8x keer krachtiger en ook veel milder dan retinol

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Vorig jaar gaven we jullie al een sneak preview van een nieuw en zeer innovatief retinol-preparaat: R-Retinoate, ofwel retinyl retinoate. Een krachtiger, maar ook voor de huid qua bijwerkingen veel milder retinol, dat door Medik8 in de markt wordt gezet. Inmiddels is het product verkrijgbaar en brengen we het graag nog eens onder de aandacht.

retinoate award winning 2016

Door BeautyJournaal inmiddels getest!

Onze tester Gerti was een van de eersten in ons land die het product mocht testen en ze was er zeer positief over. In haar review schreef ze na 1 dag al overrompeld te zijn door zoveel zachtheid van haar huid, en na zes weken was dat gevoel nog steeds aanwezig. Ook neemt ze FullSizeRender-4iets fijnere porien waar en een lichte vermindering van fijne lijntjes rond de ogen. Het meest trots is ze op de frisse uitstraling  van haar huid overall. Ze heeft geen enkele last gehad van rode vlekjes, irritaties of losse velletjes, en dat is een unicum. Onze Gerti is een van onze gevorderde testers die producten zeer nauwkeurig aan resultaat onderwerpt, bovendien is ze goed bekend met retinol gebruik.

Shop hier online

 

De claims van R-Retinoate worden waargemaakt:

We hebben vitamine A hard nodig voor onze huid, het is een algemene stimulator van celprocessen en in de juiste dosering is het een van de best onderzochte stoffen in de strijd tegen huidveroudering. De huidcellen beschikken ook over speciale receptoren om vitamine A op te nemen en om te zetten. Naarmate je ouder wordt neemt het aantal receptoren af, maar je kunt de hoeveelheid zeker weer stimuleren door met goed werkzame A uit crème te werken.

Meest krachtig is het op recept  verkrijgbare vitamine A-zuur, maar dat geeft ook meteen de meeste bijwerkingen: roodheid, branderigheid, velletjes. Gevoeligheid voor zonlicht. En daarom maakt de industrie liever gebruik van retinol, wat wel zonder recept gebruikt kan worden. Het is milder, maar zeker niet minder effectief.

Shop hier online

 

Uit retinol en retinolzuur

Natuurlijk blijft het een uitdaging een retinol-vorm te ontwikkelen die de kracht van het medicinale vitamine A zuur zou kunnen evenaren en de mildheid van een retinol geeft. R-Retinoate is deze veelbelovende, innovatieve stof!

Oprichter Elliot Isaacs, van Medik8 vertelt dat Retinylretionaat een hybride vitamine is, gemaakt van retinol en retinolzuur. Het resultaat is een synthetisch verkregen stabielere verbinding die minder gevoelig is voor warmte en licht en daardoor beter te verwerken is in cosmetica.

Shop hier online

 

voor en nafotos retinoate medik8

Studie in Korea

In een studie, die in the British Journal of Dermatology gepubliceerd werd in 2010, werd 0,06% retinylretinoaat crème vergeleken met een 0,075% Retinol crème gedurende een periode van 3 maanden. Retinylretinoaat liet een verbetering zien op de UV-huidschade, met minder bijwerkingen dan retinol, maar ook met een beter resultaat dan retinol (86% van de patiënten in de testgroep had verminderde zonschade scores met R-Retinoate tegen 59% in de groep die de retinol gebruikte).

Minder bijwerkingen

Hoewel er wel tegen een redelijk laag retinol percentage werd getest, kan overall wel gezegd worden dat er voor R-Retinoate minder bijwerkingen zijn en de laatste stof effectiever is. Ook wordt geclaimd dat Retinoate sneller werkt in de huid dan retinol: de werkzaamheid van retinol zou pas na 6 uur optimaal zijn, terwijl retinoate direct belooft te werken. Bovendien, in Medik8 R-Retinoate wordt geen 0,06% gebruikt, maar 0,12%! Een dubbele hoeveelheid dus.

Shop hier online

 

retinoate afbeelding def

Minder lichtgevoelig

Een ander voordeel van R-Retinoate is dat het minder lichtgevoelig is. Medik8 gebruikt een ingekapselde vorm van R-Retinoate en beveelt het ook overdag aan te gebruiken, omdat het de huid ook weerbaarder maakt tegen de inwerking van uv-straling. Je brengt het aan onder je zonbescherming en make-up. Je brengt het als eerste aan op de huid. Wil je er nog een vitamine C serum bij gebruiken, dan doe je die laatste er overheen.

Shop hier online

 

 

Lees ook