Maakt dit innovatieve product Anja's wimpers voller?

03:46 - 02:15
luistertijd 03:46 - leestijd 02:15

Volle wimpers heb ik niet, maar met mascara kun je wimpers gelukkig wel voller laten lijken. Reuze benieuwd ben ik dan ook naar het resultaat van het Obagi Ossential Lash Enhancing Serum van dokter Zein Obagi. Dit serum werkt op de wimpers, maar óók op de wenkbrauwen! Aangezien ik permanente eyeliner heb en het product claimt dat het de huidskleur niet verandert, waag ik deze test.

De ingrediënten

De INCI-lijst bevat een 23-tal stoffen. Op de 6e plaats staat Panthenol, beter bekend als vitamine B5, waarvan bekend is dat het een hydraterende werking heeft doordat het vocht vasthoudt en uitdroging voorkomt. Het hecht goed aan haarzakjes en dat is natuurlijk bij wimpers een vereiste. Op de 3e plaats van de lijst staat Myristoyl Pentapeptide-17 dat in combinatie met Copper Tripeptide 1 (op de 21e plaats) de dichtheid van de wimpers bevordert en het volume van de wimpers zichtbaar maakt. Copper Tripeptide 1 zorgt op zich voor een vergroting van de haarfollikel, waardoor de wimperharen zullen verdikken. Op plaats 16 van de INCI-lijst staat Biotinoyl Tripeptide 1 dat de haarfollikel versterkt en breuk en uitval voorkomt. De combinatie van Panthenol en sesamzaadolie (op de 23e plaats) voedt tot slot de wimpers.

Kortom, een indrukwekkende INCI-lijst met evenzo indrukwekkende ingrediënten. Dat belooft wat! Zullen mijn wimpers langer en voller worden?

Eyelashes

 

Gebruiksaanwijzing

Volgens de gebruiksaanwijzing breng je het serum ’s avonds voor het naar bed gaan aan, op gereinigde en gedroogde ogen, op de bovenste en onderste wimperrand. Mocht het serum per ongeluk in de ogen komen, dan dien je het grondig uit te spoelen met koud water.

Mijn eerste indruk en ervaring

Het serum zit in een luxe uitziende, zilverkleurige huls met een kliksysteem, waarbij het serum wordt opgedraaid naar een soort eyelinerkwastje. Er valt zeer goed mee te doseren! Drie keer “click” is ruim voldoende voor beide ogen. Het kwastje is gemaakt van een soepel maar toch stevig materiaal. Je kunt er makkelijk een denkbeeldige lijn mee trekken.

De pen ligt prima in de hand en het kliksysteem werkt soepel. Ondanks dat ik het serum boven de wimperrand aanbreng, prikt het serum tóch enigszins in mijn ogen. Het serum is ietwat dunnig van substantie en zal daardoor wel wat uitlopen voor het volledig opdroogt.

Bijna 8 weken testen

Op 20 maart begin ik met het serum; ik gebruik het voor mijn wimpers (je kunt het serum zoals gezegd ook voor je wenkbrauwen gebruiken). De eerste weken ervaar ik niets, hoogstens bij het oogmake-up verwijderen wat uitgevallen haartjes, maar dat heb ik normaliter toch ook… Halverwege april merk ik dat – bij het aanbrengen van mascara – mijn wimpers iets voller lijken dan normaal. Op 26 april zie ik in de binnenste en buitenste ooghoeken enkele dunne, blonde haartjes. Oók tussen mijn zwarte wimpers zie ik af en toe een dunne, blonde haar…

Obagi Lashes Voor en Na

Boven: Voor het starten met het serum op 20 maart. Onder: Ruim 7,5 weken later.

Echt volle wimpers zijn het na ruim 7,5 week niet geworden. Wél heb ik het idee dat de zwarte wimperharen iets langer zijn; dit merk ik aan mijn mascara. Na het aanbrengen moet ik mijn mascara namelijk eerst laten drogen, voordat ik ga knipperen omdat er anders mascara op mijn bovenste ooglid komt. Dat was voorheen nooit het geval. Dus toch een kleine verbetering!

Hier kun je zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Lees ook