Beschadigd of droog haar Fijn haar Haar Krullenbos Stylen

Getest: Salt spray en mousse van Etos en Keune

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Sea Salt producten voor beach-waves en volume

Styling producten die zout bevatten geven je haar een volume boost, zout is hét ingrediënt om het effect van zeewater na te bootsen. Bij korter haar creëer met zoutspray een wilder effect en bij langer haar maak je een beach-wave effect. Er ontstaat een warrige look met een matte finish, alsof je net de zee uit bent gekomen en je natte haar vervolgens laat opdrogen.

Monique testte 2 zouthoudende haarproducten van Etos en Keune, in dit artikel lees je er alles over.

Etos Sea Salt Spray

De Etos Sea Salt Spray claimt je haar extra textuur en body te geven voor een nonchalante beach look met een natuurlijke slag. Je sprayt dit product in droog- of handdoek droog haar van de aanzet tot in de punten. Ga je voor de nonchalante look, kneed dan je haar met je handen. Wil je net wat meer volume? Dan kan je dit product het beste gebruiken in combinatie met een föhn.

De ingrediënten in dit product zoals Aqua, Sodium Chloride (dit is eigenlijk gewoon ‘tafelzout’), Glycerin, Phenoxyethanol zijn niet schadelijk voor je DNA en hebben een lage kans op huidirritatie. Naast deze ingrediënten vind je ook nog Linalool (ruikt naar lavendel) en Hexyl Cinnamal (ruikt naar jasmijn) terug in de spray. Dit zorgt voor de lekkere geur aan het product.

Het product komt in een hygiënische pompflacon, hiermee kun je het product makkelijk over je haar verdelen. Wanneer je dit product op droog haar sprayt krijg je inderdaad een warrig beach effect, je haar voelt wat stugger aan. Spray je het product over handdoek droog haar dan komt het volume en de natuurlijke slag van je haar mooi uit.

De Etos Sea Salt Spray is absoluut een aanrader! Naast de voordelige prijs doet hij ook nog eens heel goed zijn werk. Ik ben er wel zuinig mee in mijn fijne haar, maar het helpt om vooral bovenop wat meer volume te krijgen zonder dat ik langdurig moet fõhnen. Bovendien wordt het vettig worden van mijn haar net iets langer uitgesteld. Je kunt het ook prima op droog haar aanbrengen om je look tussendoor weer wat volume te geven, eigenlijk hetzelfde effect als met een droogshampoo.

  • Je shopt de Etos Sea Salt Spray bij alle Etos filialen. Zoek in de storelocator de dichtstbijzijnde Etos winkel.

Keune Blend Salt Mousse

Met de Keune Blend Salt Mousse creëer je warrig en golvend haar vol met textuur. Deze mousse geeft het haar naast volume en textuur ook nog eens een liftend effect. Heel geschikt dus voor mensen met fijn en dun haar die het liefst wat meer volume in hun haar willen. Maar ook voor mensen met golvend/krullend haar is deze mousse perfect, bij dit soort haar types creëer je met het product de ‘I woke up like this’ look’.

Aan de Blend Salt Mousse is ook zout toegevoegd, wat zorgt voor volume, een beachy finish en dat allemaal zonder dat je haar uitdroogt. Daarnaast zijn er nog de nodige vitaminen toegevoegd, maar daar doe ik het niet voor. Het verschil met een sea salt spray is dat een spray je haar toch iets stugger maakt dan deze mousse. Hij geeft grip maar houd je haar toch zachter en handelbaarder dan een spray. Ik vind dit meer geschikt als stylingproduct in plaats van een volume mousse bijvoorbeeld. Houd er wel rekening mee dat deze mousse je haar minder glans geeft dan een gangbare volume mousse.

Het aanbrengen van dit product gaat erg makkelijk. Je brengt een bolletje mousse aan op het haar en verdeelt dit van de aanzet tot in de punten. De mousse is heerlijk zacht en romig en laat geen natte sporen achter wanneer je deze op het haar aanbrengt. Ook heb je niet veel product nodig, een klein toefje is eigenlijk al genoeg. Voor nog extra volume en textuur föhn je net als bij het Etos product je haar droog. Let op: gebruik niet teveel! Om te voorkomen dat je haar toch stug wordt.

Ook dit is weer een heel fijn product. Het is een keer iets anders dan een spray en ook de romige textuur van dit product is heerlijk om mee te werken.

  • De Keune Blend mousse shop je in de professionele salons of hier online

Zowel de Etos Sea Salt Spray als de Keune Blend Mousse hebben allebei geen minpunten wat mij betreft. Ze doen precies wat ze claimen te doen en beide producten zijn heel fijn en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de prijzen ook nog eens erg aantrekkelijk.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • Sea salt spray van Keune is wel 3 keer zo duur, dus ik vind dat u niet kunt stellen dat het een aantrekkelijke prijs heeft.
    Op zich voldoen ze beiden aan de verwachting.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.