Twee producten met een héle korte INCI…

07:16 - 04:22
luistertijd 07:16 - leestijd 04:22

Getest Squalan Cleansing Gel en Eye Serum

Je hebt het merk Squalan hoogstwaarschijnlijk nu al een paar keer voorbij zien komen op BeautyJournaal. Dat kan ook niet anders, want de producten van dit natuurlijke skincare merk van Nederlandse bodem zijn inmiddels uitgebreid getest door ons professionele testteam. Simone testte de Cleansing Gel en Facial Oil, Els de Facial Oil en het Eye Serum en Su Chen de Cleansing Gel, Facial Oil en het Eye Serum. Ik ben ditmaal de hekkensluiter met een review over de Cleansing Gel en het Eye Serum.

Natuurlijk minimalisme in optima forma

De producten van Squalan kenmerken zich door de pure ingrediënten en de uitermate korte INCI-lijstjes. Het is minimalisme in optima forma:

Cleansing Gel: squalaan, glycerine, water, sucrose stearaat en moringa oleiferazaadolie. Slechts 5 ingrediënten…

Eye Serum: squalaan, haverpitextract, moringa oleiferazaadolie en rosa rubiginosazaadolie. Da’s slechts 4 ingrediënten!

De website van Squalan bevat een uitermate handig overzicht van de door Squalan gebruikte ingrediënten en het effect daarvan op de huid. Het is zeker de moeite waard om deze pagina eens op je gemak door te lezen. Het heeft me geleerd hoeveel krachtige werkzame stoffen we gewoon uit de natuur kunnen halen. Dat is een visie die me wel aanspreekt… terug naar de oorsprong, naar het natuurlijke. Zo is het hoofdingrediënt squalaan van nature al in de huid aanwezig; je huid herkent het dus als een lichaamseigen stof. Monique Hugen, oprichter van Squalan, licht dit in het volgende televisie interview toe:

https://www.youtube.com/watch?v=by9chSu54t8

Maar de hamvraag is dan toch… wat vindt mijn huid daarvan? Nieuwsgierig ga ik dan ook aan de slag met de producten.

Shop hier online

 

Cleansing Gel: hoe te gebruiken

Deze ‘oil to milk’-reinigingsgel is diepreinigend en tegelijkertijd verzorgend, aldus de claims. Squalaan verzacht en voedt de huid en moringa staat bekend om zijn natuurlijke zuiverende werking. In het volgende filmpje zie je hoe je de Cleanser gebruikt:

https://www.youtube.com/watch?v=Igp7nrYh5yE

Cleansing Gel: mijn ervaring

Het gebruik van de Cleansing Gel is eventjes wennen. Doordat het product vrij stug is, heb ik moeite om het over mijn huid te verdelen. Als een pasta die je eerst goed moet uitsmeren alvorens hij zijn werk kan doen. Door de Cleansing Gel eerst in mijn handpalm te verdunnen met wat water (de doorzichtige en gelachtige emulsie wordt dan wit en fluweelzacht) gaat het makkelijker.

Squalan Cleanser

De Cleansing Gel onverdund.

Squalan Cleanser met Water

De Cleansing Gel na verdunnen met een klein beetje water. De stugge pasta verandert dan in een fluweelzachte emulsie.

De Cleansing Gel voelt heerlijk aan op mijn huid. Hoewel het product volkomen geurloos is, geeft vooral de romige textuur een gevoel van luxe. En doordat Squalan geen agressieve ingrediënten bevat, is het ook heel geschikt om oogmake-up mee te verwijderen. Mascara en oogschaduw verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Shop hier online

 

Toch mis ik na het afspoelen van de Cleansing Gel het écht diepgereinigde gevoel. Tester Su lost dit op door het reinigingsritueel met de Cleansing Gel te herhalen, zelf pak ik mijn eigen gezichtsreiniger er bij voor een tweede ronde.

Een kleine kanttekening is op zijn plaats… Door de cleanser te verdunnen met water, lever je iets in op de reinigingskracht ervan. Wil je dus een grondige reiniging, probeer dan de cleanser onverdund aan te brengen.

Eye Serum: hoe te gebruiken

Dit oogserum verstevigt de huid rondom de ogen en vermindert fijne lijntjes en wallen. In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe je het serum gebruikt:

https://www.youtube.com/watch?v=p21nembpJwo

 

Eye Serum: mijn ervaring

Zoals je in het filmpje kunt zien, is het serum erg zuinig in gebruik. Slechts één druppeltje van het pipetje is voldoende voor beide ogen. Het serum voelt heerlijk zacht aan en irriteert mijn ogen niet.

Squalan Eye SerumEn ook in het gebruik van het oogserum moet ik even mijn weg vinden… Het serum trekt niet heel snel in en blijft vrij lang nog op de huid liggen. Wanneer je ’s ochtends vroeg haast hebt, is dat niet handig. Ik gebruik het serum dan ook vooral op de momenten van ‘me-time’, waarop ik uitgebreid de tijd neem om het in te masseren, soms zelfs in combinatie met de VisoRelax tool voor mijn ogen. Door de olietextuur van het serum, glijdt deze beautytool mooi over mijn huid.

Een ander handigheidje dat ik heb ontdekt, is het mengen van een druppeltje Eye Serum met mijn concealer. Dit maakt de concealer wat voedender en zorgt er tevens voor dat deze in de loop van de dag minder in de fijne lijntjes kruipt, simpelweg doordat het Eye Serum ervoor zorgt dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Want die claim maakt het oogserum zeker waar!

En tot slot een lekkere royale laag aanbrengen voor het slapen gaan is een heerlijkheid op zich. Het product heeft dan de hele nacht de tijd om in te trekken. Bij het ontwaken voelt de huid rondom mijn ogen zacht aan, minder kreukelig.

Shop hier online

 

Enthousiast over Squalan?

Jazeker! Na wat ‘opstartproblemen’ om uit te vogelen hoe de producten mij het beste bevallen en op welke manier ik ze kan gebruiken, ben ik erg enthousiast. Zowel de Cleansing Gel als het Eye Serum maken inmiddels onderdeel uit van mijn vaste beautyroutine. Je zou kunnen zeggen dat ik de minpunten heb omgebogen tot pluspunten. De Cleansing Gel is voor mij een heerlijke make-up reiniger geworden en het Eye Serum – juist doordat het niet razendsnel intrekt – een moment van rust. Ook dat is terug naar de oorsprong.

Shop hier online

 

Lees ook