De wereldwijde bestseller voor huidverbetering, op basis van glycolzuur

03:33 - 02:08
luistertijd 03:33 - leestijd 02:08

Alpha-H Logo-RGB-Hi-res kopie

Apha-H Liquid Gold – It’s all about the tingle

Liquid Gold, oftewel vloeibaar goud, is het synoniem voor glycolzuur: de rode draad in de gehele Liquid Gold lijn van Alpha-H. Voor wie op zoek is naar echte huidverbetering is glycolzuur simpelweg hét ingrediënt om van te houden.

 5% Glycolzuur en lage PH

Glycolzuur is het breedst inzetbare en tegelijkertijd meest effectieve (fruit)zuur dat binnen de cosmetische dermatologie bekend is. Het wordt gewonnen uit rietsuiker, heeft van alle (fruit)zuren de kleinste molecuulstructuur en is daardoor in staat tot in de diepere huidlagen door te dringen. Kijkend naar de uitzonderlijke resultaten op het gebied van pigmentatie, acne, grove poriën, vale teint, fijne lijntjes, verslapping en een droge, maar ook onzuivere en zelfs gevoelige huid is het begrijpelijk dat Alpha-H veel werkt met glycolzuur in haar producten. Glycolzuur is echter pas effectief vanaf 5% én als de pH waarde van het product laag genoeg is.

Gold is the new blackWereldwijde bestseller

Liquid Gold, de wereldwijde Alpha-H bestseller, bevat 5% glycolzuur en heeft een pH van 2.5. De lage pH van het product trekt de huideigen pH tijdelijk mee naar beneden, waardoor de dieper gelegen huidcellen letterlijk wakker worden geschud en zodanig worden geprikkeld dat zij aan het werk moeten.

Waarom het tintelt

Tinteling is dan ook niet ongebruikelijk; it’s all about the tingle! En hoe lager de pH, hoe dieper het product doordringt, hoe meer effect. Bovendien fungeert glycolzuur ook als transportstof voor andere ingrediënten: door de kleine moleculaire structuur dringt het tot in de basaal cellaag door, en trekt meteen andere werkstoffen dieper mee de huid in.

Zoethout en zijde proteïnen

Het toegevoegde zoethout extract werkt aanvullend op glycolzuur bij de aanpak van pigmentvlekjes en helpt tevens de talgproductie reguleren en de poriën verfijnen. Zijde proteïnen (identiek aan de eiwitten van de huid) kunnen tot 330x hun eigen gewicht aan vocht binden, wat de hydratatie extra ondersteunt. Alhoewel de algemene indruk is dat zuren de huid uitdrogen heeft ook glycolzuur, dat uit water oplosbare moleculen bestaat, sterk vochtbindende eigenschappen.

Liquid Gold Tegeltje4-in-1 multi-tasker; zelfs voor de gevoelige huid

Liquid Gold is niet alleen actief en effectief, maar ook een handige 4-in-1 multi-tasker; tonic, serum, exfoliant en moisturizer in één. Wat het meteen een tijd- en kostenefficiënt product maakt; je brengt het product ’s avonds (om de avond) na reiniging aan en daarna liefst niets meer om optimaal te profiteren van de hoge dosis glycolzuur en lage pH. Opvolgen met een moisturizer trekt de huideigen pH weer omhoog, wat de kracht van het product afremt.

Bij een gevoelige huid is dat echter wel weer aan te raden: zo heb je de voordelen van de hoge dosis glycolzuur in combinatie met een wat mildere werking.

Het Engelse topmodel Ruth Crilly is groot fan van Liquid Gold; op haar blog schreef ze: “I’m almost scared not to use it, in case something happens and I age by 20 years overnight!”.

Bekijk hier een instructiefilmpje over Liquid Gold.

Liquid Gold kost €39,95 (100 ml) en is verkrijgbaar via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl

 

Alpha-H

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook