Brands we love Geteste producten Gezicht Medik8 Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vitamine A (+derivaten) Werkstof dossiers

Getest Medik8 r-Retinoate Youth Activating Cream

Gerti
Geschreven door Gerti

En inderdaad: geen bijwerkingen!

Vitamine A heeft een bewezen werking tegen rimpels, pigmentvlekjes en huidverslapping en is dan ook een van de meeste gebruikte ingrediënten in anti-aging skincare. Is het daarmee een wondermiddel? Nee, vitamine A heeft als groot nadeel dat het de huid irriteert en droogheid kan veroorzaken, tot vervellen aan toe. Het middel is wat mij betreft dan erger dan de kwaal. Ik haak af.

Maar nu komt Medik8 met een nieuwe vorm van vitamine A, Retinyl Retinoate, kortweg r-Retinoate. r-Retinoate heeft klinisch bewezen een 8 x beter resultaat dan retinol en irriteert de huid niet! Je kunt het zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Je begrijpt dat ik razend enthousiast ben dat ik Medik8 r-Retinoate Youth Activating Cream mag testen.

Anamnese vooraf

Vooraf neem ik mijn huid eens goed onder de loep: Ik heb wat fijne lijntjes rond mijn ogen, een lichte fronsrimpel en fijne verticale lijntjes bij mijn mond. Gelukkig nog nauwelijks horizontale lijnen op mijn voorhoofd. De huid van mijn hals is dun en veert niet automatisch terug.

Daarnaast grove poriën op mijn neus, kin en wang en een paar pigmentvlekjes op mijn voorhoofd en kaaklijn. De meeste zijn afkomstig van genezen pukkeltjes en zitten er al lang.

Gebruik

Omdat ik het beste resultaat wil, gebruik ik r-Retinoate 2 x per dag. De flacon doseert zuinig. Ik gebruik een pompje voor mijn gezicht en een pompje voor mijn hals. Dat is genoeg. ’s Ochtends gebruik ik de Hydr8 Day360 van Medik8, ’s avonds een willekeurige moisturizer of helemaal niks.

Het serum heeft een crèmige substantie, een licht gele kleur en smeert heel goed uit. De geur is neutraal.

Zacht zachter zachtst

Na de eerste dag voel ik mijn huid. Zo zacht! Zo zacht heeft mijn huid nog nooit gevoeld. Een babyhuid. En dat na één dag! Ik ben overrompeld.

Mijn huid heeft nog wel een crème nodig. ’s Avonds vergeet ik dat wel eens. Dat is niet erg. Ik krijg geen velletjes. Het heet wel Youth Activating Cream , maar je gebruikt het eerder als serum dan als crème.

Leestip! Lees ook dit achtergrond artikel over Medik8 Retinoate hier.

Na zes wekenGerti

Na zes weken voelt mijn huid nog steeds boterzacht. Heerlijk. Ik haal mijn oude lijstje erbij en bekijk alle punten die ik opgeschreven had. Bij mijn fronsrimpel zie ik geen verschil. De lijntjes bij mijn ogen lijken iets minder, dat kan door de betere hydratatie komen. Retinol bevordert het zelfhydraterend vermogen van de huid. Bij de lijntjes rond mijn mond zie ik geen verandering. Mijn poriën zijn wel iets fijner.

Ik ben erg blij met het algehele effect. Ik heb een gezonde, mooie frisse uitstraling. Pigmentvlekjes zijn niet echt minder, maar diepere rimpels en pigmentvlekjes zijn  een weg van lange adem.

Resultaat

Ik ben heel blij dat er een vitamine A crème is die wel het beloofde effect van retinol geeft, maar niet de gevreesde bijwerkingen heeft. Gedurende de 6-7 weken dat ik het serum gebruikt heb, heb ik geen enkele last gehad van rode vlekjes, irritaties of losse velletjes. Mijn huid voelt babyzacht heeft een mooie uitstraling en vooral fijne lijntjes lijken wat minder.

Na zeven weken was de flacon nog steeds niet leeg. Dus ook nog eens zuinig in gebruik.

Tip

Als je ook een vitamine C serum gebruikt, gebruik dan ’s ochtends eerst r-Retinoate, daarna  je vitamine C serum.

Ga voor meer informatie naar de website van Medik8.

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Irriteert niet, geen jeuk, roodheid of losse velletjes
  • Subtiele vermindering van fijne lijntjes ronde de ogen
  • Bevordert hydratatie.
  • Verfijning huidstructuur, verfijnde poriën.
  • Minpunten
  • Geen verschil bij diepe rimpels
  • Verschil met retinol valt niet te meten

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

1 reactie

  • Ik ben wel benieuwd naar het effect na een half jaar. Heb je het na de eerste 6 weken nog langer gebruikt en zie je verschil met diepere rimpels en pigmentvlekken?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.