Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Natuurlijk 100% Oogverzorging Rimpels en slapte Schone huid

Getest Squalan Cleansing Gel en Eye Serum

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Twee producten met een héle korte INCI…

Je hebt het merk Squalan hoogstwaarschijnlijk nu al een paar keer voorbij zien komen op BeautyJournaal. Dat kan ook niet anders, want de producten van dit natuurlijke skincare merk van Nederlandse bodem zijn inmiddels uitgebreid getest door ons professionele testteam. Simone testte de Cleansing Gel en Facial Oil, Els de Facial Oil en het Eye Serum en Su Chen de Cleansing Gel, Facial Oil en het Eye Serum. Ik ben ditmaal de hekkensluiter met een review over de Cleansing Gel en het Eye Serum.

Natuurlijk minimalisme in optima forma

De producten van Squalan kenmerken zich door de pure ingrediënten en de uitermate korte INCI-lijstjes. Het is minimalisme in optima forma:

Cleansing Gel: squalaan, glycerine, water, sucrose stearaat en moringa oleiferazaadolie. Slechts 5 ingrediënten…

Eye Serum: squalaan, haverpitextract, moringa oleiferazaadolie en rosa rubiginosazaadolie. Da’s slechts 4 ingrediënten!

De website van Squalan bevat een uitermate handig overzicht van de door Squalan gebruikte ingrediënten en het effect daarvan op de huid. Het is zeker de moeite waard om deze pagina eens op je gemak door te lezen. Het heeft me geleerd hoeveel krachtige werkzame stoffen we gewoon uit de natuur kunnen halen. Dat is een visie die me wel aanspreekt… terug naar de oorsprong, naar het natuurlijke. Zo is het hoofdingrediënt squalaan van nature al in de huid aanwezig; je huid herkent het dus als een lichaamseigen stof. Monique Hugen, oprichter van Squalan, licht dit in het volgende televisie interview toe:

Maar de hamvraag is dan toch… wat vindt mijn huid daarvan? Nieuwsgierig ga ik dan ook aan de slag met de producten.

Cleansing Gel: hoe te gebruiken

Deze ‘oil to milk’-reinigingsgel is diepreinigend en tegelijkertijd verzorgend, aldus de claims. Squalaan verzacht en voedt de huid en moringa staat bekend om zijn natuurlijke zuiverende werking. In het volgende filmpje zie je hoe je de Cleanser gebruikt:

Cleansing Gel: mijn ervaring

Het gebruik van de Cleansing Gel is eventjes wennen. Doordat het product vrij stug is, heb ik moeite om het over mijn huid te verdelen. Als een pasta die je eerst goed moet uitsmeren alvorens hij zijn werk kan doen. Door de Cleansing Gel eerst in mijn handpalm te verdunnen met wat water (de doorzichtige en gelachtige emulsie wordt dan wit en fluweelzacht) gaat het makkelijker.

Squalan Cleanser

De Cleansing Gel onverdund.

Squalan Cleanser met Water

De Cleansing Gel na verdunnen met een klein beetje water. De stugge pasta verandert dan in een fluweelzachte emulsie.

De Cleansing Gel voelt heerlijk aan op mijn huid. Hoewel het product volkomen geurloos is, geeft vooral de romige textuur een gevoel van luxe. En doordat Squalan geen agressieve ingrediënten bevat, is het ook heel geschikt om oogmake-up mee te verwijderen. Mascara en oogschaduw verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Toch mis ik na het afspoelen van de Cleansing Gel het écht diepgereinigde gevoel. Tester Su lost dit op door het reinigingsritueel met de Cleansing Gel te herhalen, zelf pak ik mijn eigen gezichtsreiniger er bij voor een tweede ronde.

Een kleine kanttekening is op zijn plaats… Door de cleanser te verdunnen met water, lever je iets in op de reinigingskracht ervan. Wil je dus een grondige reiniging, probeer dan de cleanser onverdund aan te brengen.

Eye Serum: hoe te gebruiken

Dit oogserum verstevigt de huid rondom de ogen en vermindert fijne lijntjes en wallen. In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe je het serum gebruikt:

 

Eye Serum: mijn ervaring

Zoals je in het filmpje kunt zien, is het serum erg zuinig in gebruik. Slechts één druppeltje van het pipetje is voldoende voor beide ogen. Het serum voelt heerlijk zacht aan en irriteert mijn ogen niet.

Squalan Eye SerumEn ook in het gebruik van het oogserum moet ik even mijn weg vinden… Het serum trekt niet heel snel in en blijft vrij lang nog op de huid liggen. Wanneer je ’s ochtends vroeg haast hebt, is dat niet handig. Ik gebruik het serum dan ook vooral op de momenten van ‘me-time’, waarop ik uitgebreid de tijd neem om het in te masseren, soms zelfs in combinatie met de VisoRelax tool voor mijn ogen. Door de olietextuur van het serum, glijdt deze beautytool mooi over mijn huid.

Een ander handigheidje dat ik heb ontdekt, is het mengen van een druppeltje Eye Serum met mijn concealer. Dit maakt de concealer wat voedender en zorgt er tevens voor dat deze in de loop van de dag minder in de fijne lijntjes kruipt, simpelweg doordat het Eye Serum ervoor zorgt dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Want die claim maakt het oogserum zeker waar!

En tot slot een lekkere royale laag aanbrengen voor het slapen gaan is een heerlijkheid op zich. Het product heeft dan de hele nacht de tijd om in te trekken. Bij het ontwaken voelt de huid rondom mijn ogen zacht aan, minder kreukelig.

Enthousiast over Squalan?

Jazeker! Na wat ‘opstartproblemen’ om uit te vogelen hoe de producten mij het beste bevallen en op welke manier ik ze kan gebruiken, ben ik erg enthousiast. Zowel de Cleansing Gel als het Eye Serum maken inmiddels onderdeel uit van mijn vaste beautyroutine. Je zou kunnen zeggen dat ik de minpunten heb omgebogen tot pluspunten. De Cleansing Gel is voor mij een heerlijke make-up reiniger geworden en het Eye Serum – juist doordat het niet razendsnel intrekt – een moment van rust. Ook dat is terug naar de oorsprong.

Meer weten over Droge huid?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Cleansing Gel en Eye Serum: zeer geschikt voor de gevoelige huid
  • Cleansing Gel en Eye Serum: bevat uitsluitend natuurlijke en niet-irriterende ingrediënten
  • Cleansing Gel en Eye Serum: geven beide een heerlijk huidgevoel, voor een momentje van 'me-time'
  • Cleansing Gel: verwijdert moeiteloos (watervaste) make-up
  • Eye Serum: veelzijdig product, kan op meerdere manieren worden gebruikt
  • Minpunten
  • Cleansing Gel: is onverdund vrij stug
  • Eye Serum: trekt langzaam in

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.