Een echte energieboost met luxe ingrediënten

09:44 - 05:50
luistertijd 09:44 - leestijd 05:50

Wow! Alissi Brontë Vitamine C+C Treatment voor een stralende huid

Onlangs onderging ik in mijn eigen salon Skin & Style de Alissi Brontë Vitamine C+C Treatment. Het was heerlijk om een keertje in mijn eigen behandelstoel plaats te mogen nemen, zeker om verwend te worden met mooi producten. Alissi Brontë werkt namelijk uitsluitend met hoogwaardige natuurlijke producten, die worden gekenmerkt door een vleugje luxe. Veel van de producten bevatten luxe werkzame stoffen, zoals parel, goud, en diamantdeeltjes. Het merk laat zien dat natuurlijk en ecologisch niet per definitie synoniem staat voor ‘geitenwollensokkerig’ of alternatief. Het is juist chique en prestigieus.

Zo hoogwaardig kan kwaliteit zijn:

Een energieboost voor de huid

De Alissi Brontë Vitamine C+C Treatment is een echte energieboost, en één van de meest geliefde salonbehandelingen. Deze behandeling richt zich op het aanpakken van verschillende vormen van huidschade. Bij mij is dat hyperpigmentatie op de wangen en langs de haargrens. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de Alissi Brontë Vitamine C+C Treatment kan doen voor mijn huid.

Bekijk hier de videoreportage:

Eerst uitgebreid reinigen

De behandeling start met een uitgebreide reiniging met de Gold Foam; een hypoallergene, zachte reinigingsfoam verrijkt met 24k goud en vrij van sulfaten, speciaal ontwikkeld voor tere huiden. Daarna volgt de One-Step Cleanser, een cleanser die royaal over mijn gezicht, hals en decolleté wordt gesprayd.

Susanne Kraak, mijn behandelaarster en tevens trainer bij Alissi Brontë, reinigt mijn huid met de handen en daarna worden de laatste restjes vuil weggenomen met besprayde wattenschijfjes. Deze One-Step Cleanser heeft de heerlijk frisse geur van sinaasappel.

Na de reiniging voelt mijn huid fris en schoon aan.

 

Scrubben met Vitamin C+C

Nu de huid goed gereinigd is, wordt mijn huid geëxfolieerd door middel van de Scrub Vitamin C+C, een licht mechanische peeling met etherische oliën, bamboo en pure vitamine C die dode huidcellen verwijdert en de huid aanzet om nieuwe cellen aan te maken. Susanne brengt het product met ronddraaiende bewegingen aan en verwijdert het daarna met een warme compresdoek. Het resultaat is een heerlijk zachte huid.

Peelen: effectief, maar niet agressief

Twee wattenschijfjes worden bevochtigd met Gold Nutriv om mijn ogen te beschermen tegen de Hidroxy-peeling en tegelijkertijd te voeden. Slim! De peeling zit verpakt in een glazen ampul en wordt met een zachte kwast aangebracht op mijn huid.

In de eerste halve minuut ruik ik een intense geur. Ietwat chemisch, maar deze vervaagt gelukkig al snel. Tijdens de peeling ervaar ik geen intense prikkelingen. Op een paar plekjes een klein beetje warmte. Mocht je dus huiverig zijn voor (agressieve) peelingen, dan kan ik je gerust stellen. Dat is bij Alissi Brontë niet het geval.

Met een wat groter wattenstaafje wordt de peeling op basis van Alphahydroxyzuur en salicylzuur in mijn huid gerold. Dit geeft een diepere werking van de peeling en leidt tevens af van eventuele lichte warmte of prikkelingen door de peeling.

Neutraliseren en activeren van de celstofwisseling

Na ongeveer 5-10 minuten wordt de peeling geneutraliseerd door het aanbrengen van Pure Aloë & Arnica. Tevens wordt met dit product het metabolisme van de cel geactiveerd, zodat deze zich na de peeling sneller kan vernieuwen. Susanne vertelt me dat Pure Aloë & Arnica een schitterend SOS-product is, dat in elk badkamerkastje hoort te staan. Je kunt het ook gebruiken voor schrale plekjes, wondjes en na zonverbranding.

Tijd om de huid te stimuleren

Na de peeling is het tijd om de huid te stimuleren. Susanne doet dit door een krachtige bindweefselmassage. Na het opbrengen en inmasseren van een halve ampul 15% Pure Vitamin C wordt PolivitaminiC aangebracht om de bindweefselmassage mee uit te voeren.

Deze PolivitaminiC zit vol met vitaminebommetjes voor de huid.

Voor alles een eerste keer…

Ik krijg voor de eerste keer in mijn leven een bindweefselmassage van mijn gezicht. Sommige delen ervaar ik als prettig, dat heerlijk stevige massagegevoel. De bindweefselmassage van mijn hals en kaken is gevoeliger. Susanne vertelt dat dit komt door verkleving van het bindweefsel op deze plekken. Wanneer ik de behandeling vaker zal ondergaan, dan wordt dit gevoel vanzelf minder.

