Mixen en matchen voor het ultieme resultaat

09:17 - 05:34
luistertijd 09:17 - leestijd 05:34

Maakt Eucerin een einde aan de droge rode huid van Sabine?

In augustus heb ik een review  geschreven over de Hyaluron-filler range van Eucerin; lees hem hier nogmaals. Zoals jullie in deze review hebben gelezen, was ik al fan van Eucerin, maar had ik twee kleine kanttekeningen: mijn rode huid werd tijdens het testen nog roder en ik kreeg pukkeltjes van teveel hyaluronzuur (in het algemeen, niet specifiek door de producten van Eucerin). Eucerin kwam met een reactie en stuurde me meteen een nieuw pakket met producten om te testen:

Hyaluron-Filler Extra Rijk: voor de droge huid met rimpels

HyperSensitive range: voor de gevoelige, rode huid

Shop Eucerin bij Apotheek&Huid

 

Mixen en matchen

Eucerin heeft werkelijk voor elke huiduitdaging een product in het assortiment. Hypergevoelig, droog, rood, onzuiverheden… Het pakket dat voor mij samengesteld is, is een mooie mengelmoes van de diverse lijnen, passend bij de behoeften van mijn huid. Ik ga dan ook lekker mixen en matchen in deze review.

Ultra Sensitive reinigingslotion

 Deze reinigingslotion komt uit de reeks voor de hypergevoelige gezichtshuid. Claims:

De reinigingslotion bevat SymSitive. Dit ingrediënt is speciaal voor een hypergevoelige huid en werkt als een gevoeligheidsregulator direct bij de bron. Daarnaast zit er Arginine in, wat een Natural Moisturizing Factor (NMF) is, die helpt om huidirritatie te verminderen.

De reinigingslotion komt in een handige pompflacon van 100 ml. De substantie is wit en wordt bij het aanbrengen op de huid zeer fluïde. Het product is zacht en geurloos. Met een groot watje heb ik alle make-up en vuil in een handomdraai van mijn gezicht. Ik word hier erg blij van. Het prikt niet in de ogen en laat een zachte verzorgde en schone huid achter die niet trekt. Ik denk dat dit de fijnste make up remover is, die ik ooit gebruikt heb!

Hyaluron-Filler Extra Rijk dagcrème 

Dit product komt uit de anti-age range. Hyaluronzuur is een van de krachtigste ingrediënten om de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Het vult als het ware de rimpels van binnenuit.

Deze crème voor de droge tot zeer droge huid komt in een pompflacon van 50 ml en is vrij stevig. Het product smeert makkelijk uit en geeft in eerste instantie een koel en tikje plakkerig gevoel. Na een paar minuten trekt het ontzettend soepel in en voelt mijn huid gevoed en zacht aan. Ik kan vrij snel al foundation aanbrengen, zonder dat deze gaat rullen.

Mijn huid ziet er meteen na het aanbrengen gezond en glad uit. Droogterimpels zijn een stuk minder aanwezig en diepe rimpels lijken inderdaad gladder. Normaliter gebruik ik eerst nog een serum. Maar tijdens het testen heb ik dit niet gedaan. Deze crème is zeer voedend en ik merk dat ik mijn serum daarom niet meer nodig heb.

Hyaluron-Filler Extra Rijk nachtcrème

Deze nachtcrème voor de droge tot zeer droge huid heeft dezelfde ingrediënten als de dagcrème, maar bevat daarnaast Ceramide-3 dat helpt bij het herstel van de huid gedurende de nacht.

Deze crème is vergeleken bij zijn dagzusje wat glycerine achtiger. Het smeert minder makkelijk uit en het duurt ietsje langer om in te trekken. Maar na een minuut of vijf is de crème dan toch volledig ingetrokken. Mijn huid voelt zijdezacht aan. ’s Ochtends bij het wakker worden lijkt mijn huid glad en gevoed. Heel fijn!

