Zacht, glad en een prachtige glow. Een effect dat aanhoudt….

08:28 - 05:04
luistertijd 08:28 - leestijd 05:04

Toen Sabrina Convents, distributeur van RegimA mij in de zomer van 2017 vertelde, dat ze een heel mooi huidverbeteringsmerk uit Zuid-Afrika had binnen gehaald, was ik meteen enthousiast. Ik weet dat in dat land namelijk hele mooie producten gemaakt worden.

Bij nadere inspectie van de formuleringen werd ik ook bevestigd hierin. Uitstekende werkzame stoffen, een gezonde focus op peelingbehandelingen, formuleringen die de celcommunicatie bevorderen en helpen verouderingsverschijnselen te minimaliseren, maar ook mooi werken op acne en littekens. Een heel compleet verhaal dus. Prachtig voor de salon, en heerlijk voor thuisgebruik. Superfijn bijkomend voordeel: het is verrassend betaalbaar voor zoveel kwaliteit, en er zijn altijd mini-verpakkingen te koop!

Schoonheidsspecialiste Marielle Otten aan het werk. Fotografie: Alissa Smit.

Kalmeren, beschermen en energie geven

RégimA berust op drie belangrijke pijlers: ontstekingsremmend (elk teken van huidveroudering is eigenlijk een chronische uiting van piepkleine ontstekingen), voeden met anti-oxidanten als schild tegen vrije radicalen, huidcellen weer van energie voorzien en dode huidcellen efficiënt verwijderen waardoor een mooiere huidcelstructuur weer zichtbaar wordt.

Vitamine A

Zoals de naam doet vermoeden, speelt vitamine A inderdaad een essentiële rol, ‘maar het is zeker niet leidend’, zo vertelt Sabrina. ‘Bij RégimA spreken we van een ‘peel & heal’ programma. Het merk heeft haar origine in de behandeling van littekenweefsel en is daar altijd succesvol in geweest, met veilig exfolierende producten.’

vlnr: fotografe Alissa Smit, distributeur Sabrina Convents, schoonheidsspecialiste Mariëlle Otten, BeautyJournaal uitgever Monique Lindeboom

 

Goed bewaard geheim

RegimA is hier nog een goed bewaard geheim, dat je het gunt om uit haar coconnetje te komen. In België begint dat nu te komen, Nederland moet nog overstag. En dat gaat gebeuren, want echt…met zoveel kwaliteit, behandelingsmogelijkheden en zo vriendelijk geprijsd: het is de ultieme combi!

Mijn ervaring met de RegimA facial

Begin 2018 was het dan eindelijk zo ver dat ik zelf een behandeling kon ondergaan. Vanuit Amsterdam naar Coevorden, naar de salon van Marielle Otten. Ik kreeg een kennismaking van de superkracht van de RegimA peelings, die dankzij hun ongebufferde samenstelling in no time werkzaam zijn, maar zo mooi geformuleerd dat je geen down time hebt. In de video zal je ook merken dat ik mijn verbazing niet kan onderdrukken. En dat…met zoveel ervaring in dit vak. Ook ik blijf ontdekken!

Watch it…

Het beroemde eigentijdse layering-concept

Een ander unique selling point van RégimA is dat er volgens het zo nu trendy lagering-concept gewerkt wordt. Dit is goed nieuws voor de early adaptors in huidverzorging- en verbetering, zowel de professionals als de consumenten. Bij BeautyJournaal kennen we veel lezeressen die dol zijn op layering, en we weten ook dat schoonheidsspecialisten in hun salons graag met een layering protocol werken.

Echt een mooi huidgevoel

In mijn gezichtsbehandeling werd ook met verschillende serums gewerkt, en voor thuisgebruik kreeg ik ook een set met serums mee, waar overheen overdag een beschermende dagcrème gaat, en ’s nachts een stimulerende nachtcrème. En oh hemel, wat een zalige structuren. Van vloeibaar tot gelachtig tot pasteus. En wat denk je: alles trekt fantastisch in, geen vettige laagjes, geen overdreven, maar wel een gezonde glow en een huid die van binnenuit opgevuld lijkt te zijn. Precies wat wij vrouwen willen!

De layering serums van RegimA. Fotografie: Alissa Smit.

Deze producten kreeg ik mee naar huis

RegimA Derm Zest Cleansing + Toning Gel 

Wat een heerlijke cleanser. Je mengt de gel met water en masseert het goed in de huid. Make-up is na een keer al goed verwijderd en je huid voelt schoon en zacht aan. De poriestructuur is duidelijk verfijnd. De cleanser zit in een luchtdichte verpakking, wat ook heel prettig werkt. Je ziet ook precies hoeveel er in de fles zit.

