Dat een olie dit allemaal kan doen……!

03:53 - 02:19
luistertijd 03:53 - leestijd 02:19

(3) Els van MeenenIk was al een tijdje nieuwsgierig naar dit 100% natuurlijke merk wat helemaal op basis van oliën is, met als hoofdbestanddeel squalaan. Ik ben een echte creme-vrouw, hoe zou een olie bevallen? Ik testte van Squalan de Moisturizer Facial Oil en het Eye Serum.

Beide producten zitten in een glazen verpakking, voorzichtigheid dus geboden in de badkamer. De Facial Oil zit in een pompje, het Eye Serum is met een pipet uitgevoerd. Van beide producten heb je maar 1 – 2 pompjes/druppels nodig. Hierdoor is het zuinig in gebruik.

Shop hier online

 

Alleen maar natuurlijke ingrediënten

squalan moisturizerIn beide producten is het hoofdbestandeel squalaan. Squalaan is een olie die identiek is aan een vet die van nature in onze huid voorkomt en waarvan we steeds minder hebben naarmate we ouder worden. De squalaan die door Squalan gebruikt wordt is voor 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet.

De Moisturizer heeft maar 2 ingrediënten. Naast squaleen is er isostearyl isostearate aan toe gevoegd. Deze olie uit koolzaad heeft een hydratatiekracht die 24 uur kan aanhouden. Het vochtvasthoudend vermogen van de huid wordt geoptimaliseerd en op deze wijze draagt het bij als anti-aging werkzame stof.

Het Eye Serum heeft wat meer ingrediënten. Squalaan staat ook hier weer als eerste op de inci lijst. Verder bevat dit serum avena sativa kernel extract (extract uit hele haverkorrels), moringa oleiverazaadolie (gewonnen uit de zaden van de moringa boom) en rosa-rubiginosazaadolie (afkomstig uit het zaad van rozenbottels).  Deze combinatie heeft een verstevigend effect op de huid en kan fijne lijntjes minder zichtbaar maken.

Mijn ervaring:

In het begin moest ik heel erg wennen dat ik geen crème smeerde, maar een olie op deed. Ik squalan eye serumheb wel eens een olie-serum voor mijn gezicht gebruikt, maar dan ging er toch nog een crème overheen. Squalan was een geheel nieuwe ervaring. In het begin had ik dan ook zeker het gevoel dat ik wat vergeten was. En dat is puur psychologisch hoor, want feitelijk ontbrak het mijn huid aan helemaal niets na het opbrengen van de Squalan producten! Maar je denkt: hoe kan een product met maar twee werkzame stoffen nou werken? Maar we vergeten vaak dat hydratatie een van de belangrijkste anti-agers is (naast een zonnefilter).

Shop hier online

 

Doordat je maar 1 – 2 pompjes/druppels gebruikt hoef je niet bang te zijn dat je gezicht heel erg gaat glimmen. Ook make-up kan er snel overheen aangebracht worden. Ook met de wat hogere temperaturen die we deze zomer af en toe gehad hebben, werden de producten goed door de huid opgenomen en gingen de oliebestanddelen niet op mijn huid drijven.

Mijn huid voelde gedurende de testperiode goed en zacht aan en zag er fris uit. Qua lijntjes en stevigheid kan ik geen oordeel geven. Daarin zag ik geen verschil, maar nu heb ik ook nauwelijks lijntjes en last van huidverslapping.

Shop hier online

 

Lees ook