Ook de dagen na de behandeling heb ik gevoelige kaken. Na enig speurwerk kom ik erachter dat dit komt door de afvalstoffen die via de lymfeklieren worden afgevoerd. Je zou het dus kunnen zien als een teken dat de bindweefselmassage effectief is geweest en daadwerkelijk de afvalstoffen heeft afgevoerd.

Terug naar de behandeling

Na de bindweefselmassage wordt mijn gezicht verwend met een heerlijk warme compresdoek, gevolgd door de Gold Nutriv en vervolgens de andere helft van de 15% Vitamin C ampul om de huid optimaal te hydrateren. Daarna krijg ik een heerlijk masker.

Susanne mixt daarna het Alginaat Masker Firming 2020 met thermaal water tot een soepel masker. Het masker wordt met opwaartse bewegingen op de huid aangebracht, zodat het de huid verstevigt in de goede richting. Het masker mag ook over de mond en ogen worden aangebracht (waar ik niet voor kies, omdat ik daar wat huiverig voor ben) en droogt in als een soort rubber.

Na ongeveer 15-20 minuten is het masker opgedroogd en wordt het eveneens met een opwaartse beweging verwijderd. Onder het masker komt een goed gevoede en stralende huid tevoorschijn. Susanne verwijdert de restanten van het masker met een warme compresdoek.

Finishing touch

Susanne brengt op de huid rondom mijn ogen en lippen de Addict crème aan. Deze creme werkt rechtstreeks op de rimpeltjes van deze gevoelige en dunne huidgebieden, en vult deze van binnenuit op. Daarna brengt ze nogmaals de PolivitaminiC aan op gezicht en hals, ook weer met opwaartse bewegingen.

Tot slot volgt de Ultra Protection & Color SPF50 BB Cream als bescherming tegen het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken. Tevens past deze BB Cream zich aan de kleur van de huid aan en geeft een mooie transparante teint. Het resultaat is een gezonde en natuurlijke glow.

Ik ben super enthousiast

Als ik meteen na de behandeling – nog liggend in mijn eigen behandelstoel – met mijn vingertoppen over mijn huid voel ga, dan voelt mijn huid waanzinnig zacht. En als ik even later in de spiegel kijk, word ik nog blijer… wat een mooie en frisse huid! Hij glanst mooi, niet te verwarren met glimmen, en hij ziet er vol en gevoed uit! Vermindering van mijn pigment zie ik nog niet, maar dat kan ook niet na slechts één behandeling.

Alissi Brontë Vitamine C+C is een heerlijke behandeling die ik je zeker kan aanraden. Ik ben sowieso groot voorstander van vitamine C in skin care en van natuurlijke producten die tevens een chique uitstraling hebben. Want naast huidverbetering willen we allemaal stiekem toch ook dat gevoel van luxe. Alissi Brontë is er uitstekend in geslaagd die twee elementen te combineren, als je het mij vraagt.

Wat zeggen andere huidexperts over Alissi Brontë?

Géke Klooster

Schoonheidsspecialiste Géke Klooster van Bodyline Amsterdam:  ‘Ik werd aangetrokken tot de uitstraling, en getriggerd door de duurzame filosofie. De formuleringen zijn erg mooi en een goede aanvulling in mijn behandel- en productaanbod. Onze clientèle heeft vaak al een wat oudere huid. Met Alissi Brontë kunnen we de huid verbeteren met een unieke wellness beleving erbij. We zien de huid er echt mee opfrissen, de uitstraling wordt energieker. Bovendien geeft Alissi Brontë hele trouwe klanten. Als ze eenmaal Alissi Brontë gebruiken willen ze nooit meer iets anders.’

Ook BeautyJournaal’s Monique heeft inmiddels twee favorieten op haar badkamerplankje neergezet in de eregalerij: ‘Het Hidroxy serum voor de nacht, een pittig vriendinnetje dat de celstimulatie echt even aanzet, en de Polyvitaminic Cream waarin maar liefst acht verschillende vitaminen naast mineralen zijn opgenomen.

Een zachte silicoonvrije crème (ja, je moet hem even de tijd geven in te laten trekken) die de hele dag heerlijk hydrateert, de huid een frisse glow geeft, en verklapt ze stiekem: je teint lijkt te egaliseren waardoor je je foundation op minimal make-updaten helemaal achterwege kan laten. Mooi hoor!’

Informatie:

  • Ben jij als consument geïnteresseerd in fijne behandelingen? Hier vind je de salonlocator
  • Bezoek hier ook de online webshop
  • Ben je als schoonheidsspecialiste geïnteresseerd in Alissi Brontē? Neem contact op met salesmanager Ingrid de Leeuw van Attirance Cosmetics Company, via sales@attirance.nl, telefoon 06 250 58 291

Lees ook