Amerikaanse dermatologen geven hun mening erover

09:58 - 05:59
luistertijd 09:58 - leestijd 05:59

Op Instagram gonst het van de anti-ageing tips. In dit artikel hebben wij er 13 op een rijtje gezet. Amerikaanse dermatologen vertellen wat zij hier van vinden, werken de tips wel of niet?

Dubbele reiniging: Je gezicht 2 keer wassen met een op olie gebaseerde reiniger, gevolgd door een reiniger op waterbasis is een trend. Maar voor Whitney Bowe, een dermatoloog in New York City, is het gewoon een deel van haar anti-aging regime. ‘’Dubbele reiniging kan collageen in stand houden,’’ zegt zij. Tuurlijk, dat klinkt als een hele opgave, maar Bowe maakt gebruik van een do it yourself reiniger om make-up gemakkelijk te verwijderen zonder hard te wrijven (wat je huid kan verouderen). Ze haalt zelfs haar mascara eraf met de olie zodat ze niet aan haar wimpers hoeft te trekken. ‘’Ze zijn elk jaar dunner geworden naar mate ik ouder werd, dus ze vallen er gemakkelijker uit.’’ Haar recept: twee eetlepels olijfolie geroerd door 225 gram aloë vera water. Vervolgens brengt ze de Cetaphil Gentle Skin Cleanser aan om het af te maken.

Shop de cleanser hier online

 

Vampier gezichtsbehandelingen: Ok, het heet eigenlijk ‘’Bloedplaatjes plasma injecties’’, maar je bent waarschijnlijk beter bekend met de door de Kardashians gepopulariseerde term. (Voor het geval dat je die aflevering gemist hebt: de behandeling bestaat uit het terug injecteren van plasma uit je eigen bloed in jouw huid, door middel van hele kleine prikjes). Het klinkt griezelig, maar ‘’het injecteren van bloedplaatjes-rijk plasma, dat vol van stamcellen zit, kan helpen bij het opbouwen van nieuw collageen,’’ zegt Marie Jhin, een dermatoloog in San Francisco. ‘’En het vervangen van collageen in je huid als je ouder wordt is een voortdurende strijd.’’ Ze doet de behandeling twee keer per jaar op zichzelf, dermatoloog Bowe doet hetzelfde.

 

Coolsculpting: Dit apparaat vernietigt vetcellen door middel van extreme kou in ongeveer een uur. De techniek heet Cryolipolysis en werkt het beste op kleine gebieden van vet, zegt Karyn Grossman, een dermatoloog in Los Angeles. ‘’Ik was blij met mijn gewicht, maar vet had zich verzameld rondom mijn rug en heup. Twee cyclussen van Coolsculpting veranderde compleet de manier waarop mijn jurk paste voor de bar mitswa van mijn zoon,’’ zegt ze.

 

Goed gebruikte, dus dik gesmeerde zonnebrandcreme helpt in de strijd tegen huidkanker en mensen die er gebruik van maken hebben 24% minder tekenen van veroudering dan degenen die dat niet doen, volgens een studie gepubliceerd in Annals of Internal Medicine. Onthoudt deze tips voor het juiste gebruik ervan:

Voor lichte dekking: Veel zonnebrandmiddelen zijn te opvallend op een donkere huid. ‘’Ze mengen niet goed in of maken mijn huid grijs of paars,’’ zegt Jeanine Downie, een dermatoloog- en een Afro-Amerikaanse vrouw in Monteclair, New Jersey. Haar oplossing: SkinMedica Total Defense + Repair Broad Spectrum SPF 34 Sunscreen. ‘’Ik draag het iedere dag op mijn gezicht, mijn nek, mijn oren en de achterkant van mijn handen’’, zegt ze. ‘’Het is heel puur en ik breng het steeds opnieuw aan.’’ Voor medium huidtinten zegt Egyptenaar Mona Gohara, een dermatoloog in Danbury, Connecticut dat de Anthelios SPF 30 van La Roche-Posay heel snel absorbeert en geen krijtachtige kleur achterlaat.

Shop Anthelios zonnecreme hier online

 

Voor de gevoelige huid: ‘’Ik heb rosacea en een gevoelige huid dus ik maak gebruik van minerale zonnebrandmiddelen, die zijn zachter dan chemische producten,’’ zegt Elizabeth Tanzi, een darmatoloog in Chevy Chase, Maryland, die van de Skinceuticals Sheer Physical UV Defense SPF 50 houdt.

