Nooit meer een branderige huid, nooit meer onzeker over je skincare

09:58 - 05:59
luistertijd 09:58 - leestijd 05:59

Squalan: En dan vind je de holy grail

De mooiste merken worden momenteel in de markt gezet vanuit het hart, en niet vanuit een technocratische marketinggedachte. Door mensen die een serieus probleem hebben en op zoek gaan naar een oplossing. En als ze hem vinden is het geluk zo groot, dat hen niets anders rest het te delen met de wereld.

Links: Leslie van der Meijden en rechts Monique Hugen

Gebaseerd op 1 plantaardige stof

Dat overkwam ook de Nederlandse vriendinnen Leslie van der Meijden en Monique Hugen. Ze creëerden Squalan. Eigenlijk maar gebaseerd op 1 plantaardige stof: squalaan. Nooit meer paniek wanneer de huid gaat branden, nooit meer onzeker over het wel of niet durven kopen van een skincare product. Zij vonden hun holy grail, en afgaand op de gebruikersverhalen zijn er al heel wat mensen met hen, gelukkig gemaakt.

Shop hier online

 

Vriendinnen met een probleem, maar ook een passie

Ze vonden elkaar in de makelaardij, maar daar gingen wel totaal andere carrières aan vooraf. Monique Hugen was politie-agent, standplaats Warmoesstraat Amsterdam, Leslie van der Meijden had een bureau in evenenementenbeveiliging, en allebei besloten ze makelaar te worden. Een prachtig pand in de Amsterdamse hoerenbuurt werd hun eerste gezamenlijke project.

Altijd een pijnlijke huid

Vele avonden overwerken, en tijdens een van die brainflow-avonden raakten ze aan de praat over de ergernissen van hun overgevoelige huid. Monique had zware eczeemklachten en Leslie kwam maar niet van haar rosacea af. Moeten leven met een branderige huid, vurig en rood. Pijnlijk gevoel, eigenlijk altijd.

Nooit iets durven kopen….

Medicinale kuren hielpen, hetzij tijdelijk, skincare counters liepen ze voorbij uit angst dat hun huid in de brand ging staan. Was er dan echt helemaal niets, dat hun huid kon kalmeren, dat niet agressief was, en dat ze langdurig konden blijven gebruiken? Een stof die hen gelukkig zou maken?

Shop hier online

 

Squaleen werd squalaan – uit rietsuiker

Ze begonnen aan een grootschalige Internet-search en stuitten steeds vaker op verhalen over de stof squaleen. Een huideigen vetstof, die onderdeel uitmaakt van de Natural Moisturizing Factor, onderdeel van de huidbarrière. Nu is squaleen heel gevoelig voor oxidatie en daarom niet bruikbaar in skincare, maar een afgeleide, bewerkte vorm daarvan wel: squalaan.

Shop hier online

 

Trend in het Verre Oosten

Hoewel het maar mondjesmaat in het Westen in skincare toegepast wordt, loopt men er in Azië mee weg. Jubelende verhalen van vrouwen erover op het net. Om de huid soepel en zacht te houden, om de huid te kalmeren, om de meest onverdraagzame huid toch een cadeautje te gunnen.

Uit duurzame bron

Maar….daar in Azië wint men het uit haaien. Duh…dat sprak de vrouwen niet aan. En uit olijven, zoals hier in het Westen? ‘Kan….’, zegt Monique, maar wij wilden een bron die duurzaam is, en stabiel. Olijfoogsten zijn nogal wisselend van kwaliteit en daarom is de stof ook maar op kleine schaal te vinden.’

 

‘Wij vonden een bedrijf in Amerika, dat met nieuwe technologie squalaan verwerkt uit rietsuiker,’ vult compagnon Leslie aan. Rietsuiker wordt op grote schaal in Brazilië verbouwd, de kwaliteit is zeer stabiel. Maar wat ons nog veel meer aansprak is dat dit Amerikaanse bedrijf een absolute duurzaamheidstrategie heeft.

