alles wat makkelijker aan zonder dat je dit kostbare serum verspilt. Gebruik een paar druppeltjes van het product in de ochtend en in de avond.

Mijn ervaring

Ik gebruik Paula’s Choice Resist Anti-Aging 10% Niacinamide Booster inmiddels een aantal weken en ik moet zeggen dat het heel makkelijk in gebruik is. Ik meng het door mijn eigen vitamine A dag- en nachtcrème, waardoor je het eigenlijk ongemerkt gebruikt. Het is eigenlijk geen extra stap in mijn routine. Alleen even snel eerst mijn crème in mijn handpalm mengen met de Niacinamide Booster voordat ik de combi aanbreng op mijn huid.

Ik heb het idee dat mijn poriën iets verfijnd zijn. Verder vind ik mijn huid glad en egaal aanvoelen. Ik kan niet zeggen dat mijn pigmentatievlekken opgelicht zijn door dit serum, maar daar zal ik het wel wat langer voor moeten gebruiken dan de paar weken dat ik de Niacinamide Booster nu gebruik. Ik blijf dit product zeker gebruiken. Het geeft een fijn huidgevoel en ik ben erg benieuwd wat de Niacinamide op de lange termijn voor mijn huid doet. Een aanrader!

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Makkelijk te gebruiken met je eigen dag- en nachtcrème
  • Bevat geen geur- en kleurstoffen
  • Maakt de huidstructuur fijner
  • Geschikt voor ieder huidtype
  • Vrij waterig, dus het mengen vergt een beetje handigheid. Het pipetje helpt daarbij

Lees ook