Shop deze Skinceuticals suncare hier online

 

 

Voor langdurige bescherming: Dermatologen Bowe en Gohara dragen de Colorescience Loose Mineral Foundation SPF 20 Powder Brush altijd met zich mee voor touch-ups over de make-up. Het bevat ijzeroxiden en ‘’een recente studie toonde aan dat zonnebrandmiddelen met ijzeroxides melasma beter voorkomen dan formules zonder ijzeroxides,’’ zegt Gohara. Het is heel belangrijk om te weten dat poeders aanvullingen zijn op traditionele zonnebrandcrèmes en lotions maar absoluut geen vervanging.

Shop deze mooie Colorescience hier

Ellen Marmur is een dermatoloog in New York City, zij heeft een vroeg stadium van huidkanker overwonnen. Elke ochtend brengt zij een getinte formule met SPF zoals Chanel Vitalumière Radiance Sunscreen Fluid SPF 15 aan. Ze brengt dit opnieuw over haar make-up aan voordat ze naar buiten gaat. ‘’Ik doe heel veel huidkanker operaties op de toppen van mijn wenkbrauwen, tussen de ogen en rond de neusgaten. Ik ben daarom ook extra voorzichtig bij het bedekken van die plekken,’’ zegt ze.

SHOP dit Chanel zonnebrandproduct hier

Voor het volledige pakket: Elke dermatoloog waarmee gesproken is brengt zonnebrandcrème aan over een antioxidant serum of crème. ‘’Dat is de sleutel voor het neutraliseren van de vrije radicalen uit zonlicht, vervuiling en zelfs de warmte dat door de zonnebrandcrème heen kan glippen,’’ zegt Bowe. Zij is dol op de Olaz Total Effects 7 in One Anti-Aging Moisturizer met vitamine E en groene thee extract voor haar gevoelige huid. ‘’Ik draag het s ‘nachts ook, als je slaapt met moisturizer op dan word je wakker met een gehydrateerde en volle huid.’’ En dat betekent dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn de volgende dag.

Shop Olaz hier voordelig online

 

 

Neem een kijkje in de badkamer van een dermatoloog en je zult de volgende items standaard terugvinden: 

Toner: ‘’Ik hou echt van mijn Epionce Purifying Toner met wilgen extract,’’ zegt Jhin. Het is zacht op de huid omdat het ingrediënten bevat zoals glycerine, dat zorgt voor hydratatie. Ze gebruikt het als een dagelijkse huid detox, vuil en make-up resten worden hierdoor verwijderd van de huid. Ook bereid dit product de huid voor op andere producten met anti-age ingrediënten, zoals peptiden of retinol.

 

Melasma! Alicia Barba, een dermatoloog in Miami maakt ’s nachts gebruik van Melamix Skin Lightener & Blending Crème, dit brengt zij 3 keer per jaar voor 2 tot 4 weken lang aan om haar melasma te behandelen.

 

 

 

 

Compressie sokken: Ze zijn niet bepaald sexy maar Gohara haalt 4 tot 5 paar ervan bij de drogist aan het begin van het ‘broeken’ seizoen. Ze draagt ze dagelijks om spataderen die ontstaan door de hele dag te staan te voorkomen.

 

Tip van dermatoloog Jessica Wu over eczeem: Ook dermatologen kunnen last hebben van huidproblemen. Bij lichte eczeem koopt dermatoloog Jessica Wu uit Los Angeles gelijk een Australische bijenpollen extract genaamd Propolis. ‘’Het is ontstekingsremmend en daarnaast is er ook aangetoond dat het de huid helpt om zichzelf te genezen,’’ zegt ze. ‘’Als dat nog niet genoeg is, dan raad ik aan om cortison te gebruiken.’’

Dan zijn er nog de slimme keuzes die dermatologen maken zonder dat het ook maar iets te maken heeft met crèmes, lotions of onaantrekkelijke sokken.

 

Wrijf niet in je ogen: ‘’De huid daaromheen zal donkerder gaan worden als je een chronische wrijver bent,’’ zegt dermatoloog Nada Elbuluk uit New York City. Zij adviseert een koud kompres op de ogen te leggen zodra je de drang hebt om te wrijven. Grossman gaat nog verder door te slapen met een buigbare bril, genaamd Swissflex. Ongemakkelijk? Misschien. Maar door de bril slaapt ze wel op haar rug waardoor er geen kreukels in haar huid kunnen komen door te bewegen tegen het kussen aan.

Ga op tijd naar bed: ‘’Slapen is een prioriteit voor mij, ik kies dat boven een extra uur op de Ipad,’’ zegt Gohara. ‘’Als je niet slaapt dan schiet je cortisol niveauomhoog en dat veroorzaakt ontsteking in het lichaam.’’ Dat kan huidaandoeningen zoals acne en rosacea erger maken en na verloop vantijd kan dit leiden tot rimpels.

 

Lees ook