Gaat Su voortaan voor olie in plaats van crème?

09:20 - 05:36
luistertijd 09:20 - leestijd 05:36

Getest Squalan Cleansing Gel, Facial Oil en Eye Serum

Een beetje met vooroordelen begon ik aan deze test. Ik ben echt een crème gebruikster. Bij het idee om olie te gebruiken in combinatie met mijn rosacea trok ik even mijn wenkbrauwen op. Normaliter krijg ik als reactie rode wangen met kleine ontstekingen bij olie. We gaan het zien.

Wat maakt Squalan nou bijzonder?

Wat mij het eerste opvalt, is dat het merk Squalan een hele korte ingrediëntenlijst heeft. Normaliter zie je er veel meer ingrediënten op staan. Zoals de naam het al aangeeft, is squalaan het hoofdingrediënt. Maar wat doet dat nou voor je huid?

Squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Squalaan wordt gewonnen uit planten en organismen. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien en olijven. De squalaan uit de producten van Squalan is 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet.

Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid door terug te geven wat er van nature in hoort. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling. Klinkt niet verkeerd!

Shop hier online

 

Eerst iets over de ingredienten van de producten…

Squalan Cleanser SuIngrediënten Squalan Cleansing Gel

Zoals de naam het al zegt het is een cleansing gel. Maar niet een traditionele gel. Deze gel schuimt niet en droogt niet uit. Ook als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zitten er niet veel ingrediënten in:

Ingrediënten Squalan Pure Facial Oil

Deze gezichtsolie bestaat uit 100% squalaan en doet zijn naam ‘Pure’ dus zeker eer aan.

Squalan Eye Serum SuSqualan Eye Serum

Dit serum bevat, net als de Cleansing Gel squalaan en moringazaadolie. Daarnaast bevat het:

Avena sativa kernel extract: afkomstig uit door Ecocert goedgekeurde haver. De olie wordt geëxtraheerd uit hele haverkorrels. Het werkt ontstekingsremmend, kalmerend, verzachtend bij huidaandoeningen (eczeem, psoriasis, acne, jeuk), herstelt de natuurlijke vetbalans van de huid , is rijk aan vitamine E, omega 3 en 6 en antioxidanten die tegen schade door milieu en zon beschermen, en tot slot rijk aan fosfolipiden die de hydratatie van de huid verbeteren.

Rosa rubiginosa seed oil: gewonnen uit het zaad van rozenbottels. Het vermindert kraaienpootjes, werkt vochtafdrijvend waardoor wallen verminderen, heeft een anti-agingeffect, helpt de natuurlijke teint herstellen, heeft een helende en verzachtende werking, is rijk aan linolzuur, linoleenzuur, vitamine C en A (retinol).

Shop hier online

 

Aan de slag met de producten: mijn eerste indruk

Wat ik altijd heel leuk vind, is weten waar een merk vandaan komt. Wat was ik dan ook aangenaam verrast dat Squalan afkomstig is van Nederlandse bodem. Twee vriendinnen (Leslie van der Meijden en Monique Hugen) waren op zoek naar de ideale huidverzorging. Hun filosofie is dat squalaan het wonder ingrediënt is dat het meest op huideigen ingrediënten lijkt. Door deze filosofie willen Leslie en Monique de huid terugbrengen naar het originele huidtype. Of met andere woorden: Squalan herstelt de natuurlijke balans van de huid.

De verpakking spreekt mij ook erg aan. De producten zitten verpakt in ronde kokers. Een heel natuurlijke (milieuvriendelijke) look. De cleanser zit in een plastic verpakking met handig pompsysteem, de gezichtsolie en het oogserum in een glazen flesje. De glazen flesjes liggen lekker in de hand.

Wat ook opvallend is, is dat de drie producten compleet geurloos zijn. Geen irritatie door toegevoegde alcohol dus.

Shop hier online

 

Squalan Cleanser Su TextuurHet gebruik van de Cleansing Gel

Omdat ik make-up draag, mist ik wel een reinigingsmouse of milk. Maar goed, dat is natuurlijk mijn traditionele opvatting. Ik benieuwd of de reiniging van Squalan al mijn make-up verwijdert. De Cleansing Gel voelt vrij stug aan. Bij het aanbrengen op mijn gezicht heb ik het eerst verdeeld en nadien met natte vingertoppen ingemasseerd. Door de aanraking met water wordt de gel vloeibaarder en meer een olie, zoals je hiernaast ziet (linksboven is de cleanser zonder water, rechtsonder met). Echt heerlijk. Mijn huid voelt gelijk heerlijk fris aan en niet trekkerig, rood of gevoelig na het verwijderen van het product.

Omdat mijn make-up goed te verwijderen reinig ik twee maal. Om te checken of mijn huid goed gereinigd is, ga ik nog een keer met een watje over mijn gezicht. Het watje blijft zuiver, mijn gezicht is schoon.

Squalan Pure Facial Oil SuFacial Oil

Dit is een olie verzorging, je hoeft daarna geen crème meer aan te brengen. Je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig, zeg een half pompje Door het pompsysteem ben je wel geneigd om meer te gebruiken. Bij het aanbrengen voelt de olie lekker aan op mijn huid. Mijn huid glimt wel een beetje nadien. Maar na 15 minuten is het product al volledig ingetrokken. Het resultaat voelt lekker aan en het combineert makkelijk met mijn dagelijkse SPF en make-up.

Shop hier online

 

Eye Serum

Mijn collega Joyce laat ik het Eye Serum testen. Ook dit is een olie. Door de pipet is het eenvoudig te doseren. Je hebt maar 1 druppel nodig, het verdeelt zich makkelijk over de huid. Doordat het een olie is, trekt het wat moeilijk in Joyce haar huid. Ook in de loop van de dag loopt haar mascara uit. Daarom gebruikt Joyce het Eye Serum alleen in de avond.

We zien in de loop van de weken dat haar (lach)rimpeltjes iets minder worden. Bij de wallen zien we geen verbetering.

Su ChenConclusie

Squalan is een fijn merk dat haar claims waar maakt. In de weken dat ik het getest heb, is mijn huid rustig gebleven. Geen verergering gekregen van mijn rosacea, zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Het is wel minder prettig bij hele hoge temperaturen (we hadden tijdens het testen net een week tropisch warm weer in Nederland…). De warmte in combinatie met de olie liet mijn huid snel glimmen.

Voor mensen die wimperextentions dragen (zoals ik) is het wel even oppassen. De olie lost namelijk de lijm op. In dat geval is het raadzaam de olie niet rond de ogen aan te brengen.

Het merk Squalan is in mijn optiek heel goed voor herstel van de huidbarrière. Dus voor mensen met huidirritaties of een huid die uit balans is, is het zeker een aanrader.

Tip: denk je dat de huidolie niet vet genoeg is voor jouw huid, koop dan de Moisturizing Olie, die heeft net iets meer vochtbindende en vettende eigenschappen.

Shop hier online

 

Lees ook