Maakt dit product Su's tanden daadwerkelijk witter?

05:19 - 03:11
luistertijd 05:19 - leestijd 03:11

Getest Colgate Max White Tandenborstel & Whitening Pen

Claim:

Say cheese!

Een mooie glimlach… dat wil iedereen. Maar door je dagelijkse consumptie van bijvoorbeeld thee en koffie krijg je aanslag op je tanden. Hierdoor worden je tanden geler en komt het minder fris over. In plaats van nu gelijk een sprint te maken naar je tandarts om je tanden te laten bleken, zijn er voor thuis gelukkig ook verschillende opties.

Voor de BeautyJournaal mocht ik al eens Pearl Drops Pure Bleaching White testen. Je leest mijn review hier. Ditmaal test ik Colgate Max White voor je.

Colgate Max White PenColgate Max White

Colgate is een van de bekendste tandpasta merken in Nederland. Colgate heeft recent een whitening product op de markt gezet, wat toch net even anders is dan andere merken. De Colgate Max White is namelijk een tandenborstel met een whitening pen die een speciale gel bevat. Daar waar andere merken het bij whitening tandpasta houden, komt Colgate dus ook met een soort extra tooltje. Deze pen sluit je aan onder in de tandenborstel.

Let’s go

De Colgate Max White is een heel gemakkelijk 1-2-3 stappenplan:

  1. Je poetst je tanden met de tandenborstel
  2. Je brengt met de pen de whitening gel aan per tand
  3. Je laat de gel op je tanden zitten. Dus niet naspoelen!

Heel simpel en snel, omdat je niet hoeft te wachten totdat de gel is opgedroogd. Na gebruik plaats je de pen terug in de borstel en klaar.

Shop hier online

 

Iets over de ingrediënten…

Tja, dat is lastig, want daar is Colgate niet heel duidelijk over. Op de website van Colgate vind ik wel termen als ‘professionele whitening ingrediënten’ in de tandpaste en een ‘unieke stay-on formule van de gel’, maar hoe dit precies zit en welke ingrediënten hiervoor verantwoordelijk zijn, is niet bepaald transparant. Uiteindelijk vind ik op YouTube een (Engelstalig) filmpje, waarin wordt aangegeven dat peroxide het belangrijke witmakende ingrediënt is. In dit filmpje wordt tevens het gebruik van de borstel en pen uitgelegd:

Eerste indruk en aan de slag

Omdat ik zelf altijd elektrisch poets, is het voor mij even wennen om terug te gaan naar een handtandenborstel. De haren van de tandenborstel voelen niet vervelend aan of heel hard. Mijn tandvlees is vrij gevoelig, maar de Colgate tandenborstel voelt prima aan.

Na het tandenpoetsen breng ik de whitening gel met de pen per tand aan. Door onderaan de pen aan de zilveren draaiknop te draaien, komt er een kleine hoeveelheid van de gel uit de rubberachtige applicator.

Colgate Max White Tandenborstel en Pen

De gel verdeelt zich heel makkelijk per tand. Dit laat je zitten, dus NIET NASPOELEN. De gel heeft geen vervelende (na)smaak en droogt ook vrij snel op. Na gebruik berg ik de pen op in de tandenborstel en ga verder met mijn dagelijkse bezigheden.

Shop de producten hier online

 

Resultaat

Ik heb gelukkig al vrij witte tanden van mezelf, maar door mijn dagelijkse consumptie zag ik dat er een klein beetje aanslag op kwam. Na 3 weken poetsen met Colgate Max White en gebruik van de whitening pen had ik wel de indruk dat mijn tanden iets witter zijn geworden (rechts op de foto hieronder):

Colgate Max White Voor en Na

Overigens is het moeilijk om je tanden daadwerkelijk witter te poetsen. Wat je eigenlijk doet, is ze schoner poetsen, waardoor ze witter lijken. Lees dit onderzoek van de Consumentenbond maar eens.

Extra tips van Su

Om het optimale uit de Colgate Max White te halen, zorgde ik er tijdens de testperiode voor dat na elke poetsbeurt ik een uur niets at of dronk. Zo kon de whitening gel optimaal zijn werk doen.

Shop de producten hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Zeer makkelijk in gebruik
  • Tandenborstel is ook geschikt voor gevoelige tanden of tandvlees
  • Gel uit de whitening pen droogt snel op
  • Gel heeft geen vervelende smaak, ondanks de peroxide
  • Persoonlijk geef ik de voorkeur aan elektrisch poetsen boven een handtandenborstel

Lees ook