‘Ik ervaar nu voor het eerst dat ik ook echt weer gezond ben’

05:58 - 03:34
luistertijd 05:58 - leestijd 03:34

BeautyJournaal lezeres Loes (48) kreeg onlangs de beautybehandeling van haar leven. Nieuw volume terug in haar gezicht met behulp van Stylage hyaluronzuur. Dermatoloog Aleida Dijkstra behandelde haar. Lees hieronder het persoonlijke verhaal van Loes en bekijk de spectaculaire transformatie die zij onderging.

loes

Anorexia

Al jaren liep ik ermee: mijn veel te vermoeide, verouderde gezicht, mager. Een rimpelvelletje noemde een van mijn kinderen het liefkozend. Maar het herinnerde mij altijd weer aan die tijd dat ik ziek was en op een gegeven moment nog 47 kilo woog, bij een lengte van 1.69 meter. Het begon in 2011. Aanvankelijk met een depressie, maar die mondde uit in een eetstoornis. Het feit dat ik anti depressiva moest gaan slikken deed me de das om. Ik was als de dood om weer dik te worden. Zoals vroeger, in mijn tienerjaren, toen ik 85 kilo woog. Dat ging er pas af toen ik 21 werd.

Ik ben weer gezond, fit en vrolijk

Ik had altijd een klein koppie, en als ik afviel, gebeurde dat als eerste in mijn gezicht, en wat daar weg was, kwam ook niet meer terug. Door veel pittige levenslessen, zowel positief als negatief, kwam ik terecht in een depressie. Het is mijn wilskracht en de liefde voor mijn man en mijn kinderen die mij er weer bovenop geholpen hebben. Ik moest leven, en weer gezond worden. Ik ben in ruim negen maanden tijd weer 15 kilo aangekomen en sinds twee jaar weer gezond. Eigenlijk ben ik van binnen een heel vrolijk, enthousiast mens.

Make-up was mijn beste vriendin

Ik kon ermee leven hoor, met mijn verouderde gezicht. De anorexia heeft daar diepe sporen achter gelaten, maar het feit dat ik verder weer gezond verklaard was, deed me goed. Make-up was mijn beste vriendin, ik ging nooit zonder camouflage rond mijn ogen de deur uit. Mijn holle ogen, en de diepe neus-lipplooi waren het ergst. Gelukkig draag ik een bril en kan ik daar veel mee verhullen.

Twintig jaar ouder

Ik had er geen idee van dat ik zo’n metamorfose kon ondergaan met injectables. Dermatoloog Aleida Dijkstra wilde me graag behandelen. Hiervoor zou ze het hyaluronzuur Stylage gebruiken. Ik had me van te voren goed ingelezen. Ik was ook niet bang. De arts had van te voren mijn foto’s gezien, maar toen ze me in het echt zag, schrok ze toch wat, dat zag ik aan haar. Ja, mijn gezicht zag er echt twintig jaar ouder uit.

Goodbye neerslachtige mond

Maar wat een fantastisch dokter. Rustig, zeer bekwaam, heel goed in staat om alles tot in de puntjes uit te leggen. Een omgeving waarin ik me welkom voelde. Mijn eerste behandeling kreeg ik half oktober. Ze maakte foto’s van mijn gezicht zonder make-up en ontsmette mijn huid met alcohol. Daarna kreeg ik een verdovende zalf op mijn huid. Ze behandelde de kaaklijn om mijn gezicht weer wat meer ronding te geven en het wanggebied waardoor mijn mondhoekjes als vanzelf omhooggetrokken werden. Goodbye neerslachtige mond. Goodbye kringen onder mijn ogen.

Betoverend verschil

Helemaal gevoelloos was het niet, maar de arts wist precies te vertellen welke prikjes venijniger zouden zijn. Mijn kaken bleken een kwetsbaar gebied, daar ontwikkelden zich flinke blauwe plekken die na twee weken pas weggingen. Dat kwam overigens niet door de injectable, maar doordat mijn huid gevoelig is voor blauwe plekken. Maar met goede camouflage was ik heel toonbaar, en dat was ik überhaupt al! Soms maakten mensen opmerkingen over de blauwe plekken, maar meestal overheerste het positieve gevoel dat ik er zo gezond uitzag. De eerste week voelde mijn huid droog aan, maar met goede creme was dat prima te verzachten. Het verschil was betoverend.

Na drie weken kreeg ik de tweede behandeling. De eerste behandeling had zeer goed uitgepakt, de arts hoefde ook minder bij te spuiten dan ze aanvankelijk had ingeschat. Ik kreeg nog wat in de wangen en bij mijn slapen, om mijn gezicht een jeugdigere vollere uitstraling te geven.  Ik kreeg nu geen blauwe plekjes of andere bijwerkingen. Het was direct een prachtig resultaat.

loes stylage fillerbehandeling

vlnr: Loes voorafgaand aan de eerste behandeling in oktober, Loes na twee behandelingen, Loes na alle behandelingen, stralend met make-up.

Mijn uiterlijk klopt nu met hoe ik me voel: gezond

Eind november en half december hebben we nog eindfoto’s gemaakt. Het resultaat is verbluffend. Ik heb nog nooit met zoveel gemak selfies gemaakt en deze zelfs op mijn Facebook pagina gezet. Ik bewonder mezelf in de spiegel. Ik voel me gezond, dat was ik al, maar omdat ik er nu ook zo uitzie kan ik het ook echt beleven dat ik gezond ben.

Intiemer dan ooit

Ik verdenk mijn man er stiekem van dat hij opnieuw verliefd op me is geworden. Ik voel me zeker van mezelf. We zijn intiemer en sterker dan ooit. Ik voel me mooi en durf mezelf weer te laten zien.

Zonder make-up de deur uit

Dit is voor mij de kers op de taart na deze pittige jaren. Mijn man en mijn kinderen zeggen heel openhartig dat ze trots op mij zijn. Ik ga nu zelfs zonder make-up de deur uit! Ik mag er zijn. Iets wat ik vroeger nooit over mezelf dacht.

Ik heb nog een wens: een laserbehandeling voor de rimpels. En daar ga ik flink voor sparen.

Wil jij meer informatie over Stylage injectables behandelingen, ga dan naar de website en lees er alles over.

Lees ook