Wees niet bang. De resultaten zijn vaak opvallend mooi.

05:08 - 03:04
luistertijd 05:08 - leestijd 03:04

De vrouwen op de foto’s in dit artikel lieten hun prothesen verwijderen uit voorzorg, door inkapselingsproblemen, of ASIA syndroom. Ze lieten het zo, kozen voor lipofilling en eenmaal ook een borstlift. Zo mooi kan het weer worden…

BeautyJournaal volgt al jaren de ontwikkelingen rond de problematiek van borstprothesen op de voet. De eerste problemen ontstonden door het gebruik van pip-implantaten die makkelijk gingen lekken en waar vrouwen ziek door werden. Het werd een mondiaal schandaal. Het bewustzijn dat dit aanscherpte, deed vrouwen ook steeds vaker naar de chirurg terug gaan als ze vage klachten ervaarden, danwel pijnlijke borsten kregen.

borsten lipofilling

Boven: de borst met prothesen. Onder: de borst zonder prothesen, geen verdere opvulling.

Reden voor verwijdering: inkapseling, ASIA, lymfoomkanker

Momenteel spelen een aantal grote zaken: de inkapseling van implantaten waardoor borsten vervormen en hard en pijnlijk worden, dit komt zeer veel voor en dwingt vrouwen ertoe om hun implantaten regelmatig te laten checken danwel te laten vervangen, maar ook aandoeningen als ASIA (1 op de 500 prothese dragende vrouwen kan het krijgen, lees meer) en het ALCL, een vorm van lymfoomkanker (naar schatting krijgt 1 op de 25000 vrouwen dit, lees meer) spelen de siliconen prothese steeds meer in de kaart.

borsten vullen met vetweefsel

Boven: borst met prothesen. Onder: prothesen zijn verwijderd, borst is opgevuld met lichaams eigen vet.

Frank Niessen is the way to go

Plastisch chirurg Frank Niessen zit al 7 jaar in ons expertteam en heeft van begin af aan altijd open kaart gespeeld over gezondheidsissues bij vrouwen. Hij maakt ook deel uit van het onderzoeksteam bij VU Medisch Centrum in Amsterdam dat het ASIA syndroom in kaart brengt. Het kan niet anders dan dat veel vrouwen hem vertrouwen als chirurg vanwege zijn kennis en openheid, en als er problemen zijn, is dr Niessen the way to go, zo merken we de laatste jaren bij BeautyJournaal.

borsten met lipofilling

Boven: met borstprothesen. Onder: prothesen verwijderd en borsten opgevuld met lichaamseigen vet.

Frank Niessen doet dan ook zeer veel hersteloperaties, op alle plastisch chirurgische fronten. Hij krijgt ook veel vrouwen die door hem hun borstprotheses willen laten verwijderen. Uit voorzorg, of omdat ze ziek zijn geworden, of omdat de inkapselingsproblemen hun parten zijn gaan spelen.

borsten met vetweefsel gevuld

Boven: borst met prothesen. Onder: prothesen verwijderd en borst opgevuld met lichaamseigen vet.

Loop NOOIT door met problemen

Niessen geeft aan dat vrouwen met borstprothesen vaak bang zijn om hun problemen aan te kaarten. Ze weten ook niet wat ze kunnen verwachten. Wat is het alternatief als de prothesen eruit gaan, wat blijft er over van hun borsten?

lipofilling borsten

Boven: met prothesen. Onder: prothesen eruit, borsten verfraaid met lichaamseigen vet en een borstlift.

Zo mooi kan het worden, als ze eruit zijn….

Daarom heeft BeautyJournaal exclusief met hem een gallery gemaakt van voor- en nafoto’s bij borstprothese verwijdering. Je ziet borsten van vrouwen die ervoor kiezen om het zo te laten, foto’s van vrouwen die de borsten hebben laten opvullen met lichaamseigen vetweefsel, en ook een voorbeeld van een borstlift in combinatie met lipofilling.

zo zien borsten met lipofilling eruit

Boven: borst met prothesen. Onder: prothesen eruit, borst aangevuld met lichaams eigen vet.

De redenen om de prothesen te laten verwijderen variëren van angst voor/preventie, inkapselingsproblemen, ASIA syndroom.

implantaten eruit, zo zien je borsten eruit

Boven: borst met prothesen. Onder: borst zonder prothesen.

Het is een eye-opener, en de resultaten zijn eerlijk. De naakte waarheid. Soms heel mooi, soms puur natuurlijk en is het wat het is, en kiest een vrouw voor haar gezondheid en het lichaam zoals het was. Een oprechte reportage.

borsten na implantaten

Boven: borst met prothesen. Onder: borst zonder prothesen en opgevuld met lichaams eigen vet.

 

borstimplantaten eruit halen

Boven: borst met prothesen. Onder: borst zonder prothesen en met lipofilling – lichaamseigen vet.

borstimplantaten eruit en gevuld met eigen vet

Foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd, bron dr Frank Niessen.


In deze video laat een vrouw haar borstimplantaten verwijderen in ruil voor lichaamseigen vet, uitgevoerd door dr Frank Niessen:

——————————

Heb je klachten over je borstimplantaten, meldt ze dan vooral ook bij dit meldpunt van de overheid:

www.meldpuntbijwerkingenimplantaten.nl

 

Lees ook