Eco-vriendelijke ‘microdermabrasie in een tube’

03:43 - 02:14
luistertijd 03:43 - leestijd 02:14

Homepage Alpha-H Scrub Up

Scrub up met Alpha-H Micro Cleanse Super Scrub!

De buitenste huidlaag is opgebouwd uit verschillende laagjes dode huidcellen, die er vanzelf afvallen. Vanaf je twintigste krijgt je huid steeds meer moeite met dit natuurlijke afschilferingsproces, waardoor de buitenste huidlaag rond je vijftigste bestaat uit een laagje dode huidcellen van wel twee maanden oud. Niet zo gek dus dat de huid naarmate we ouder worden sneller vaal en vermoeid oogt. Het betekent echter ook dat je elke dag je dure serum, moisturizer, primer, foundation en zonbescherming op een flinke laag dode huidcellen smeert. Zonde!

Alpha-H Micro Cleanse Super ScrubMICRODERMABRASIE IN EEN TUBE

Met Micro Cleanse Super Scrub is dat verleden tijd. Deze ‘microdermabrasie in een tube’ fungeert als scrub en peeling tegelijkertijd, waaronder een schone, zachte, gladde, diep gereinigde en egalere huid met verfijnde poriën tevoorschijn komt, als na een microdermabrasie behandeling. Kortom: je huid is optimaal klaargestoomd voor opname van werkstoffen uit opvolgende verzorging, zoals je serum, crème of masker.

DRIEVOUDIGE EXFOLIATIE

Micro Cleanse Super Scrub heeft een drievoudig exfoliërende werking. Ten eerste zorgt 12% glycolzuur voor een dieptereiniging van de poriën en oplichting van teint en oneffenheden, terwijl tegelijkertijd de lijm die dode huidcellen verbindt, wordt losgeweekt. Mechanisch scrubben of wrijven is dus overbodig; laat glycolzuur haar werk doen.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE MICRO BEADS

De eco-vriendelijke micro beads van jojoba zorgen vervolgens dat de door glycolzuur losgeweekte dode huidcellen snel en grondig worden verwijderd, terwijl ze het huidoppervlak zachtjes polijsten en een extra verzorgend aspect toevoegen. Jojoba is namelijk rijk aan antioxidanten en vitamine E, helpt talg oplossen, vochtverlies verminderen en werkt ontstekingsremmend, verzachtend en helend. Daarnaast zijn de micro beads ook nog eens biologisch afbreekbaar; ze zijn dus niet belastend voor het milieu of de zogeheten ‘plastic soep’.

RIJSTZEMELEN, PEPERMUNT EN KOMKOMMER

Rijstzemelen zorgen voor verdere exfoliatie en helpen tegelijkertijd de pH-waarde van de huid in balans te brengen. Daarnaast hebben rijstzemelen een huid oplichtend effect, wat ook weer bijdraagt aan een egalere en stralender teint. Pepermuntolie pakt bacteriën en ontstekingen aan en helpt de huid kalmeren, verzachten en verkoelen, net als komkommer extract. Beiden zorgen bovendien voor een lekker heerlijk fris en schoon gevoel.

Alpha-H Scrub Up CafeineCAFEÏNE

Tot slot stimuleert cafeïne extract de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen uit eventuele opvolgende serums of crèmes beter worden opgenomen. Het is bovendien een krachtig antioxidant dat de huid helpt hydrateren en verstevigen, terwijl het ook roodheid en ontstekingen helpt verminderen.

MINUTE MAKE-OVER

Micro Cleanse geeft niet alleen gezicht en decollete een ‘minute make-over’, maar is ook ideaal bij acne op rug of schouders. Bovendien werkt het perfect bij de aanpak van keratosis pilaris; die ontsierende rode bultjes en bobbeltjes op de bovenarmen. Breng Micro Cleanse Super Scrub aan op een droge of vochtige huid, masseer lichtjes in en verwijder vervolgens met lauwwarm water. Laat de scrub voor een zo mild mogelijke, maar tegelijkertijd diepgaandere werking en grondiger exfoliatie 1 tot 3 minuten intrekken alvorens lichtjes in te masseren en verwijderen met lauwwarm water.

Bij een normale, gecombineerde, vette of droge huid 2-3x per week gebruiken. Bij een gevoelige, dunne huid 1x per week.

 Shop hier online

Alpha-H

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook