Help je huid de overgang door

05:55 - 03:33
luistertijd 05:55 - leestijd 03:33

Homepage Alpha-H Menopauze

Alpha-H Face the Change: Menopauze en de huid

Met €10,00 korting op de nieuwe ALPHA-H Liquid Laser Discovery Kit

De overgang: één van de mindere dingen die Moeder Natuur voor ons in petto heeft. Hoewel er aan de menopauze zelf niet te ontkomen valt, kunnen we door tijdig preventieve maatregelen te nemen wel degelijk invloed uitoefenen op de mate waarin de huid eronder te lijden heeft. Start liefst begin dertig al met een goed onderhoudsprogramma, dat gaat op je vijftigste echt een zichtbaar verschil maken. Hier wat wetenswaardigheden en tips.

LEEFTIJD STAAT LOS VAN HUIDTYPE

De “menopauzale huid” is geen huidtype, dus blijf bij de keuze van producten uitgaan van je eigen huidtype en zorg dat hetgeen je gebruikt daarbij past. Dat hoeft dus niet perse een product te zijn met het label “voor de rijpere huid”. Niet elke vrouw in de overgang heeft immers een droge huid. Wel heeft de rijpere huid een aantal karakteristieke elementen, zoals de volgende afbeelding laat zien.

Alpha-H Younger Skin versus Older Skin

INGREDIËNTEN DIE AANSLUITEN BIJ DE LEVENSFASE

Wel is het zo dat producten die speciaal voor de rijpere huid zijn geformuleerd een ingrediënten mix bevatten die specifieker aansluit bij hetgeen de huid in deze fase nodig heeft. Niets prettiger dan een product dat niet alleen de droge huid aanpakt, maar ook de dan verschijnende ouderdomsvlekjes, vale teint én verslapping.

Alpha-H Liquid Laser ProductenDe Liquid Laser lijn van ALPHA-H is speciaal geformuleerd om aan juist deze specifieke behoeften van de huid tegemoet te komen; door enerzijds de combinatie van de juiste werkstoffenmix (o.a. glycolzuur, hexapeptide Juveleven™, ferulic acid, vitamine C en E, niacinamide en hyaluronzuur) en anderzijds een lage pH waarde van de producten voor een echt effectieve werking.

TIP! Sinds afgelopen januari is de Liquid Laser Discovery Kit verkrijgbaar. Dé ideale manier om kennis te maken met alle drie de producten uit de Liquid Laser lijn, waar we bij BeautyJournaal al eerder over schreven.

Profiteer nu van €10,- kennismakingskorting op deze kit. Deze korting is geldig van 27 februari t/m 1 maart in de webshop van Alpha-H. De korting is al verwerkt in de in de shop vermelde prijs (normaal €79,95, met korting voor €69,95).

HOU HET OPNAMEVERMOGEN VAN DE HUID OPTIMAAL

Zorg in beginsel dat de huid, ondanks een met het klimmen der jaren tragere celvernieuwing en slechtere doorbloeding, toch de toegediende werkstoffen uit serums en crèmes zo optimaal mogelijk kan opnemen. Kies daarom voor producten met glycolzuur. De exfoliërende werking zorgt ervoor dat de huid beter doordringbaar is voor de werkstoffen in je producten.

Bijkomend voordeel is dat glycolzuur ook op andere vlakken zeer goed is voor het verbeteren en optimaliseren van de conditie van de rijpere huid. Je leest er hier meer over. Hier vind je alle ALPHA-H producten met glycolzuur; voor thuisgebruik variërend in doseringen tussen de 5-15%.

Alpha-H Travel Essentials Future ProofSPF: SUN PROTECTION FOREVER

Hetgeen je huid tijdens de overgang ervaart, wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid zonschade die je in de jaren ervoor hebt opgelopen. Gebruik daarom zonder uitzondering 365 dagen per jaar een dagcrème met minstens factor 15. Het is niet alleen de ultieme beschermer tegen huidkanker en onnodige rimpelvorming op latere leeftijd, maar ook tegen pigmentvlekken en collageenverlies. Opteer voor minstens factor 50 als je producten gebruikt met glycolzuur of vitamine A, of in de salon een peelingkuur ondergaat.

Onze tips: Daily Essential Moisturizer SPF50+ (voor normaal / gecombineerde tot vette huid), Protection Plus Daily SPF50+ (voor de wat drogere huid en met een licht tintje voor een mooie finish) en Multi Perfecting Skin Tint SPF15 (getinte BB/CC crème met zonbescherming factor 15).

VITAMINE A

Integreer om de avond een crème of serum met vitamine A in je routine en stap daar niet meer vanaf. Vitamine A is niet alleen dé must-have qua preventie, maar door de meervoudige werking ook onmisbaar bij aanpak van de verschijnselen die rondom de overgang zelf pas gaan spelen, zoals pigmentvlekjes, grove poriën, een vale teint en eventuele acne. De van nature exfoliërende werking ondersteunt bovendien, net als glycolzuur, het opnamevermogen van de huid en de celvernieuwing.

Onze tips: Age Delay Intensive Anti-Wrinkle Night Treatment Cream of Vitamin A 0.5% Serum

Alpha-H Liquid Laser Anti Ageing BalmVETTEN EN VOCHT: VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Begin (liefst al vanaf je dertigste, indien mogelijk) met het innemen van omega-3 visolie supplementen ter compensatie van de daling van de productie van huideigen vetten. Stap tegelijkertijd over naar wat rijkere crèmes om ook van buitenaf te zorgen voor voldoende vet en vocht. Elke rimpel begint immers als een (vaak onnodig) droogtelijntje!

Onze tips: Liquid Gold Rejuvenating Cream. Vanaf 50+ de Liquid Laser Super Anti-Ageing Balm (getest door Gerti, lees hier haar bevindingen).

 AFWISSELING

Omdat de hormoonspiegels schommelen tijdens de overgang kan de huid onvoorspelbaar worden en de huidconditie wisselen: een flexibeler huidverzorgingsroutine hanteren is dan ook aan te raden. Wissel van serum of nachtcrème als je voelt of ziet dat je huid dat nodig heeft.

Onze tip: Skin Loving Vitamins Kit. Hiermee kun je naar hartenlust en naar eigen behoefte en inzicht zelf variëren en combineren met drie verschillende vitamine serums: vitamine A, C en E.

Alpha-H

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook