Simone onderzoekt of puur natuur ook effectief is

07:54 - 04:44
luistertijd 07:54 - leestijd 04:44

Getest Squalan Cleansing Gel en Facial Oil

Schoonheidsspecialiste Simone test twee producten van Squalan: de Squalan Cleansing Gel en Facial Oil. Is ze enthousiast?

Profielfoto SimoneEerste indruk

Wat een aangename verrassing toen ik de producten uit de doos haalde! Daar waar het merk Squalan voor staat, dat straalt het ook direct uit: Puur Natuur. De producten zitten verpakt in een mooi vormgegeven hard kartonnen koker. De Facial Oil zit in een glazen flesje van 50 ml. De Cleansing Gel bevat 100 ml en zit in een plastic pompflacon (dat is dan wel weer jammer, zeker als je eenmaal het mooie glazen flesje in handen hebt gehad…). De producten nodigen echt uit om ze meteen te gaan gebruiken.

Olie als skincare steeds populairder

Olie als skincare is heel populair aan het worden. Je ziet steeds meer merken die een product op oliebasis op de markt brengen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Het past bij de tijdgeest. Mensen worden steeds kritischer op hun voedsel en dat bewustzijn slaat ook ook over naar cosmetica: wat smeer ik eigenlijk op mijn huid? Het moet zo puur mogelijk zijn. Er is behoefte aan simpele en duurzame producten.

Shop hier online

 

Een veel gehoorde opmerking: “Van een olie slibt mijn huid dicht!”

Het idee om een olie op je huid te gebruiken kan – wanneer je bijvoorbeeld een vette huid hebt – velen al de kriebels bezorgen. Maar dat is nergens voor nodig. Sterker nog bij een vette huid kan een olie er juist voor zorgen dat deze meer in balans komt. Ik adviseer in mijn salon al mijn acne klanten al jaren een olie voor het gezicht. Bijkomend voordeel is ook dat een olie heel zuinig in gebruik is. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig. Je kunt het alleen gebruiken, in combinatie met je gezichtscreme of mengen met je foundation.

Squalan SuikerrietKey-ingredient: Squalaan

Alle vier de producten uit de verzorgingsrange van Squalan bevatten: Squalaan. De Pure Oil bevat zelfs 100% Squalaan. We worden geboren met een hoog percentage squalaan in onze huid, maar dit neemt af wanneer we ouder worden. De meeste squalaan die in cosmetica gebruikt wordt, is afkomstig uit haaien en olijven. De squalaan in de producten die ik nu test, is 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet.

Shop hier online

 

Aan de slag met de Squalan Cleansing Gel

Ik begin met de Cleansing Gel. Het staat beschreven als een oil-to-milk reinigingsgel. De gel zit in een handzame slanke pompflacon. De substantie doet mij meer aan een pasta denken dan aan een olie. Ik verdeel hem op mijn vingertoppen. Met licht masserende bewegingen verdeel ik de pasta over mijn gezicht; dit gaat nog behoorlijk stug. Ik probeer wel alle plekjes op mijn gezicht mee te nemen. Je moet wel even opletten, want ik kan mij voorstellen dat je snel door de stugge pasta wat over slaat.

Shop hier online

 

Squalan Cleansing Gel Textuur

De Cleansing Gel vóór het toevoegen van water: een vrij stugge emulsie.

Oil-to-Milk

Ik maak vervolgens mijn vingertoppen nat met lauwwarm water. Direct als het water in aanraking komt met de Cleansing Gel verandert de stugge pasta in een super vloeibare melkachtig water, de ‘oil-to-milk.’ Het voelt heerlijk zacht, wanneer je opnieuw je gezicht zachtjes masseert. Ik spoel na met lekker veel water en dep mijn gezicht droog. Alhoewel mijn huid heerlijk zacht en niet droog aanvoelt, heb ik niet het idee net een super reinigende reiniger gebruikt te hebben.

Ik adviseer dan ook wanneer je een gecombineerde tot vette huid hebt voor de Cleansing Gel een PreCleanser te gebruiken. Zelf gebruik ik de Cleansing Gel iedere ochtend en iedere avond.

Shop hier online

 

Aan de slag met de Squalan Facial Oil

De eerste keer dat ik de Facial Oil gebruik, valt mij op dat je zo ontzettend weinig nodig hebt. Een pompje is echt ruim voldoende om het gezicht, hals en decolleté te voorzien van olie. De olie trekt ontzettend snel in en is daarmee lekker zuinig in het gebruik. Normaal gesproken dan, want ik heb de olie echt maximaal geconsumeerd. Mijn onderbenen, hielen, nagelriemen van de voeten en handen zijn regelmatig voorzien van een heerlijk laagje olie.

Squalan Facial Oil TextuurHet liefst zou ik een bad willen nemen in deze olie, zo heerlijk vind ik hem…

Belangrijk is wel dat je niet teveel olie tegelijk gebruikt. Wanneer ik de olie overmatig gebruik, ervaar ik wat pukkeltjes op mijn kaaklijn en decolleté. Weliswaar van voorbijgaande aard, maar natuurlijk niet de bedoeling van zo’n heerlijk product.

Als je de olie los wilt gebruiken, zonder daarna een dag- of nachtcreme, kun je naar behoefte wat meer gebruiken. Maar let op: zoals gezegd, heb je al snel teveel. Wees dus zuinig met doseren, je kunt altijd bijpakken. Zelf gebruik ik de Facial Oil alleen in de avond. Soms alleen en soms in combinatie met een serum en een crème

Shop hier online

 

Maken de producten de claims waar?

Al na de eerste ochtend na het gebruik van de Cleansing Gel en Facial Oil ervaar ik dat mijn huid zachter aanvoelt. Na een paar dagen zie ik zeker ook dat de lijntjes op mijn decollete minder scherp lijken. Ik ben inmiddels 44 en merk de laatste jaren dat vochttekort een van de grootste gevaren is voor mijn huid. Met deze Facial Oil merk ik dat mijn huid in het gezicht, maar zeker ook op het decolleté mooier oogt.

Wel ervaar ik her en der af en toe wat rode bultjes en pukkeltjes, met name op decollete en rond de kaaklijn. Ik begrijp inmiddels van Squalan dat het kan komen door wat overdreven veel gebruik van de olie (…ja, ik ben er dol op!). Ik ben heel erg tevreden met de resultaten en de olie blijf ik zeker gebruiken ter ondersteuning van mijn andere producten.

Shop hier online

 

Lees ook