Regima The Zone Super Smoother Dual Hyaluronic Action

Ook te bestellen in miniformaat van 15 ml. Dit verrukkelijke serum zit boordevol hyaluronzuur in kleine en grote moleculen, waardoor de opneembaarheid fantastisch is. Direct na het opbrengen is eventuele trekkerigheid van de huid weg.

De huidstructuur wordt mooi egaal gemaakt. De naam Smoother klopt helemaal.

Het gladmakende effect is heel mooi. Je kunt dit product solo onder je crème gebruiken, dan wel ervoor kiezen om nog een laagje aan te brengen met een passend serum. Zo fijn van het RegimA concept!

Quantum Elastin-Collagen Revival

Een fijn, niet te zwaar collageenstimulerend crème-serum dat moeiteloos hecht aan het hyaluronzuurserum, nadat ik dat even heb laten intrekken. Er zitten ondermeer stoffen in van algen en krachtige peptiden, naast diverse regenerende plantaardige werkzame stoffen.

Het geeft op mijn huid een extra hydraterend laagje dat ik als heel prettig ervaar.

Ik ben dol op layering van verzorgende producten in dunne laagjes voor een goede opname. Er zit tevens mannitol in, wat helpt om werkzame stoffen extra op te laten nemen op de huid.

Overdag: Daily Ultra Defense spf 25

Ik moest even wennen aan het pasteuze karakter van deze dagcrème, maar als je ziet wat het effect op de huid is, ben je onmiddellijk om. Je huid krijgt, mede dankzij, de voedende layers eronder, een stralende glow.

Het gladmakende effect wordt versterkt. Je voelt dat je huid nu goed beschermd is om buiten te zijn, zonder dat je een afsluitend gevoel krijgt. Je make-up gaat er mooi over heen en houdt door de uren heen heel goed.

Als je uren later uberhaupt in de spiegel kijkt, ben je verbaasd over je mooie huid. Ook als daar geen foundation over heen is gegaan. Mooi product! Ook verkrijgbaar in een 15 ml verpakking.

Er zitten diverse extracten uit zeeplanten in die rijk zijn aan suikers, aminozuren,  essentiële vetten, carotenoïden, vitaminen A, B, C, E, mineralen, aangevuld met wederom hyaluronzuur, en een spf 25.

’s Nachts: Age Reverse Night Complex

Een licht-pasteuze crème boordevol stoffen voor de verouderende huid. Hydraterend, gladmakend en voedend, en daarmee ook ideaal voor de drogere huid.

Geen zuren, maar wel interessante ontstekingsremmende kwaliteiten dankzij centella asiatica, een olijfextract met een mooie werking op de energieleveranciers in de huidcellen (mitochondriën) en omegavetten uit zwartebessenpitolie.

Daarnaast zitten er derivaten van vitamine A in voor een extra celboost. Deze nachtcrème gaat ook perfect samen met de serums die je eronder doet. Deze crème is wat vetter dan de dagverzorging die ik gebruikte, maar dat vind ik voor de nacht ook erg fijn.

Mijn eindconclusie

Zoals ik al aangaf, ben ik aangenaam verrast door RegimA, zowel op behandelingsniveau als met de producten voor thuisgebruik. De totale combinatie van behandeling en aftercare gaf mijn huid zachtheid, gladheid, een mooie glow en een heerlijk huidgevoel.

De producten geven me ook vertrouwen op momenten dat mijn huid wat droger en prikkelbaar is. Dan weet ik: RegimA erop, en binnen korte termijn is het gevoel weg: voelbaar en zichtbaar!

 

We hebben hier alvast drie adressen voor jou om je lekker te laten behandelen in Nederland:

Beautique Mariëlle
van Twickelolaan 80
7742 WP Coevorden

tel. 06 21 526 029

www.beautique-marielle.nl
info@beautique-marielle.nl

Elita Cosmetic SkinCare
Rietgors 24
1111VR Diemen

tel. 06 27 535 737

www.elitacosmeticskincare.nl
info@elitacosmeticskincare.nl

Schoonheidssalon De Beautyline
Jan Mankeslaan 80
8442 HS Heerenveen
tel. 0513 – 627 400
www.debeautyline.nl
Info@debeautyline.nl

 

 

Lees ook