Hyal-urea Antirimpel oogcrème

Uit de anti-age range komt ook deze oogcrème voor de droge huid. Claims:

Deze crème is specifiek geschikt voor de huid rond de ogen, waar rimpels vaak het eerst zichtbaar zijn. De crème bevat een combinatie van Ureum en Hyaluronzuur.

De crème komt in een slanke tube en is zeer pasteus. Je moet echt even moeite doen om hem in te smeren. Het product is vergeleken met de andere crèmes vrij vet en het duurt dan ook even voordat het intrekt. ’s Nachts vind ik dat geen probleem, maar als ik ‘s ochtends make up aanbreng, dan lijkt me dat toch wel lastig. Echter, zoals de crème claimt: het is een geschikte basis voor make up. Mijn make up pakt mooi en blijft ook de hele dag zitten. Stiekem best wel fijn, want dit had ik niet verwacht. Ook mijn oogrimpels zijn minder zichtbaar.

Gevoed en glad

De combinatie van de bovenstaande crèmes past beter bij mijn huid dan de combinatie uit mijn eerdere review. Ik heb toch een nóg drogere huid dan ik dacht. Mijn huid voelt ditmaal gevoeder en oogt gladder. To be honest krijg ik toch wat bultjes door de hyaluronzuur, maar veel minder dan bij de vorige test. Het rode van mijn huid is eveneens minder, maar nog niet weg. En daar gaan we wat aan doen met de Anti Redness producten, die me eveneens zijn toegezonden.

Anti Redness kalmerende crème

Deze formule combineert twee actieve bestanddelen:

Deze kalmerende crème komt wederom in een makkelijke pompflacon. Het is een glycerine achtige crème die gelachtig uitsmeert.

Hij trekt zeer snel in en laat een fijn huidgevoel achter. Minder gevoed dan de Hyaluron-Filler crème en persoonlijk heeft die daarom wel mijn voorkeur. Mijn huid is simpelweg te droog om de Anti Redness dagelijks te gebruiken. Wel oogt mijn huid minder rood en rustig.

Uiteindelijk ben ik de beide crèmes om en om gaan gebruiken. Dan heb ik wel het gevoede gevoel van de Hyaluron-Filler maar ook de benefits van de Anti Redness. Dat werkt voor mijn huid heel goed.

Anti Redness corrigerende crème

Ook dit product bevat SymSitive en Licochalcone A en daarnaast groenpigmenten die de rode huid corrigeren en zorgen voor een egale uitstraling.

De corrigerende crème heeft een lichtgroene kleur en is zeer vloeibaar. Hij smeert makkelijk uit en voelt minder pasteus aan dan de normale Anti Redness crème. Ik smeer het product over mijn dagcrème… En wat een fijn effect!

De roodheid verdwijnt per direct uit mijn gezicht. Ik hoef veel minder foundation te gebruiken en zelfs niet meer te corrigeren met mijn Touche-Eclat look alike van Kiko.

Shop Eucerin bij Apotheek&Huid

 

Mijn eindoordeel

Ik heb uit deze test geleerd dat het combineren van producten erg fijn kan werken. Mijn huid is gevoed en minder droog. Bedankt Eucerin, voor het meedenken over een maatwerk aanpak voor mijn huid!

Ik ben steeds meer onder de indruk van Eucerin. Het merk biedt voor elke huid wat moois en zeker als je durft te combineren met producten uit de verschillende ranges.

Ga dus ook zeker eens neuzen bij de apotheker en laat je adviseren over de producten die jouw huid nodig heeft. Het is echt de moeite waard.

Shop Eucerin bij Apotheek&Huid

 

Pluspunten Minpunten
  • Reinigingslotion verwijdert effectief make-up en geeft een verzorgd huidgevoel
  • Zeer voedende en effectieve crèmes, ik heb geen serum meer nodig
  • Oogcrème is een uitstekende basis voor make-up
  • Corrigerende crème geeft een prachtig gecamoufleerd effect voor de rode huid
  • Ik krijg nog steeds bultjes van hyaluronzuur
  • Sommige producten hebben wat meer tijd nodig om goed in te trekken

Lees ook