BABOR Brands we love Gezicht

Monique’s favoriete huid olie

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Heerlijke hydrofiele olie van Babor, Melvita en Squalan

Hmmm er komen momenteel zoveel heerlijke oliën uit. Sommigen zijn gloednieuw, anderen zijn herintroducties van kanjers die ooit geïntroduceerd werden en in het kader van een revival of the brand weer het daglicht zien. Dit zijn de producten die ik momenteel gebruik, en ik deel ze graag met je.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 09.54.24

Babor Hy Ol twee fasen reiniging

Een olie reiniging in twee fasen. Wat een goddelijkheid voor je huid, en brandschoon erna zonder trekkerigheid. Het leuke is dat deze reiniging door dr Michel Babor al in de jaren 50 werd geïntroduceerd, het waren zijn eerste producten. En nu Babor 60 jaar bestaat zijn ze opnieuw uitgebracht. Ik ben er blij mee, zulke mooie producten verdienen ook nu weer een plek op jouw badkamerschapje.

Oliereiniging voelt heerlijk aan op de huid, en is geschikt voor alle huidtypen. Het mooie bij deze twee fasen reiniging is dat er na het aanbrengen van de olie nog een activator over heen gaat: de Phytoactif Base. Deze base is afgestemd op jouw huidconditie, er zijn dus meerdere varianten verkrijgbaar. De basisolie is hydrofiel en bestaat uit olie van soja, sesam, aardnoot en quillaja. De activator die ik gebruik is de Base en heeft diepreinigende eigenschappen, met extracten van munt, berk en rozemarijn en agrimonie voor extra astringerende eigenschappen. Deze base is geschikt voor de droge huid. Zoals ik al zei, mijn huid is echt goed schoon en totaal niet trekkerig na afloop. Heerlijk voor mijn gevoelige wangen en gecombineerde middendeel van het gezicht. Verslavend goed!

Te koop via deze website.

Squalan Pure Facial Oil

Squalan, is een nieuw merk, en ook van Nederlandse bodem. Zuiverder dan dit kun je het niet krijgen: in de huidolie zit niets anders dan alleen maar squalaan olie. Deze squalaan olie wordt gewonnen uit suikerriet. Deze oliesoort kan ook uit olijven gewonnen worden, en dat doet de industrie meestal: het is wat goedkoper. Squalaan is zeer huidverzachtend, zeer verdraagzaam, zelfs voor de meest gevoelige rosacea huid, maar ook voor vette huiden, en het is licht vochtbindend.

De Squalan Pure Facial Oil is een heerlijk serum voor onder je verzorging, of als basis onder je zonverzorging. Het is een hydrofiele olie. Zelfs de babyhuid kun je ermee verwennen. Een must have! Lees hier ook meer in ons cosmeticawoorden boek over de stof.

Shop de heerlijke producten hier online.

Melvita L’ Or Bio

Een hele mooie fles, hoewel ik hem liever niet in glas had gezien, want zwaar en gevaarlijk, mocht hij vallen, dit is een heerlijke hydrofiele lichaamsolie, die strak over de huid sprayt en fijn uitmasseert. Je huid voelt de hele dag soepel aan, ruikt super subtiel, en je kunt je na het insmeren bijna direct aankleden. Geen spoortjes van vettigheid. Er zitten vijf oliën in: argon, kendi, buriti, inca inch en pracaxi olie. Een royale fles van 100 ml kost nog geen 30 euro. Mooi geprijsd voor een luxe gevoel.

Melvita ken ik als haarverzorgingsmerk, ook daarin maakt het zeer goede producten.

Bezoek de leuke website en smul van alles wat ze maken. Heerlijk.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

4 reacties

  • Ha. leuk een artikel over oliën ! Ik gebruik al een tijdje gewoon argan olie of rozenbottelolie. En het is ook zo leuk om echt te voelen dat de oliën anders inwerken op je huid. Ik vraag me alleen af hoe hydraterend oliën kunnen zijn. Of werken ze meer hydraterend door de huid wat af te sluiten waardoor het vocht in de huid blijft ?
    Ik ga in ieder geval eens meer lezen over deze merken !

  • Gaaf Noortje, ik ben blasted over deze cleansing, en dan te bedenken dat hij in de jaren’50 al ontwikkeld is!! Zo zie je maar, wat goed is, blijft goed, en verdient hernieuwde aandacht.

  • Mijn cleanser van Paula is bijna op. Ik maak een uitstapje naar de Babor. Ik las op de site goede recensies. De olie is voor iedereen gelijk zag ik maar de activator is zoals Monique ook al aangeeft voor verschillende huiden. Ik ga dan voor reactivating. Ben zeer benieuwd.

  • De Melvita heb ik ook net opgemaakt. Die was heerlijk inderdaad. Ik was ook redelijk nerveus van die glazen fles in badkamer 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.