shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Toen Monique verklapte dat Skinceuticals naar Nederland zou komen, dacht ik “eindelijk”. Al meer dan zes jaar moet ik mijn favoriete serum uit het buitenland […]

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

Toen Monique verklapte dat Skinceuticals naar Nederland zou komen, dacht ik “eindelijk”. Al meer dan zes jaar moet ik mijn favoriete serum uit het buitenland halen: Skinceuticals C+E ferulic. Dat hoeft binnenkort niet meer.

Wat is er zo bijzonder aan dit serum dat ik dit al zes jaar trouw gebruik en dat ik bereid ben dit via internet, met alle risico’s van dien, te bestellen?

Vitamine C gecombineerd met vitamine E en ferulazuur is een van de beste, bewezen anti-oxidanten. Ferulazuur stabiliseert een  oplossing van vitamine C en E en verdubbelt tevens de bescherming van de huid tegen (UV) licht. Het is dus vooral de combinatie die dit een krachtige anti-oxidant maakt.

Ik heb dit serum zeven jaar geleden ontdekt toen ik op onderzoek uitging hoe ik mijn huid het beste kon verzorgen. Ik was de veertig gepasseerd en wilde mijn huid wat extra’s geven. Op Makeupalley vond ik een eenvoudige basis routine: anti-oxidant en zonnefactor, eventueel aangevuld met een retinol product en/of een exfoliant. Deze routine ben ik hierna veel vaker tegen gekomen, met en zonder retinol. Het is de basis van Jetske Ultee’s huidverzorging Uncover en ook Paula Begoun heeft anti-oxidanten en spf aan haar productlijn toegevoegd.

Uit mijn speurtocht van zeven jaar geleden kwam herhaaldelijk C+E ferulic als beste anti-oxidant uit de bus.

De vraag is natuurlijk of dit serum ook echt werkt. Over de werking en het nut van anti-oxidanten is op Beautyjournaal eerder een artikel verschenen. Een anti-oxidant werkt preventief, niet herstellend. Ik kan dus niet zeggen dat mijn rimpels en pigmentvlekjes verminderd zijn. De tijd staat niet stil, ik ben zeven jaar ouder geworden. Toch weet ik zeker dat het werkt. Ik merk het vooral aan de reactie van mensen die ik net ontmoet. De verrassende blik als ik zeg dat ik vijftig ben. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg: Ik stond met de zoon van een vriendin te praten, meer dan 25 jaar jonger en iemand dacht dat wij een stel waren J.

Natuurlijk, een goede huid zit meer in de genen dan in een potje. Maar ik ben ervan overtuigd dat consequent gebruik van dit sterke anti-oxidant serum heeft bijgedragen aan het behoud van mijn  huid.

Het concept van Skinceuticals is helder en lijkt iets op bovengenoemde basis routine: reinigen, voorkomen, corrigeren, hydrateren en beschermen. Alle producten hebben duidelijke ingrediënten en Skinceuticals communiceert open over de gebruikte  percentages.  De anti-oxidanten uit stap 2 (voorkomen) zijn alleen gebaseerd op vitamine C. Er zijn verschillende vitamine C serums, met varianten voor de gevoelige huid en voor de wat vettere huid. Voor mij blijkt C+E ferulic de beste. Er zijn goedkope imitaties op de markt die ik natuurlijk ook een keer geprobeerd heb, maar deze goedkope imitatie ging kristalliseren. Dus ik blijf de echte Skinceuticals trouw en ben blij dat ik hiervoor binnenkort in Nederland terecht kan.

Lees ook:

Lees ook