Shop hier online

 

Malaria medicijn uit restproduct

De lokale economie wordt met de productie gestimuleerd. Uit restmaterialen wordt electriciteit geproduceerd voor de bevolking, en bemesting voor de suikerriet verbouwing. Het bedrijf heeft ook technologie ontwikkeld voor een Malaria medicijn, dat gratis wordt verstrekt in arme landen (mede dankzij de Bill Gates foundation en afnemers zoals Leslie en Monique, en dus ook jullie, als consument, red.), en water wordt gerecycled. De productie verloopt duurzaam.’

Gefermenteerd squaleen

In het productieproces wordt siroop uit het suikerriet geperst. De siroop wordt dan vergist (gefermenteerd) tot een intermediair dat vervolgens wordt gezuiverd en verwerkt tot squaleen en dan tot squalaan. 

Shop hier online

 

De natuurlijke balans wordt hersteld

Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling. ‘Squalaan hydrateert de huid,’ vertelt Monique. ‘Het verbetert het zelfherstellende vermogen van de huid. Ook de elasticiteit van de huid verbetert.’

Alleen maar enthousiaste reacties

Het Amerikaanse bedrijf stuurde de vrouwen enkele liters squalaan en na twee maanden testen waren ze er wel uit: dit werkt. Niet een beetje, maar ongelofelijk goed. Ook iedereen in hun omgeving raakte enthousiast. Al snel werd een Nederlands bedrijf gevonden om de Pure (100% squalaan olie, te gebruiken als serum of complete verzorging) in prachtige flesjes te gieten, en andere nieuwe formules volgden.

De lijn breidt steeds verder uit…

Inmiddels bestaat de Squalan Natural Skincare lijn uit de Pure, een Cleanser, een Oogserum en een Moisturizer, speciaal voor mensen die nog een iets voller product op de huid wensen.  Waaronder ook Cosmania en Flawser the Embassy in Amsterdam. Victoria Koblenko is groot fan en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Shop hier online

 

De puurste voeding voor je huid

Hoewel de vrouwen echt niets meer anders willen voor hun zeer gevoelige huiden, maken ze voor Squalan niet de claim dat het voor eczematische en rosacea aandoeningen bedoeld is. Leslie: ‘Squalaan olie is zo prachtig huidregenererend voor elke huid, we willen het iedereen laten ervaren en uit de vele reviews die we binnen krijgen en op onze Facebook pagina plaatsen, blijkt wel hoe breed inzetbaar het is. Het is de puurste en beste voeding voor iedereen die gezond wil leven en de huid ook gezond wil houden.​

Verdraagzaam en kalmerend

Monique en Leslie gebruiken het nu twee jaar. Ze hebben steeds minder nodig, vertellen ze. Hun huiden voelen echt goed. Monique: ‘We hebben nu ook veel minder stress van onze huid, omdat we nu een middel hebben waarvan we 100% weten dat onze huid het verdraagt en zelfs kalmeert. Er is niets vervelenders dan geen fijne huidproducten te hebben, en ook niets te durven kopen uit angst voor een uitbraak van irritatie zoals branderigheid, roodheid, zwelling.

Pure serum is favoriet

Het Pure olieserum is veruit favoriet bij de vrouwen. Monique gebruikt ’s avonds de moisturizer en overdag de Pure. Leslie gebruikt de moisturizer een week in de maand, rond haar menstruatie als de hormonen gaan schommelen en verder volstaat voor haar de Pure.

Shop hier online

 

Durven vertrouwen op je huidverzorgingsproduct

‘Vertrouwen in je skincare – er is niets belangrijker,’ beamen Leslie en Monique. ‘En smeren is heerlijk. Als dat niet kon, wordt het zoiets als eten zonder dat je kunt proeven wat je eet; saai.

Nooit de deur uit zonder Squalan

Monique: ‘ Ik ga nooit op reis zonder Squalan, ik rij echt terug als het niet in mijn tas zit. We hebben ook fantastische mini’s die je makkelijk kan meenemen in je tas, in de auto, op de fiets, in het vliegtuig. Deze producten prikken niet. Niet bij het opbrengen, niet na een paar uur. Het is ook heerlijk voor kinderen. En natuurlijk, voor alle huidkleuren.’

 

Shop hier online

 

Lees ook