Pure eenvoud en multifunctioneel. THIS IS IT!

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

Olie is al geruime tijd weer een hit als gezichtsverzorging. Dit hebben we te danken aan het feit dat er nu zg. droge olie gemaakt kan worden. Niet te vettig, mooi in de huid trekkend en lekker voedend. Sommige vrouwen zweren erbij als nachtverzorging, anderen voor dag – en nacht, of als een extra buffer wanneer er stevige peelings zijn geweest en de huid droger is.

Hydrofiel en multifunctioneel

Ik vind niet alle olie even lekker, maar die van Squalan wel. Meerdere redenen liggen hieraan ten grondslag. Het is een heel hydrofiele olie maar toch met voldoende vette bestanddelen. Het is een olie die werkelijk uit maar 1 stof bestaat, en ook nog eens een heel mooie stof die ook door gevoelige huiden goed verdragen wordt. Ik heb kunnen ervaren dat deze olie ook een uitstekende buffer is als je met wat krachtiger stoffen bezig bent zoals retinol. Je kunt dan eerst een dun laagje met Squalan aanbrengen en daar overheen de retinol. De bijwerkingen van de retinol worden dan afgezwakt.

Shop hier online

 

Lekker in je layeringsritueel

Dit maakt de olie ook zo heerlijk als je een droge huid hebt, ook voor je lichaam. Gebruik het als een layer, en breng daar weer een creme of bodylotion overheen aan. Het kan zelfs lekker zijn om een heel klein beetje olie te mengen met je foundation voor een fijn huidgevoel, en dat poeder je dan eventueel wat bij om glans te voorkomen. Maar als je huid droog is, kan zo’n glansje zelfs mooi zijn. Squalan is ook erg fijn na een dag buiten in de zon.

Altijd in de handtas

Neem altijd een miniatuur (die verkopen ze ook in de webshop) mee in je handtas. Om je handen even in te vetten, droge haarpuntjes aan te pakken, een schrale huid onder je ogen wat aan te tippen (zijn ook de fijne lijntjes minder zichtbaar), je lippen wat voeding te geven….you name it. Squalan is multifunctioneel en zo huid-verdraagzaam.

Shop hier online

 

Lees ook wat mijn team over de Squalan producten vertelt, die getest zijn:

Simone ‘Het liefst zou ik een bad willen nemen in deze olie, zo heerlijk vind ik hem…’ (lees haar review)

Els ‘Het is zuinig in gebruik, goed opneembaar door de huid, een fijne make-upbasis, je hebt geen creme meer nodig’ (lees haar review)

Su ‘De claims worden waargemaakt, mijn rosacea huid verdroeg het zeer goed en het is een mooie huidbarriere hersteller’ (lees haar review)

Corine ‘Masseer de producten goed in, dan heb je een weldadig momentje ‘me-time” (lees haar review)

Squalan is bedacht en in de markt gezet door vriendinnen Leslie van der Meijden en Monique Hugen. Squalan is gebaseerd op 1 plantaardige stof: squalaan. Ze hebben het product aan hun eigen zoektocht naar verzorging voor hun eigen gevoelige huid te danken.

Zoals ze zelf al eerder vertelden in een interview op BeautyJournaal: ‘Nooit meer paniek wanneer de huid gaat branden, nooit meer onzeker over het wel of niet durven kopen van een skincare product.’ Monique had zware eczeemklachten en Leslie kwam maar niet van haar rosacea af. Zij vonden hun holy grail, en afgaand op de gebruikersverhalen zijn er al heel wat mensen met hen, gelukkig gemaakt.

Huideigen vetstof

Squalan is een huideigen vetstof, die onderdeel uitmaakt van de Natural Moisturizing Factor, onderdeel van de huidbarrière. Nu is squaleen heel gevoelig voor oxidatie en daarom niet bruikbaar in skincare, maar een afgeleide, bewerkte vorm daarvan wel: squalaan.

Squalan wordt gewonnen uit rietsuiker, voor deze productlijn. In het productieproces wordt siroop uit het suikerriet geperst. De siroop wordt dan vergist (gefermenteerd) tot een intermediair dat vervolgens wordt gezuiverd en verwerkt tot squaleen en dan tot squalaan. 

Shop hier online

 

De natuurlijke balans wordt hersteld

Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling. ‘Squalaan hydrateert de huid,’ vertelt Monique. ‘Het verbetert het zelfherstellende vermogen van de huid. Ook de elasticiteit van de huid verbetert.’

We fully agree!

 

Lees ook