Gepubliceerd in 2017. Welke merken en onderwerpen scoorden hoog?

03:08 - 01:52
luistertijd 03:08 - leestijd 01:52

Dit zijn altijd de leukste lijstjes om te lezen, vind je niet. Vooral omdat het de nieuwsgierigheid zo heerlijk bevredigt. Hier komt de top 10 van de meest gelezen artikelen die wij in 2017 hebben geplaatst.

Een verrassende lijst met hardcore nieuws, achtergronden, productintroducties, reviews en expertadvies!

Precies waar BeautyJournaal voor staat: Helder Over Beauty – waar we in 2018 nog aan toe kunnen voegen: ALL THE WAY;-)

Belangrijk: het aantal Facebook likes dat je bij de socia media icons ziet op de artikelpagina’s, kloppen helaas niet omdat we halverwege het jaar over gingen naar een nieuwe website beveiliging waardoor we alle reeds eerder behaalde likes verloren en veel tellers op nul kwamen te staan. Jammer, maar helaas. Ze zijn dus verre van representatief voor het leessucces van een artikel.

TOP 10 MEEST GELEZEN ARTIKELEN, verschenen in 2017

 1. Geteste producten in de categorie GEZICHT
 2. Worden 1000 salons de dupe van Neoderma’s strategie wijziging van exorbitante prijsverhoging?
 3. Van onze expert, dermatoloog Francis Wu: de achtergronden over lipbalm verslaving
 4. Ze geeft nooit interviews, maar voor BeautyJournaal maakte ze een uitzondering: Sabine Uitslag, voorzitter van de Vereniging van Huidtherapeuten geeft haar visie op het huidverzorgingsvak van huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten
 5. Nederlandse vrouwen zijn dol op zoutsprays voor haarstyling, dat blijkt wel: onze test van Etos en Keune salt spray en mousse haalde de top 10!
 6. Onze tester en schoonheidsspecialiste Esther van Gent gaf uitstekende tips om je ooghuid te verzorgen na een ooglidlift.
 7. Sabine heeft een droge huid en testte de Hyaluronzuur filler collectie van Eucerin.
 8. Betaalbare vochtboosters: de Bom was de review van Garnier’s Hydra Bomb sheet masker, van tester en schoonheidsspecialiste Els van Meenen.
 9. Onze experts are rocking on beautyJournaal! De artikelen van onze artsen en haarexperts worden goed geraadpleegd, en staan daarom in de top 10 dit jaar!
 10. Onze tester en schoonheidsspecialiste Su Chen Wong maakte een mooie review over een whitening product van Colgate.

Verder krijgen deze rubrieken en artikelen een hele speciale melding omdat ze met een zeer klein verschil net niet in de top tien zaten, maar wel superhoog scoorden:

 1. onze rubriek Monthly Favorites, waarin het testteam haar favoriete product van de maand onthult
 2. onze rubriek Brands we Love waarin we prachtige (video) reportages maken over bijzondere gezichtsbehandelingen
 3. de onwaarschijnlijk mooie metamorfose die onze lezeres Loes onderging met filler bij dermatoloog Aleida Dijkstra en er zeker vijftien jaar jonger uit kwam te zien.
 4. Er zijn steeds meer klachten over siliconen borstprothesen. BeautyJournaal ontving in 2017 een record aan emails van vrouwen met ASIA-syndroom gerelateerde klachten. Plastisch chirurg Frank Niessen toont met patiëntfoto’s hoe je borsten worden als je prothesen laat vervangen door lipofilling.

 

‘Please note’ dat artikelen soms hoger scoren omdat er een share-kracht achter zit via social media. Soms worden artikelen ingezet in online media-pushcampagnes waardoor ze een hogere ranking krijgen in Google. BeautyJournaal heeft hier in geen van de gevallen invloed op.

Lees ook